Idei de weekend de decembrie in Bucuresti

Daca planuiti sa petreceti un weekend in Bucuresti in luna decembrie, iata cateva idei de activitati potrivite pentru intreaga familie:

  1. Daca 1 Decembrie pica intr-o zi de weekend, clar va indemn sa mergeti la parada. Nu atat pentru inghesuiala din timpul paradei, dar mai ales pentru reactia de uimire a copilului cand va vedea parada. Desigur, activitatile organizate dupa parada. Anul acesta au fost:
    • testarea unei motociclete a Pompierilor Smurd
    • va puteti sui la volanul unor masini ale Jandarmeriei
    • te poti urca intr-o masina-simulator pentru cutremure, incendii , etc. Acolo au fost oferite explicatii si aratat pe intelesul copiilor mai ales, cum se poate folosi un stingator de incendiu, importanta detinerii unui asemenea obiect in locuinta, nu doar in masina. Super experienta! Idei weekend decembrie Bucuresti
  2. Neaparat sa vizitati un Targ de Craciun. Anul acesta am mers la toate cele trei targuri.
    • Targul de Craciun organizat de Primaria Bucuresti in Piata Constitutiei.
    • Targul din parcul Moghioros – West Side Christmas Market
    • Targul Poveste de Craciun de la Opera Comica pentru Copii.
    • Va recomand sa ajungeti in jurul orei 16:30 daca programul va permite. Atunci se aprind luminitele si este mult mai putin aglomerat.
    • Se poate plati atat cu card cat si cash. Va recomand sa aveti cash, mai ales daca vreti sa va limitati la o anumita suma de bani, atunci cand auziti ca vrea si roata si colac si dulciuri si decoratiuni. Veniti bine pregatiti cu ceea ce puteti face/cumpara. Ora de patinat costa 20 RON. Inchiriatul patinelor (daca nu veniti cu cele proprii) tot 20 RON. Un colac secuiesc porneste de la 25 RON si va puteti trece pe lista de asteptare a pregatirii lui, mai ales daca va prinde ora 18 acolo (asa este in West Side). Orice vin fiert/ceai incepe de la 15 RON. Eu am avut termosul cu ceaiul preferat de-acasa. Am salvat mult timp de stat la cozi, credeti-ma. Pentru o mai buna gestionare a banilor si a asteptarilor financiare , va recomand din suflet sa cititi / participati la unul dintre atelierele Nataliei Dabija. Mai multe detalii despre evenimentul din 17 Decembrie puteti citi aici.
    • Toate cele trei targuri au amenajata si o scena unde puteti vedea si asculta colinde cantate atat de coruri de copii, cum este Corul Madrigal care va canta atat la Opera Comica dar si la targul din Piata Constitutiei, dar si artisti consacrati. Cel mai bine este sa verificati programul artistic inainte. Idei weekend decembrie Bucuresti
  3. Mergeti la un spectacol de colinde. Anul acesta noi am mers (deja) la Ateneu pentru a asculta muzica dar si pentru a intra in atmosfera sarbatorilor de iarna. Puteti vedea intregul concert aici.  Pentru alte concerte de colinde, va recomand sa urmariti programul aici si sa va achizitionati bilete din timp.
    • Desigur sunt si alte spectacole specifice lunii decembrie. Puteti cauta bilete pe site-urile care vand : aici, aici, aici, aici.  E imposibil sa nu gasiti ceva care sa va fie pe plac.  Idei weekend decembrie Bucuresti
  4. Participati la un atelier de creat obiecte specifice sarbatorilor de iarna. De mai multi ani incoace aleg ateliere/scoli de vara (pe timp de vara) organizate de Muzeul Bucurestiului. M-am abonat la newsletter inca de cand locuiam in Istanbul si ne petreceam cate o luna vara in Bucuresti (deci de mai bine de 5-6 ani). Avantajul este ca primesc email atunci cand sunt organizate evenimente specifice varstei copilului. Iarna aceasta faurim ingerasi la Casa Filipescu-Cesianu (muzeul varstelor), Puteti vedea calendarul evenimentelor organizate in mai multe muzee ale Bucurestiului, aici, iar daca doriti sa va inscrieti la newsletter o puteti face aici.
