Asterix și Disneyland Parc (Franța)

Ce titlu să pun care să redea adevărata realitate a celor mai cunoscute două parcuri de distracție ale Franței: Asterix si Disneyland Paris ?

Asterix și Disneyland Parc (Franța)

Ultimele două parcuri de distracție ale acestei veri a lui 2022, au fost cele din Franța, din apropierea capitalei, Paris.

Cum le-am ales ?

Nimic mai simplu: din multele zile petrecute în Paris am considerat că două le putem petrece la tirlibombe.

Dacă începutul vacanței ne-a prins la Harry Potter și Legoland UK, sfârșitul său l-am petrecut la Asterix Parc și Disneyland Paris.

Idee pentru vacanța de toamnă a copiilor :), dacă nu aveți deja ceva planificat.

Planificarea este cheia unei zile reușite la oricare parc tematic. Cozile de așteptare sunt infernale cu sau fără bilet achiziționat dinainte.

Pentru aceste două parcuri, Disneyland și Asterix, am folosit Explorer Pass, cumpărat de pe GoCity.

Ce presupune Explorer Pass?

Este un fel de Museum Pass, doar că pentru altfel de distracții. Îți poti alege 3, 4, 5 sau 7 dintre atracțiile de top ale Parisului.

Noi am luat pentru 4 atracții, dar în acest articol voi scrie doar despre primele două:

  1. Disneyland
  2. Asterix Parc
  3. Louvru
  4. Turnul Eiffel

Pentru Disneyland și Asterix am alocat câte o zi, dar cu pauză între ele. Nu s-a dat în tirlibombe două zile la rând. Ar fi fost zombi.

De asemenea, în cazul nostru a fost suficientă câte o zi pentru fiecare parc. Voi detalia.

Sfat 1 :  Faceți rezervări din timp pentru ziua dorită, pentru că riscați să fiți întorși din drum atunci când vreți să cumpărați bilet la intrare, deoarece parcurile pot fi deja la capacitate maximă.

Sfat 2: Cumpărați cardul de transport Navigo pe o săptămână, de preferat pe cât mai multe zone. Noi am avut pentru 5 zone.

Sfat 3: Downloadați aplicația lor de transport pentru o foarte bună organizare a transportului. Vă spune exact care sunt stațiile unde trebuie să schimbați, cât CO2 salvați dacă folosiți mijlocul de transport în comun și cât ar costa în mod normal biletul dacă nu ați avea abonamentul.

Ni s-a întâmplat nouă: am ajuns la Disneyland și încă de la scanarea biletului, la intrare era semn mare cu “Parcul este sold-out astazi

Disneyland paris

Disneyland Paris

  1. Drumul până la Disneyland a fost parcurs cu mijloacele de transport în comun și a durat aproximativ o oră jumătate de unde eram cazați, în zona 2. Am ales să mergem într-o zi din timpul săptămânii. Și bine am făcut, pentru că trenurile circulă foarte bine, spre deosebire de weekend, când vin la 10-15 minute.
  2. Downloadați aplicația Disneyland:
    • Vă ajută să vedeți unde este coada mai mare de așteptare 🙂 Este foarte utilă, credeți-mă!
  3. Se merită să mergeți, să vedeți magia și să simțiți bucuria alături de copil. Pentru noi însă, mai mult de o zi ar fi fost plictisitor. Deci, eu spun că o zi este suficientă!

Disneyland paris

Prețurile:

  • Dacă luați biletul de intrare cu Explorer Pass, se merită mai mult decât dacă ați cumpăra direct de pe site.
  • Mâncarea, cumpărată de acolo începe de la 9€ meniu de copil până la 17-20€ meniu de adult.

Mda, pentru noi aceste prețuri nu prea intrau în calculul bugetului zilnic, așa că am venit cu mâncarea noastră cumpărată de la Carrefour sau Marks&Spencer.

Disneyland paris

Ce mi-a plăcut ?

  • Puteai face refill de apă oriunde. Aveau țâșnitori de unde puteai bea apă sau umple sticla. Altfel, o sticlă la jumătate costa cam 3€. Nu aveau același fel de refill ca la Legoland în UK, dar măcar erau.
  • Parada personajelor Disney care are loc zilnic la ora 17:30. Nu spun câți oameni erau, pentru că este lesne de înțeles.
  • Diversitatea tirlibombelor: aici a făcut domnișoara mea primele 3 loop a loop dintr-o singură plimbare. A fost fascinată de acest roller-coaster!

Disneyland paris

Ce nu mi-a plăcut ?

  • Cozile interminabile. Peste tot așteptai la coadă, ca să te poți da în niște distracții. La unele, timpul de așteptare era considerabil mai mare față de altele, dar tot a fost rău pentru că era foarte cald și nu era umbră peste tot.

Asterix Parc

  1. Drumul până la Asterix Parc a fost făcut cu trenul Rer B până la aeroportul Charles de Gaulle iar de acolo este pus autobuz special la dispoziție care își începe programul cu o oră înainte de deschiderea parcului. Biletele costă 10€ de adult si 9€ pentru copil (3-11 ani).  Am așteptat la coadă pentru a urca în autobuzul de la 9:15 :).
  2. Downloadați aplicatia Asterix Parc.
  3. Personal, am rămas mult mai impresionați de acest parc, decât de Disneyland. Sunt oarecum asemănătoare, dar totuși muuuult diferite. Ai mult mai multe lucruri de făcut la Asterix, decât la Disneyland!

Disneyland parisPrețurile:

  • Aceleași ca la Disneyland

Disneyland paris

Ce mi-a plăcut?

  • Spectacolele pe care le-am văzut: unul de magie și o piesă de teatru. Superbe ambele!
  • Distracțiile pe apă
  • Parada personajelor, tot la 17:30
  • Diversitatea activităților pe grupe de vârstă: știai care este zona pentru copii mici și care este pentru copii mari. Foarte frumos organizat totul!

Disneyland paris

 

Trebuie să spun totuși că persoana care s-a dat cu copilul în cele mai multe lucruri a fost Domnul Tati. Eu nu mă sui în vreun roller-coaster. M-am dat cu ea în scaunele învârtitoare și mi-a ajuns pentru viața asta. In restul de activități m-am implicat și eu, unde consideram că nu îmi vărs mațele: plimbare cu mașina, mers la spectacole, stat la coadă pentru o gofră cu de toate, chestii de-astea :))

Disneyland paris

 

Disneyland paris

 

Ați fost la aceste parcuri tematice? Voi ce părere ați avut ? Ați mai merge încă o dată sau nu ?

 

P.S Pentru că anul acesta, Disneyland celebrează 30 de ani, ia uitați ce minunății au pregătit și pentru Crăciun / Revelion. Detalii, aici.

#asterixparc #disneylandparis #disneylandparis30

Disneyland paris

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.