Cascais si Sintra

Dupa Algarve si Lisabona, a venit randul unui articol dedicat oraselor Cascais si Sintra. Situate la sub 20 de km unul de altul, poti vedea ambele localitati intr-o zi (daca te grabesti). As recomanda macar cate o zi intreaga pentru fiecare.

Usor de ajuns din Lisabona: fie cu trenul, cu autobuzul sau cu masina desigur.

Am avut norocul de a vizita atat Cascais, cat si Sintra de cate doua ori fiecare. Prima data am mers cu masina din Lisabona. A doua oara am mers cu trenul, cum ne arata Google Maps,  cardul de transport Viva fiind valabil si pentru ele, nu doar in oras.

cascais si sintra

1. Cascais 

Daca ajungeti in acest orasel de pe coasta Atlanticului, cu siguranta nu va veti plictisi. Atmosfera de vacanta va intampina inca de cand ati coborat din tren. Oriunde te-ai uita, vezi vile si case bogate in istorie si nu ai cum sa nu te opresti sa citesti ce scrie pe placutele lor.

cascais si sintra

Dar ce este de facut in Cascais ?

  1. In primul rand, plaja. Sunt multe plaje, despre ele puteti citi cu incredere aici. Favorita mea, Praia de Guincho, pentru ca aici am mers cu domnita la surf. V-am mai scris eu despre scoala de surf Moana in articolul despre Lisabona. cascais si sintra
  2. Muzeul Condes de Castro Guimarães este de fapt un castel gotic, transformat in muzeu in 1931. Puteti vedea obiecte de arta decorativa, picturi, ceramica si un numar impresionant de carti: peste 25.000 de volume.
  3. Farul-muzeu de Santa Maria. Un far vechi, din 1868, complet restaurat si transformat in muzeu in 2006. Puteti urca pana sus, de unde veti vedea orasul si Atlanticul, in toata splendoarea sa.
  4. Praia de Conceição este plaja centrala din Cascais, unde si noi ne-am oprit pentru o alergare prin apa cateva minute.
  5. Estoril. Daca ati ajuns in Cascais, merita sa faceti plimbarea (aproximativ 25 de minute pe jos) si pana in Estoril. Aceste doua orasele formeaza ceea ce este cunoscut sub de denumirea de “Riviera Portugheza”. Da, poti merge si cu copiii, dar sunt multe lucruri de facut si doar pentru adulti.
  6. Boca do Inferno. Daca ati ajuns la Far, puteti merge linistiti pe jos, pe langa ocean, timp de maxim 15 minute pana sa ajungeti la aceasta pestera creata in mod natural de catre Atlantic. Sunt in fond niste stanci erodate, doar ca nu poti cobori, ca la Ponta da Piedade, din Algarve.  cascais si sintra
  7. Cabo da Roca. Daca tot sunteti in zona, merita sa ajungeti si in punctul cel mai vestic al Europei continentale. Din Cascais puteti ajunge fie cu masina, fie cu autobuzul 403. Drumul nu dureaza nici macar o ora, dar sentimentul ca esti cel mai aproape de America va dura o viata 🙂  cascais si sintra

 

2. Sintra

In Sintra, am ajuns atat cu masina, continuand drumul de la Cabo da Roca prin parcul national Cascais-Sintra, dar si cu trenul, din Lisabona. Am avut nevoie de doua zile pentru a reusi sa vedem 3 obiective principale, sa mai admiram casele si strazile, dar sa si mancam ceva. Am ales sa mancam aici.

cascais si sintra

Oricum ati alege sa ajungeti, credeti-ma ca nu veti ramane dezamagiti. Nu degeaba este considerat un oras de poveste, supranumit “Disneyland-ul Portugaliei”,  protejat UNESCO inca din 1995.

cascais si sintra

Puteti sta cu incredere doua zile in Sintra. Sunt multe lucruri de vazut si de asimilat. Bilete de intrare pentru principalele obiective turistice puteti cumpara fie online, de aici, fie de la casa de bilete. Personal, le-am cumparat pe loc, inainte de vizita. Toate aceste obiective turistice, le-am vizitat la pas, nu am folosit nici autobuz, nici masina ca sa ne deplasam intre ele (foarte greu si la ei cu locul de parcare, asa ca am lasat masina)

cascais si sintra

De vazut in Sintra:

  1. Palatul Pena, care, la origini (incepute in secolul 12) a fost o manastire. Abia in 1840, pe ruinele manastirii a fost construit ceea ce putem vizita astazi. Din 2020, Parcul National si Palatul Pena fac parte din Ruta Europeana a Gradinilor Istorice. Va recomand sa ajungeti la prima ora pentru a evita aglomeratia si a avea timp de explorat pe indelete. Alaturi de Topkapi (Istanbul, Turcia), castelul Edinburgh (Edinburgh, Scotia) , Pena a fost declarat unul dintre cele mai frumoase castele din intreaga lume, de catre CNNcascais si sintra
  2. Castelul Maur. Asa cum ii spune si numele, a fost construit de catre mauri, iar in timpul dominatiei maure, acest castel a aparat intreaga regiune pana in 1147 cand Sintra a fost recucerita de catre crestini. Vederea de sus a intregii regiuni Sintra, pana la ocean este breathtaking. Acel albastru este unic. Una dintre imaginile mele zen albastre :). V-am mai spus eu despre culorile specifice fiecarei tari in acest articol, dar si aici. cascais si sintracascais si sintra
  3. Quinta da Regaleira, un palat tipic gotic portughez, a fost finalizat in 1910 si, pe langa biserica, turn , specific fiecarui castel care se respecta, mai are si o fantana cu scari in spirala care coboara pana la 27 de m adancime. cascais si sintra
  4. News Museum, unde veti petrece cu siguranta minim 2-3 ore.

Daca aveti la dispozitie mai multe zile in zona, iata ce mai puteti face/vedea. 

cascais si sintra

Alte articole dedicate Portugaliei:

  1. Lisabona
  2. Algarve
Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.