Italia – Partea 2 [Guest Post]

Italia- Partea a doua:

Dupa prima parte a articolului Italia pe 2 roti, in partea secunda dedicata aventurii pe meleagurile acestei superbe tari mediteraneene veti putea citi despre partea a doua a concediului prietenilor mei:

  1. 5 zile la plajele cochete din jurul orasului Tropea aflat in regiunea Calabria din sudul Italiei
  2. 2 zile de tranzit, in care au avut timp sa descopere si orasul universitar Bologna.

Asadar, iata cat de frumos a fost descrisa partea a doua a vacantei:

“In partea a doua a calatoriei, ne-am stabilit baza de explorare in Tropea, perla Calabriei, considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale Italiei, faimos pentru plaja Rotonda, fiind declarata ca una dintre cele 20 mai frumoase plaje din lume.

Italia partea 2

Cum ajungi aici?

Un zbor intern scurt Ryanair din Bologna pana in Lamezia Terme, apoi am continuat calatoria timp de 1h cu trenul.

Orasul construit pe stancile inalte si impunatoare, ofera privelisti fabuloase catre Marea Tireniana si se califica astfel ca o importanta destinatie de vacanta atat pentru italieni cat si pentru turistii din intreaga lume.

Italia partea 2

Am fost fermecati de cele mai frumoase apusuri, vazute de pe stanca de la Santuario di Santa Maria dell’Isola, o biserica fortificata care gazduieste gradini ce seamana cu un colt de rai.

Italia partea 2

Centrul orasului Tropea are tot ce isi poate dori un turist intr-o vacanta:

  1. puncte de belvedere
  2. stradute istorice si inguste
  3. restaurante idilice
  4. baruri
  5. magazine mici
  6. concerte live de strada
  7. magazine cu produse tipic calabreze

Tropea are marea calitate de a-si atrage vizitatorii si cu croaziere cu vaporul catre Vulcanul Stromboli sau Insulele Eolie.

Pentru ca ne place sa fim dinamici si sa cuprindem toate frumusetile naturii, urmatoarele zile am ales sa vizitam alte doua plaje spectaculoase din apropierea orasului Tropea:

  1. Capo Vaticano
    • Plaja Capo Vaticano este ideala pentru practicarea scufundarilor si a snorkeling-ului. Este curata, ingrijita, apa de un verde naucitor in care iti pierzi privirea. Pe langa plaja, exista un restaurant si un bar, iar transportul pana in apropierea garii este asigurat de un trenulet ori de un maxi taxi.
  2. Marinella di Zambrone, la 15 minute de mers cu trenul.
    • Aceasta plaja salbatica si nisip fin, unde accesul se face escaladand stanci mai mici a fost cea care ne-a impresionat cel mai mult. Plaja nu dispune de restaurante sau baruri, asadar pentru ziua petrecuta acolo este necesar sa ai la tine apa si mancare. Culorile paradisiatice – terapie pentru ochii nostri, iar zgomotul valurilor “recita” cel mai diafan concert simfonic la care am asistat.

Italia partea 2

In Tropea, am ales o cazare in centrul orasului, cu vedere la mare. Bugetul alocat a fost de 260 euro si facilitati specifice unui cuplu.

Buna dispozitie in Tropea continua si seara. Cum?

  1. bulevardele devin aglomerate
  2. mirosul unic de paste, peste si fructe de mare
  3. luminile animate
  4. artistii stradali prezenti
  5. energie si atmosfera de vacanta

La finalul experientei care ne-a imbogatit mental si sufleteste, putem spune ca excursia cu bicicleta nu o recomandam familiilor cu copii deoarece este mai dificila din punct de vedere al organizarii sau o recomandam mai ales parintilor curajosi, pasionati si antrenati pentru acest sport.

Daca vreti ceva diferit, atat din punct de vedere al naturii cat si al culturii, destinatia Tropea este ideala atat pentru cupluri cat si pentru parinti si copii.

Bologna, oras de tranzit, nu am petrecut foarte mult timp, insa mi-ar placea sa ma reintorc, intrucat consider ca are multe de oferit.

Are un spirit universitar, eleganta, stradute si cladiri colorate care iti raman in suflet.

Am vazut din treacat sanctuarul Madonna di San Luca, universitatea in exterior si desigur cateva stradute pe care ne-am plimbat. Sanctuarul este un must see in Bologna. Mi-a placut foarte mult.”

Italia partea 2

 

Tu cand te gandesti sa faci o vacanta altfel?

Italia partea 2

 

Italia partea 2

 

Italia partea 2

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.