În vizită la Harry Potter și Legoland (UK)

Ei bine, nu vă puteți imagina bucuria mea când într-un final am reușit să rezerv bilete pentru studiorile Warner Bros. Harry Potter. După ce în februarie 2022, nu am avut noroc, ei bine, totul s-a rezolvat de ziua ei (de când a decis ea să vină pe lume, am zis că e născută sub 7 stele norocoase-dar asta e altă poveste). Biletele au fost achiziționate direct de pe site-ul studioului.

Așadar, ne-am rezervat vacanța londoneză în funcție de prima dată disponibilă conform calendarului ei școlar, să mergem la Harry Potter acasă.

Bun, zis și făcut. Am rezervat Harry Potter. Hai să vedem dacă găsim avion :)) Sigur că am găsit, doar nu era un capăt de țară.

Dacă tot am găsit Harry Potter, hai să încercăm și Legoland. Totuși, știam că este mai mare decât cel pe care îl cunoșteam deja, din Istanbul.

Harry Potter

Kidzania….

Am avut un semn de întrebare pentru ea, dar până la urmă am decis că diferențe foarte mari între Kidzania din Istanbul și Kidzania din Lisabona, unde mai fusesem deja de mai multe ori…am considerat că nu merită ziua irosită. Nu e ca și cum aș fi stat o lună în Londra. Time-money efficiency, right ?

Am luat bilete de intrare începând cu ora 10 AM pentru fiecare dintre cele două obiective. Doar că la Legoland nu prea conta ora la care veneai, spre deosebire de Harry Potter unde chiar verificau dacă ești în intervalul orar de pe bilet.

Mai fusesem la o expoziție a Harry Potter, în toamna lui 2019 în Lisabona, când au avut turneu. Mda….nu se compară Londra cu Lisabona.

Drumul până acasă la Harry

Nu am închiriat mașină, așadar am depins în totalitate de mijloacele de transport în comun.

Am luat trenul din Stația Euston până la Watford Junction. Biletele de tren au fost cumpărate din stație.

Aveți două posibilități:

  • fie luați trenul rapid care ajunge în vreo 30 de minute,
  • fie îl luați pe cel care oprește în toate stațiile și faceți în jur de o oră și zece minute. Intenția noastră a fost să îl luăm pe cel rapid, așa a spus tati, dar…ghici ce: eu…și orientarea mea…ne-am dus la linia greșită și am oprit în fiecare stație.

Norocul nostru e că întotdeauna plec mai devreme de-acasă mai ales atunci când trebuie să ajung într-un loc unde nu am mai fost. Nu știi niciodată ce apare pe drum și îmi place să nu alerg înebunită prin gări 🙂

Am ajuns la Watford Junction, și încă de când am părăsit gara, ne-a așteptat caleașca în față. Adică autobuzul Harry Potter, pus la dispoziție de studiori. Transportul intră în prețul biletului.

Ghici cine a fost imediat sus?

Ca să putem avea o vedere mai bună, mami!”

Harry Potter

Timpul alocat:

  • Toată ziua, deși nu am plecat la ora 23, când se închidea în ziua respectivă.

La intrare, copilul a primit pașaportul Harry Potter . Ce înseamnă acest pașaport ?

În timpul vizitei, copilul trebuie să găsească niște indicii în anumite locuri. Atunci când le găsește, își poate ștampila paginile documentului. Pașaportul este gratis (bine, la cât au costat biletele…cred că au avut în vedere și acest aspect).

Am început cu sala de mese de la Hogwarts, apoi am continuat pe unde ne ducea drumul.

Mie, cel mai mult mi-a placut când ne-am întâlnit cu Patronus, dar și banca Gringotts. Cum explicau ei că au realizat marmura falsă…superb.

Harry Potter

Câtă muncă a implicat crearea acestui fenomen mondial!

Dar toate lucrurile bune și frumoase costă, nu ?

Ce i-a placut ei cel mai mult ?

  1. Grădina cu mandrakes
  2. faptul că a putut conduce mașina pe care o condus-o și Ron Weasley, iar eu eram pasagerul. Funny:))

Ah..pe tot drumul înapoi întreba de ce nu se poate plimba cu triple-decker? Adică în Londra găsesti doar double? Cum vine asta ?

Pentru că am găsit platforma 9 3/4 direct la studiori, am considerat inutilă și vizita la stația de metrou.

Harry Potter

Prețuri

Orice amintire cumpărată de la studiori costă cel putin 20£ (o poză cu fundal făcută de ei pe care să o iei acasă) sau minim 32£ o baghetă din plastic. Cea din lemn ajungea pe la 60ish £. No way, Jose!