    • Ateliere pentru copii cu varsta 3-7 ani puteti gasi aici.
    • Moonbazar organizeaza alte evenimente pentru copii. Info aici.
    • Pentru copiii care iubesc pictura, Rembrandt Art Center organizeaza constant evenimente de pictura dedicate atat celor mici (grupe diferite de varsta), cat si celor mari, in mai multe zone din Bucuresti. Mai multe info aici.
  5. Urmariti evenimentele organizate de Carturesti si mergeti la unul dintre evenimentele lor, potrivite varstei copilului vostru. Noi am mers la citire cu autoarea Victoria Patrascu, in Carturesti Verona, eveniment organizat alaturi de De basm. Asociatia Scriitorilor pentru Copii si Adolescenti din Romania. Idei weekend decembrie Bucuresti 
  6. Pentru copiii aventurieri si dornici de miscare, Edenland Park a pregatit un Decembrie de poveste pentru ei, intre orele 12-17, in fiecare weekend de decembrie. Daca aveti cum sa ajungeti, eu zic ca se merita 🙂
  7. Puteti merge la unul dintre targurile artizanilor. Gasiti sigur la Muzeul Taranului Roman, la Sala Dalles – trebuie doar sa verificati datele cand au loc.
    • Alte targuri de Craciun mai sunt organizate (anul acesta cel putin) aici:
      1. Targul Urban Hub, din Piata Romana. Info aici.
      2. J’ai Christmas Market , la J’ai Bistro. Info aici.
      3. Anonymo Muza organizeaza urmatoarele evenimente, printre care si Winter Market din strada Halelor si Vis de Iarna de la Maison 13. Detalii aici.
      4. Targul Dichisar. Info aici.
  8. Alegeti ca impreuna cu copilul sa donati/vindeti/creati ceva pentru ajutorarea altui copil (mai putin norocos). Sentimentul pe care il veti simti impreuna pentru aceasta fapta buna, va va umple sufletul de bucurie amandurora. Desigur, puteti alege sa donati/creati/vindeti ceva pe tot parcursul anului. Locurile de unde eu cumpar/donez in Bucuresti sunt: Fabrica de Daruri (intrati in grup si vedeti constant munca si dedicarea voluntarilor), La Taica Lazar (are magazin aproape de Mitropolie, usor de ajuns si de poposit catva timp) si Crucea Rosie Romana (sediul din Piata Romana este foarte usor de ajuns). Si Muzeul Taranului are un targ caritabil in fiecare decembrie, daca va este mai usor de ajuns, doar trebuie sa verificati weekendul cand are loc. Orice ati alege sa cumparati, fiti siguri ca banutii ajung acolo unde este foarte mare nevoie de ei.
  9. Daca ajungeti in zona Mitropoliei, urcati putin dealul si aveti ocazia sa vizitati una dintre cele mai frumoase case din Bucuresti. Este Casa Colindelor, numita asa doar acum, in decembrie. Tot timpul anului este cunoscuta ca fiind sediul Corului Madrigal. Arhitectura atat exterioara cat si cea interioara va va uimi. Detalii aici.

Idei de weekend de decembrie in Bucuresti

Consider ca dupa toate aceste activitati facute alaturi de familie, noi femeile meritam si un moment doar pentru noi. Sunteti sau nu de acord?

In acest sens, eu va recomand:

  1. O sedinta de yoga si socializare, organizata de minunatul Rainbow Coach Ada Chindea alaturi de profesorul de yoga Alexandra Constantin. Evenimentul de anul acesta are loc pe 17 Decembrie, de la ora 10. Mai multe detalii aici. Despre yoga, care este noua si pentru mine am mai scris aici. Idei de weekend de decembrie in Bucuresti
  2. Tot yoga: Yin Yoga de iarna- o clasa gratuita este oferita online, duminica aceasta, pe 11 decembrie la ora 19:30. Mai multe detalii aici.
  3. Cup&Candle by Oana Botezatu organizeaza in acest weekend un superb eveniment intr-o locatie minunata, doar pentru noi, femeile. Detalii aici.

Care dintre aceste activitai v-au atras atentia cel mai mult? Ce planuiti sa faceti?

Va imbratisez !

Idei de weekend de decembrie in Bucuresti

 

 

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.