Çanakkale (Troia și Assos) și Bozcaada

Çanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaDupă Antalya(2014), Efes-Olüdeniz-Pamukkale(2015), Kapadokya(2016), am ajuns în 2017 să ne petrecem vacanța turcească într-un alt circuit. De data aceasta am vizitat regiunea Çanakkale, mai precis orasul antic Troia (da, cel cu calul troian) și ruinele orașului antic Assos. După Çanakkale, restul vacanței l-am petrecut pe cea de a treia insulă ca mărime, a Turciei. Bozcaada este numele turcesc dat unei insule cunoscută și după numele antic grecesc Tenedos.

Çanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaCeea ce m-a fascinat pe mine a fost clar încărcătura istorică a locurilor vizitate. În Efes și Pamukkale am mai simțit acest lucru.

Să am ocazia de a păși prin locurile unde istoria a fost creată. Să mă pot transpune pentru o clipă în acele vremuri, să mă gândesc cum ar fi fost dacă aș fi trăit atunci…

Çanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaPe scurt, să fiu recunoscătoare pentru această once in a lifetime opportunity. Am mai avut eu o pauză de recunoștință acum cativa ani, iata că iar încep să simt și sa număr lucrurile pentru care sunt recunoscătoare în această etapă a vieții mele.

Dar să încep cu începutul.

În aventura noastră, noi am mers cu mașina din Istanbul. Am închiriat de la Avis.

În Çanakkale ne-am luat cazarea pentru 2 nopți, cât să avem timp să vizităm în liniște Troia și Assos. Voi lăsa pozele să vorbească de la sine. Tot ce vă pot spune este că veți rămâne impresionați dacă alegeți să vizitați zona. Să știți că noi am întâlnit mașini cu numere de România în Çanakkale. Deci, drumul este do-able, curaj să aveți!

Çanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaPietrele istorice au această putere de a transpune. Vouă nu vi se întâmplă?

Într-adevăr, nu suntem noi călători către alte timpuri, cum se întâmplă protagonistei din Outlander, dar ceva ceva, tot simt.

Çanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaOdată ajunși pe insulă, am vizitat castelul, mănăstirea, cel mai înalt punct (Göztepe) și am făcut plajă. Da, am mers și printre podgoriile de vie, că doar insula este recunoscută pentru vinul său.

Çanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaÇanakkale (Troia și Assos) și BozcaadaDacă ați ajuns în această zonă bogată în istorie, ce v-a atras atenția cel mai mult ?

Çanakkale (Troia și Assos) și Bozcaada

Çanakkale (Troia și Assos) și Bozcaada

Çanakkale (Troia și Assos) și Bozcaada

Çanakkale (Troia și Assos) și Bozcaada

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.