Vacanță în Istanbul (partea 2) – Hidden gems

Bună, bună! Și bine ați revenit!

După ce am scris despre ce puteți vizita în două zile în Istanbul haideți să vă mai dau câteva sugestii ale unor obiective turistice, care mie personal, mi-au atras atenția și mi-a făcut plăcere să le descopăr.

Așadar, dacă dispuneți de mai mult de 2 zile pentru vizitarea unuia dintre cele mai vizitate orașe ale lumii, iată ce mai puteți pune pe lista “de văzut”:

 1. O vizită pe Princes’ Islands. O plimbare cu ferry este întotdeauna binevenită, mai ales în zilele călduroase de vară.
  Istanbul Turcia
  Istanbul vazut de pe Buyukada (Princes’ Islands)
 2. Plimbare pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde de pe partea asiatică: Baghdad Caddesi.
 3. Plimbare pe străduțele înguste din Kadiköy. Puteți ajunge direct cu ferry din Eminonü. Aș combina plimbarea din Kadiköy cu cea de pe Baghdad Caddesi, făcând o oprire pe drum, în Kalamiș Marina. Istanbul Turcia
 4. Zidul Constantinopolului (pe la Edirne Kapi). Se putea urca pe el acum câțiva ani, iar priveliștea de sus, asupra Golden Horn (Haliç)  minunată.
 5. Chora Museum se află în apropierea zidului (4-5 minute de mers). Este o frumoasă biserică creștină și puteți folosi Museum Pass.
 6. Tot din categoria biserici, în Istanbul se află atât Patriarhia Ecumenică, cât și Biserica Izvorul Tămăduirii (se spune că acesta este adevăratul izvor cu apă tămăduitoare).
 7. Dealul Çamlica, pe partea asiatică merită și el să fie menționat în această listă. De sus puteți vedea Bosforul.

Istanbul turcia

Să nu uităm că în Istanbul, sau foarte aproape de oraș, se poate face și plajă. Aici am scris despre plajele din apropiere care nouă ne-au plăcut.

Vouă care dintre aceste 7 obiective v-a atras atenția cel mai mult ?

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.