Aniversarea de 8 ani. Cum ne-am decis la un smartwatch pentru copii?

Aceasta mica domnişoară şi-a sărbătorit aniversarea de 8 ani tot în pandemie, dar nu a fost deloc tristă. Față de aniversarea de 7 ani  anul acesta a avut familia aproape și a primit un cadou special.

Aniversarea de 8 ani. Cum ne-am decis la un smartwatch pentru copii?

Nu mi-e ușor să mă obișnuiesc cu această fetiță de 8 ani care știe să citească și care ne înțelege glumele în engleza. Are ochii mari și curioși, e calmă și analitică, e jucăușă și glumeață. Nu sunt tot timpul pregătită pentru energia ei și pentru toate emoțiile ei, dar fac tot ce pot să n-o dezamăgesc, iar ea e suficient de înțelegătoare și indulgentă cu greșelile mele.

Mă uit la ea și nu mă satur s-o privesc! S-o văd

Dacă anul trecut am avut toate activitățile în casă din cauza căldurii din Emirate, anul acesta am petrecut numai afară.

Am început de dimineață în IOR unde am adunat toată familia apropiată, care (Doamnă Ajută!) nu depășește 10 membri. Fiind încă pandemie și cu restricțiile aferente, nu se pot face reuniuni cu mai mult de 10 oameni care nu locuiesc împreună.

Aniversarea de 8 ani. Cum ne-am decis la un smartwatch pentru copii?smartwatch copii aniversarea

Înainte de a plănui orice eveniment la interior sau exterior, cel mai bine consultați legislația în vigoare! Noi ne-am informat de-aici 

Am avut parte de vreme frumoasă. Am umflat baloane și am alergat după avioane, am jucat fotbal și am povestit despre tot felul, iar copiii au mâncat tort cu ambele mâini și toată lumea a fost fericită.

Apoi am continuat cu o ieșire din București.

Dacă anul trecut plănuiam să ne cazăm la hoteluri cu piscină și corturi în deșert, anul ăsta am reușit totuși să plecăm la Sibiu, unde am petrecut o zi întreagă pe biciclete, cu surprize peste surprize, la fiecare popas, cu înghețată delicioasă și cocktail-uri colorate, cu flori de la fratele ei ”enervant” și bineînțeles desertul preferat al sărbătoritei ”mai bun decât orice tort”, o porție de papanași doar pentru ea.

Aniversarea de 8 ani. Cum ne-am decis la un smartwatch pentru copii?La capitolul cadouri, am luat decizia că e momentul să-i luăm un smartwatch pentru copiii și am ales unul de la XKids

Am vazut-o de cativa ani cum își cere dreptul la spațiu și autonomie si am lasat-o atat cat am simțit ca poate și pot și eu. A început chiar să meargă singură la magazin unde trebuie să traverseze o stradă. Iese singură în spatele blocului înaintea noastră, iar noi mai întârziem intenționat 5 minute, dar cam atât.

La varsta ei mergeam singură la bunica, la 2 străzi distanță, mă jucam cu prietenii fără supraveghere, ba chiar veneam singură de la școală. Dar vremurile de-atunci nu prea mai au legătură cu realitatea de-acum. Numărul de mașini pe străzi este mult mai mare, nivelul de trafic, dar nu putem să-i închidem într-un glob de sticlă, nu !? În plus, anul acesta, după ce ne vom muta la casă, e foarte posibil să meargă și ea singură la școală, fiind destul de aproape de noi.

Așa că am decis că un smartwatch pentru copii ne va ajuta să facem trecerea mai lină între nevoile ei și limitele noastre.

Am ales un Smartwatch Pentru Copii Xkids X10, iar după ce l-am testat bine-bine în ultimele 2 săptămâni, vreau să vă povestesc despre funcțiile care îmi plac cel mai mult la acest ceas și minusul (doar unul momentan) pe care l-am găsit.

  • Ne poate suna de la magazin să ne spună că nu mai au pâine cu semințe și ia neagră. De fapt cel mai important e că am mai amânat puțin achiziția unui telefon.
  •  Poate ieși în spatele blocului cu prietenii ei și noi știm unde e pentru că putem vedea în timp real (actualizare la 1 minut) locația ei.
  • Putem seta un perimetru de siguranță, iar dacă-l părăsește primim notificare. Aici este și minusul pe care l-am găsit pentru că nu pot seta momentan o zonă sub 200m de la baza. Mi-ar fi plăcut să setez doar zona din spatele blocului. Am vorbit, în schimb la centrul tehnic la ei și mi-au spus că aplicația se actualizează constant. Deci poate se va putea în viitor
  • Are funcție de ”PANICĂ” îi zic eu. Dacă nu se simte în siguranță, poate activa funcția SOS prin apăsarea lungă a butonului lateral, iar în acel moment telefonul sună în ordine toate numerele de siguranță setate in aplicație. În cazul nostru, a sunat la mine, la Hubby, la Sor-mea și apoi a și transmis pe numerele noastre reminder de SOS cu locația unde se afla telefonul în momentul apelării funcției SOS. Foarte fain
  •  Are funcție de ”Spionare”. Dacă suspectați ceva suspect, puteți apela cesul fără să se activeze și doar auziți ce se întâmplă în jur. La fel și în cazul camerei foto. O puteți accesa de pe telefon ca să faceți o poză și să vedeți puțin în jur.
  •  Altă funcție interesantă sunt mesajele vocale. Ca sa nu stresați copilul cu apeluri, puteți doar să trimiteți un reminder vocal. Dar dacă vreți să-i reamintiți să facă pipi înainte de nani, mai bine sunați, altfel se va auzi mesajul tare pentru toți 😀 nu cred că va vrea să audă prietenii 😀

Mai sunt și alte funcții drăguțe și utile, dar pentru noi, cele de mai sus sunt cele mai importante.

Până acum suntem tare multumiți de ce am testat. Dacă sunteți și voi la aceeași etapă și căutați un smartwatch pentru copii, să știți că au și cartelă gratuită în pachet, ceea ce mi se pare super practic plus un bonus de 15% in baza codului ADA15.

Concluzia e, că am scos-o la capăt cu încă un cadou reușit de ziua ei și toată lumea e satisfăcută… ea fericită și noi mai relaxați.

La final, câteva gânduri la cald din ziua cu pricina. Toate sunetele din fundal descriu perfect toată ziua.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.