La hostel cu copilul

Ei bine am ajuns si la hostel cu copilul.

Unde?

In Barcelona.

Cum am ales aceasta cazare?

Dl. Sot, cel responsabil cu cazarile in mod normal, a spus ca nu este omeneste posibil sa platim 500 de euro/noapte la hotel in oras. Sau 350euro/noapte la hostel tot in oras.

Asadar, in alegerea acestei cazari a avut in vedere urmatoarele aspecte:

  1. Sa putem sta singuri in camera: a rezervat camera cu cele mai putine paturi, pe Booking. Se numeste ghici cum: Family Room :). Am primit o camera cu 6 paturi in schimb, dar tot singuri am stat. Am mai primit noi un upgrade din acesta cand am mers in Scotia, si in loc sa primim masina pentru care optasem, am primit un SUV 🙂
  2. Sa putem ajunge usor in oras: am cumparat cartele de metrou pe care le puteam folosi doar in zona 1.
  3. Sa fie o zona sigura: om sta noi la hostel, dar totusi zona trebuie sa fie sigura. Nu ne riscam aiurea, doar pentru ca nu vrem sa platim o avere pe 3 nopti in centru.

Hostel ca hostel, dar mi-a placut maxim.

Stiti ce?

  1. Locatia – in parcul natural Collserola. Cand ieseam dimineata din camera, primul lucru pe care il faceam era sa inspir adanc aerul care mirosea a rasina de conifere. Unde mai adaugi ca si temperatura era un pic scazuta (eram totusi in februarie), deja ma simteam mai ceva ca la Sinaia :). Cand a nins (da, ne-am trezit intr-o dimineata cu zapada la geam) iar piscina arata de vis in aceasta locatie.La hostel cu copilul
  2. Aveam terasa – la un moment dat, cand degustam toate acele chorizzo si delicatese de branza pe terasa, domnisoara a spus ca nu conteaza ca sta la o cazare care nu arata ca Hillton din Scotia, ori castelul la care a stat in Irlanda, sau camera de hotel cu sauna proprie din Rovaniemi, ori hotelul din buricul targului londonez, pentru ea conta ca mancam toti trei intr-un peisaj de poveste. Ce pot spune? M-am topit toata. O duc si la stele Michellin macar odata in fiecare vacanta, dar faptul ca stie sa aprecieze si o masa cumparata din Carrefour, chiar ma laud singura, dar o treaba buna am facut si noi in acesti 10 ani 🙂 O fi Barcelona oras turistic, dar chiar nu ma lasa sufletul sa platesc atat de mult mai ales intr-o perioada care la ei nu este considerata turistica.
  3. Timpul cu metroul de la cazare pana in oras. Coboram in Plaça de Catalunya si de acolo vedeam incotro.
  4. Angajatii de acolo erau si oameni cu dizabilitati.
  5. Desi era catalogata ca hostel, aceasta cazare avea : piscina, restaurant, sali de jocuri, spatiu foarte mare de alergat/jucat si in plus….liniste. Nu tu masini pe drum, nu tu zgomote. Doar ciripit de pasarele si aer curat.

La hostel cu copilul

A merge sau a nu merge aici?

Cu drag va recomand sa mergeti la aceasta cazare, chiar si cu copiii, avand in vedere ca regulile sunt chiar stricte in ceea ce priveste galagia si harmalaia, iar faptul ca au camere special pentru familii este perfect. Da, nu au TV in camera, dar au Wi-Fi. Oricum, personal ador cazarile fara TV, altfel, ma chinui sa ascund telecomanda, sa gasesc vreo scuza ca nu au cablu, etc.

Despre Barcelona… in alt articol. Este un oras aparte, m-as intoarce aici.

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.