Vara se poarta inul/ Luna copilului la ARTelier Design

De când am devenit mamă, am început să fiu mult mai atentă la calitatea materialelor hainelor pe care le cumpăr. Inul, face parte din categoria fibrelor textile naturale alături de  lână, mătase, bumbac și bambus, numărându-se și ele printre preferatele mele.

La începutul unei veri fără pandemie vreau să aduc în prim plan importanța purtării inului atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii, care au pielea oricum mai sensibilă.

Fie că alegeți să comandați rochițe/ salopete pictate cu personajele sau obiectele preferate, sau cumpărați produsele direct din magazin, inul ar trebui să fie prima alegere pe timp de vară.

Vara se poarta inul (linen) ziua copilului

Cu ajutorul ARTelier Design, am învățat mai mult despre cât de important este materialul natural:

  • atât pentru cum se simte pe piele,
  • dar și pentru că pictura rezistă mult mai bine.

Vara se poarta inul (linen)Inul este definit în dicționarul tehnic textil astfel: “Fibrele de in se extrag din tulpina plantei cu acelaşi nume. Cantitatea precum şi calitatea conţinutului de fibre de in se corelează pozitiv cu lungimea porţiunii utile a tulpinii, care trebuie să fie de minimum 65 – 70 cm. Grosimea optimă a tulpinii de in este de 1,3 – 1,7 mm în porţiunea sa mijlocie. Tulpina inului pentru fibre, cu un conţinut total de fibre de 22 – 23 % este mai înaltă şi se ramifică puţin la vârf.

Știm că inul este o plantă cultivată încă de pe vremea egiptenilor antici, iar faptul că este folosit și astăzi atât pentru material, cât și pentru semințele bune de mâncat, spune multe.

În prezent, din câte știu, inul se folosește mai ales pentru hainele de zi cu zi, dar în trecut era folosit atât  ca monedă de schimb, dar chiar și ca un anumit tip de armură datorită durabilității sale. Dintotdeauna a costat mult pentru că fibra este una dură și nu elastică, drept urmare se lucrează greu cu ea. Prețul ridicat a făcut ca inul să fie materialul oamenilor bogați în trecut.

Despre istoria inului puteți citi cu încredere aici .

Proprietățile și caracteristicile inului pot fi mai bine înțelese citind acest articol.

Linda Stănescu, persoana din spatele Artelier-ului de creație, este de părere că: “Inul este cea mai bună alegere nu numai din punct de vedere al calităților sale, dar și pentru felul în care se așează pictura pe el. Pentru mine este o plăcere să îmi aștern pensulele pe acest material. Deși rigid, ca și calitate a firului, prespalarea îl face moale la atingere, iar vopselele intră adânc în structura sa, iar pictura rămâne acolo pentru totdeauna. Și cum variante de a fi pictat sunt nenumărate, mereu vor ieși din atelier adevărate creații ce vor încânta copiii: de la unicorni, la prințese din povești, sau chiar dinozauri, toate personajele preferate își vor găsi locul. Nu există limite”

Vara se poarta inul (linen)

Vara se poarta inul (linen) ziua copilului

 

Dacă nu ați avut până acum ocazia de a avea un articol vestimentar pictat de Linda, vă las câteva poze care sigur vă vor stârni curiozitatea de a descoperi și alte creații semnate ARTelier.

ARTelier în social media:

  1. Facebook
  2. Instagram
  3. Website
  4. Pinterest

Ce v-a făcut cu ochiul cel mai mult de pe site ? Aștept comentariile voastre 🙂

Și acum SURPRIZA: Așa cum spune și titlul, întreaga lună, până pe 30 iunie,  este ZIUA COPILULUI la ARTelier, pentru comunitatea Ceai cu Mămici. Ce înseamnă acest lucru ?

Pentru orice comandă plasată până pe 30 iunie pe site-ul ARTelier, beneficiați de 10% discount folosind codul ceai10.

P.S. Sharing is caring 🙂

Vara se poarta inul (linen) ziua copilului

 

 

Vara se poarta inul (linen)

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.