În ceea ce privește mâncarea, puteți aduce gustarea voastră sau puteți cumpăra de la unul dintre cele 2-3 locuri de luat masa. Era coada prea mare ca să cumpăr cartofi prăjiți și chicken fingers, așadar am mâncat bananele și biscuiții pe care îi aveam în rucsac.

Sunt câteva activități la care puteți participa înăuntru:

  1. ridicați mătura doar dacă spuneți “UP”
  2. puteți încerca să scoateți sabia din peretele cu bijuterii
  3. puteți apăsa niște butoate și andrelele încep să tricoteze singure
  4. copilul poate lua parte la un antrenament de baghete. Să învețe cum să facă vrăji:) Chiar au și un instructor care îi învață. Trebuie doar să aștepte frumușel la coadă 🙂

Harry Potter

Plimbarea pe Diagon Alley a fost punctul culminant pentru mine. Superb!

Harry Potter

Legoland nu a dezamăgit.

Deși nu am ajuns la cel din Germania sau Danemarca până acum, cel din Londra este superior celui din Istanbul, mai ales pentru că are multe activități afară. Biletele le cumpărasem de pe site-ul lor direct.

Cum am ajuns la Legoland Windsor?

Am luat trenul rapid (nu ne-am mai suit în cel de o oră+) de la stația Paddington până la Slough (prima oprire a trenului). Trenul acesta avea destinația finală Oxford. Poate vă ajută informația.

De la Slough, am luat autobuzul rapid 702 care ne-a lăsat fix la intrarea în complex.

Când am plecat, am luat acelasi autobuz, doar că în loc să coborâm în Slough și apoi să luăm trenul, șoferul a spus să stăm până în Londra. Așadar am mers 2 ore și ceva cu autobuzul până la Victoria Coach Station. Drumul a fost 10£ dus-întors pentru două persoane. Tati nu a intrat cu noi la Lego :)). A făcut treburi bărbătești: a admirat Londra la pas, a stat undeva și a băut o bere pe malul Tamisei, de-astea.

În vizită la Harry Potter și Legoland (UK)

Când am ajuns la Lego, ploua. Dar și ce ploaie!!! S-a oprit destul de repede, dar deja cumpărasem pelerina de ploaie, pentru că umbrela pe care o aveam, sincer, nu prea făcea față.

  • Pentru Legoland, am cumpărat doar biletul de intrare. Se pot cumpăra și pass-uri, ca să nu stați la coadă. Noi am stat la coadă pentru fiecare activitate pe care a vrut să o facă. Doar la locul de piscină și tiribombe cu apă nu a așteptat.
  • De asemenea, vă puteți downloada aplicatia Legoland ca să puteți urmări în timp real cum stă treaba cu așteptatul la cozi.
  • Puteți alege să vă cazați într-unul din hotelurile tematice din parc.

Harry Potter

Nu ne-au ajuns 7 ore. La ora 18, parcul se închide. Autobuzul pleacă fie la 17:20, fie la 18:20. Verificați tabela înainte să intrați în parc.

V-as sugera să prindeți autobuzul 702 către Londra pentru că altfel, taxiul, la ora aceea, când și ei au traficul lor, sigur este un pic cam mult pentru banii nostri românești.

Harry Potter

Ce puteți face în parcul Legoland Windsor:

  1. plimbare cu trenulețul
  2. dat în tot felul de distracții
  3. mers la o piesă de teatru. Noi am prins “cei 3 purceluși”
  4. mers la piscină și tobogane cu apă.
    • Fiți atenți să aveți costum de baie, altfel nu vă lasă pe toboganul de apă!
  5. copiii au loc de joacă dacă au chef

În vizită la Harry Potter și Legoland (UK)

Am rămas impresionată pentru că:

  1. aveau dispensere cu cremă de protecție solară. Fiecare putea folosi crema de soare. Este primul loc unde am văzut așa ceva
  2. aveau puncte de refill: apă, suc. Aici am văzut pentru prima dată Fanta/Cola fără bule și fără zahăr. Habar n-aveam că există!
  3. am găsit un mini-city  construit integral din piese Lego, cu clădiri emblematice din întreaga lume. Am mai văzut un mini-city în Turcia (Istanbul și Antalya– Miniaturk)

 

Dacă ați fost la Harry Potter și Legoland din UK, pe voi ce v-a impresionat cel mai mult ?

#wbstudiotour #wbstudiotourlondon 

#legolandwindsor #legolanduk

Despre parcurile tematice din Franta, am scris aici.

Harry Potter

 

Harry Potter

 

Harry Potter

Harry Potter

Harry Potter

Harry Potter

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.