Ziua ei de 7 ani, de la plan la realitate (Partea 1- Planurile)

Intr-o lume in care nu ar fi existat aceasta pandemie de coronavirus, as fi intitulat acest articol “Vacanta aniversara in Al Ain”, dar nu e cazul. Acum vreau sa va povestesc care au fost planurile noastre pentru ziua Emilusei si care va fi de fapt realitatea.

PLANUL

Ziua ei de 7 ani… Nici nu-mi vine sa cred ca e aici.

Este pentru prima oara cand sunt cu adevarat melancolica despre tot timpul care a trecut.

Prima oara cand ma uit la ea si nu-mi vine sa cred ca a depasit un metru si ca are parul lung si este o micuta domnisoara care se duce in camera ei sa citeasca si-mi lasa langa pat biletele colorate cu mesaje de iubire.

Fetita mea scrie! WOW WOW WOW!!!

In Decembrie am vorbit prima oara de ziua ei de 7 ani. Atunci am realizat ca ziua ei o vom serba aici si m-am bucurat maxim. Deja ne spusese ca vrea sa-si serbeze ziua la mare, deci era perfect! Desigur, la mare in Romania, dar important era ca voia la mare.

Nu a cerut nici cadouri, nici petrecere, doar sa asteptam, sa amanam si sa sarbatorim la mare cu cortul si cu prietenele ei. Atat! Chiar si dupa ce am venit aici a zis ca vrea acelasi lucru. Nimic altceva.

Dar eu (nebuna cu zilele de nastere) nu aveam cum sa aman! In niciun caz!

O petrecere nu se rateaza niciodata!

Primele doua saptamani din Aprilie, inainte de ziua ei, urmau sa fie vacanta de primavara. Asa ca am facut un plan, si nu oricum, ci pentru o saptamana! Plecam din Abu Dhabi intr-o aventura.

Totul era pregatit si rezervat.

Urma sa plecam in Al Ain. Un oras cochet si frumos, in mijlocul desertului, la granita cu Oman. Un oras mult mai verde decat Abu Dhabi si cu multe atractii turistice interesante, dar cea mai importanta urma sa fie Wadi Adventure Park, un loc cu multa distractie in apa si parc de aventura. Adica tot ce-i place ei mai mult, toate adunate intr-un singur loc.

Ziua ei de 7 ani, de la plan la realitate (Partea 1- Planurile)

Sursa foto

Chiar si cazarea urma sa fie spectaculoasa.

Pentru cazare am gasit ceva la care nici n-as fi indraznit sa visez ca exista! Un cort in desert, cu acoperisul transparent. Urma sa adormim seara cu ochii in stele toti culcusiti unii langa atii in JEBEL HAFIT DESERT PARK. Pretul pentru un cort/ noapte este de 700 lei cu mic dejun inclus. Ca parte din experienta se pot inchiria plimbari cu bicicleta, safari in desert si alte activitati interesante.

Ziua ei de 7 ani, de la plan la realitate (Partea 1- Planurile)

Sursa foto

Pentru noi, acestea erau punctele culminante ale excursiei, dar mai sunt si alte locuri de vazut in Al Ain:

  • Al Ain Oasis– o oaza de veche de 4000 de ani, cu peste 1000 de hectare acoperite de 140.000 de palmieri. Am retinut toate astea pentru ca a fost printre putinele locuri unde am luat un ghid cand am vizitat oaza impreuna cu mama, in saptamana cand a fost aici. Asa am aflat cate feluri de palmieri exista de fapt si cate fructe diferite pot oferi. A fost o plimbare tare frumoasa si linistitoare pe aleile umbrite de curmali plini de ciripituri colorate si necunoscute. Tot aici am mancat si cea mai delicioasa inghetata cu mango facuta pe loc. Nu e de ratat!!!
  • Al Ain Zoo – E drept ca n-am vazut prea multe gradini zoologice la viata mea, dar asta a fost cea mai spectaculoasa. Am avut ocazia sa vad doua pume care se alergau si se harjoneau in iarba inalta, cum stateau sus pe cornisa dealului, niste umbre pe cerul albastru. Am vazut o familie de hipopotami care cred ca jucau leapsa, parol! Timp de vreo 10 minute s-au alergat prin apa si pe uscat, alergand unul dupa celalalt si fiecare impingand prin apa un pui de hipopotam care abia invata sa inoate. Plus ca poti face safari printre animale, prin desert. Poti hrani animalele, poti invata despre biologie intr-un muzeu imens cu o biblioteca pe masura, exista zona pentru copii unde se pot uda din cap pana-n picioare si cate si mai cate. Dupa 4 ore acolo, am plecat din cauza caldurii, fara sa fi vazut macar jumatate.
  • Ziua ei de 7 ani, de la plan la realitate (Partea 1- Planurile)
  • Ziua ei de 7 ani, de la plan la realitate (Partea 1- Planurile)
  • Forturile din vremuri apuse, dar reconstruite si intretinute la perfectie. De fapt, prima linie de aparare a orasului. Aici puteti descoperi diferite evenimente in weekend de la vernisaje de arta, la demonstratii cu soimi si mestesuguri traditionale.
  • Desertul. Daca nu aveti timp de un safari, puteti sa mergeti in desert la doar cativa kilometri de Al Ain. Cel mai bine este la apus cand se racoreste nisipul si puteti atinge cu picioarele goale cel mai fin nisip pe care l-ati simtit vreodata. E suficient sa mergeti cateva minute, sa coborati o duna si veti simti puterea nemarginita al acestui gol. Nu pot sa va descriu senzatia si gandurile. Nu mai e nimic cand vezi atat de mult NIMIC si totusi, dintr-o data vezi TOTUL foarte clar. Desertul a fost cea mai surprinzatoare experienta de cand suntem in UAE.

O alta varianta faina de cazare in Al Ain este Al Ain Rotana. E un hotel care arata ca-n povestile cu covoare zburatoare. Fiecare camera are balcon, unele cu vedere spre fortul Al Jahili, altele catre piscina, ambele privelisti spectaculoase. Nu e foarte ieftin, dar avand in vedere ocazia am considerat ca meritam putin rasfat.

Ziua ei de 7 ani, de la plan la realitate (Partea 1- Planurile)

Cam astea erau planurile noastre pentru ziua ziua ei de 7 ani. O saptamana cu si mai mult IMPREUNA. Cu aventuri, experiente noi, distractie, zambete si dormit impreuna sub stele.

Realitatea va fi cu totul alta, dar cu nimic mai putin spectaculoasa.

P.S. Acesta este un articol de relaxat fruntile si provocat vise frumoase cu ochii larg deschisi.

#ExpatLifeinAbuDhabi #Our6MonthAdventure 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

4 Comments
  1. Abia astept si eu sa merg la corturile acelea! De cand am vazut ca s-a deschis, am zis ca trebuie sa incerc si aceasta experienta!
    La multi ani pustoaicei tale berbec si felicitari pt cei 7 ani de acasa! Pup

    1. Iti multumesc mult! Daca ajungeti, sa-mi trimiti poze, noi nu cred ca mai avem posibilitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.