“Sunetul Muzicii” la Opera Comica pentru Copii

Din nou la Opera Comica pentru Copii, in formula editoriala completa. De data aceasta, “Sunetul Muzicii”, in regia lui Razvan Mazilu a fost desemnat spectacolul must-see pentru Ziua Copilului.

Cu mic, cu mare, ne-am suit in masina si am pornit plini de entuziasm catre sala de spectacol. La fel  a fost si cand am vazut “School of Rock”, primul spectacol dupa pandemie.

Domnisoara mea si-a amintit titlul. Da, mai vazusem spectacolul acum 3 ani, in vara lui 2019. Acum, la 9 ani impliniti, altfel a fost perceput show-ul.

  • I-a placut foarte mult cum au fost invatati sa cante copiii capitanului Von Trapp. Pentru o persoana muzicala si fire artistica asa cum este ea, chiar e de neconceput sa nu existe muzica intr-o casa cu copii 🙂
  • Nunta dintre Capitan si Maria, care purta o minunatie de rochie….hmmm…a intrat in top 3 preferinte ale sale din acest spectacol. Na, este perioada aceea din viata oricarei tinere domnisoare.sunetul muzicii la opera pentru copii

Despre filmul aparut in 1965, toata lumea a auzit, unii dintre noi vazand filmul chiar de mai multe ori, nu-i asa ? Cine nu canta din cand in cand Do-Re-Mi? Desigur, nu cum o face Julie Andrews, dar totusi. 🙂

Pentru spectacolul oferit de Opera Comica pentru Copii puteti cumpara bilete:

  1. de pe site
  2. de pe bilete.ro

Sunetul Muzicii se joaca in primele doua week-end-uri ale lunii iunie, in Sala Mare.

Acum, cate ceva despre spectacolul vazut acum cateva ore:

  1. Durata: 150 de minute, cu pauza
  2. Recomandat pentru copii incepand cu varsta de 7 ani
  3. Costume, coregrafie, muzica: toate la superlativ.

Da, spectacolul in sine, se merita sa mergeti sa il vedeti, dar…si un mare DAR…va rog, respectati varsta recomandata pentru copii.

Pe cat de frumos a fost totul pus in scena, pe atat de neplacut a fost sa aud copii mici (gen, 2-3 ani) care se smiorcaiau, logic, nu aveau rabdare. De asemenea, copiii mari care mancau in timpul spectacolului?!?? Asa nu, va rog eu.

Ce m-a impresionat pe mine ? (fara intentia de a strica surpriza si emotia din sala de spectacol)

  • Faptul ca pot exista oameni care pot fi fericiti si multumiti cu ceea ce au si nu le este teama sa recunoasca acest lucru in aceasta lume destul de materialiasta, intr-o continua fuga de a avea mai mult, si nemultumirea constanta ca ceva lipseste. Personal, si eu cred ca ar trebui sa stim sa apreciem mai mult ceea ce avem si sa ne bucuram de prezent, nu de o viata fantezista
  • Am avut fiori reci pe sira spinarii cand comandantul celui de-al 3-lea Reich a tipat deodata la toti pentru a canta la comanda, iar soldatii SS se plimbau efectiv printre randurile de spectatori. Not a good feeling ! Chiar daca era un spectacol, cumva, pentru o fractiune de secunda am avut alte gandurisunetul muzicii la opera pentru copii

Despre Razvan Mazilu, consider ca toata lumea a auzit ca este un regizor, dansator si coregraf cu un stil unic. E imposbil sa mergi la un spectacol de-al lui si sa nu iti dai seama de “semnatura” sa.

“Sunetul muzicii” este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile, iar montarea de la Opera Comică pentru Copii face ca acest titlu să fie pe placul întregii familii. – preluare de pe site.

Dupa 3 ani am revenit sa vad acest musical plin de incarcatura emotionala, alaturi de un copil mai intelept si care a vazut spectacolul cu alti ochisori. Pot reveni cu siguranta si a 3-a, si a 4-a oara.

Va indemn sa mergeti cu pre-adolescentii vostri, cu siguranta nu va veti plictisi!

Saptamana viitoare va aparea un nou articol despre evenimentele din aceasta vara care au loc la Opera Comica pentru Copii, din Calea Giulesti, nr 16. Stay tuned!

Inainte de a pleca la orice spectacol alaturi de copii, va indemn sa cititi si acest scurt ghid de buna purtare pentru parinti si copii.

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

4 Comments
  1. Chiar a fost un spectacol fantastic și mă bucur că am avut ocazia să-l vedem. Într-adevăr, si eu am simțit fiori la momentele militare și chiar m-am gândit dacă nu cumva a fost prea mult, dar am realizat că este de fapt o ocazie foarte bună sa adresăm din nou subiectul și să vedem cum se mai raportează copiii noștri la evenimente în prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.