Dulce de Martisor

Poate v-ati dat seama, dar noua ne place sa gatim acasa! Primim si mancare facuta de bunici, atunci cand mergem la ei sau vin la noi. Nu se refuza mancarea gata facuta, dar facem si acasa. Printre ciorbe, tocanite si salate, se mai strecoara si cate un dulce (de Martisor) .

Dulce de Martisor a fost surpriza lor pentru mine in acest an. Nu este ceva sofisticat, ba chiar este o reteta pe care eu o prepar de cand era ea toddler. Este de fapt turta dulce, mai baby-friendly si poate fi data cu incredere si copiilor mai mici de ce varsta considerati voi :).

Dulce de Martisor

Ingrediente Dulce de Martisor (aka turta dulce)

  1. 250 grame faina
  2. 100 grame unt moale
  3. 2 oua
  4. jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  5. scortisoara
  6. miere/sirop de artar/sirop de roscove (sau zahar)

Mod de preparare:

  1. Se amesteca untul moale cu cele doua oua si mierea/siropul de artar, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Se obtine un aluat mai tare decat cel al biscuitilor frageziti cu iubire, care apoi se intinde cu facaletul intr-un strat mai gros, nu foarte subtire. Se poate pune aluatul si in forme de copt (asa le facem la Craciun, pentru ca avem forme specifice), sau se decupeaza cu ce aveti prin casa (inimi in cazul meu).
  2. Se baga la cuptor timp de 10-15 minute la 180°C. Ii puteti intepa ca sa vedeti in ce stadiu sunt. Niciodata nu dati gres cu verificarea aluatului cu scobitoarea 🙂
  3. Se decoreaza dupa plac. In acest caz alb si rosu, ca de Martisor.

Dulce de Martisor

Ca sa continui totusi in stilul de anul trecut: carti, sport si martisoare, recomandarea mea de carte pentru aceasta Luna a Femeii este:

  1. The greatest Yoga tips in the world

Am cumparat-o de la Antic ExLibris. V-am mai scris despre ei in acest articol, dar si aici, unde puteti citi de unde cumpar cartile atat in engleza, cat si in romana.

Dulce de Martisor

Pentru sport, va las acest video despre beneficiile yoga. Fac online sedintele de yoga alaturi de o instructoare geniala, pe care v-o recomand din toata inima. Lala Yoga este site-ul unde o puteti contacta.

Voi ce sport faceti sau v-ar placea sa faceti?

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.