București- Piatra Neamț- Cele mai bune locuri unde să faci un popas

În vacanța ce tocmai a trecut am făcut București – Piatra Neamț singură cu trei copii. Importanța unui popas bun a fost cu atât mai mare! M-am bucurat ca deja aveam variante așa că vi le ofer și vouă.

Printre primele dăți când am fost cu Hubby la Piatra Neamț, am făcut amândoi toxiinfecție alimentară de am ocupat în paralel ambele toalete din casă.

Vă spun că nu e prea plăcut să fii a doua oară la socri și să ajungi să te cunoști atât de intim…. nu e plăcut deloc. Și toate astea, din cauza unor bomboane cu arahide cumpărate de la un butic oarecare din Adjud. De atunci, am fost și mai atenți la locurile unde mâncam pe drum. Nu ne-am mai permis să fim atât de ”tineri și neliniștiți”.

Atunci când faci același drum de 350 km de câteva ori pe an, e foarte important să știi exact unde te oprești pe drum ca să nu ai surpize la mâncare, mai ales când ai doi copii cu tine. 

Așa că, după 11 ani de când facem acest drum ne-am făcut un plan foarte bine structurat cu opriri din loc, iar copiii chiar s-au pliat cu somnul fix pe el.

La Dus avem mai multe opriri, suntem relaxați, plecăm în vacanță. La întoarcere toată lumea este atât de entuziasmată că ne întoarcem acasă încât avem maxim 2 opriri 🙂

  1. Pauză de Cafea la Buzau la cel mai bun loc posibil, OMV-ul de la ieșirea spre Râmnicu Sărat. Daca ar avea și loc de joacă ar fi fost mai mult decât bun, ar fi fost perfect!!!
  2. Pauza de masa într-un loc tare frumos, cu mâncare delicioasă, bașca mai e și kid friendly- Restaurant L’Atelier din Focsani  Am mâncat aici de cel puțin 10 ori în ultimii ani și de fiecare dată mâncarea a fost delicioasă, la fel și servirea. București- Piatra Neamț- Cele mai bune locuri unde să faci un popas
  3. Înghețată sau doar joacă în parcul de la Adjud

Alte locuri bune de popas în funcție de nevoi și vârsta copiilor.

  1. Pauză de alăptat în părculețul Casei de Cultură din Zănești, cu vreo 30 km înainte de Piatra Neamț. Deși eram la doar 20 minute de destinația finală, a fost o oprire foarte practică pentru drumurile din primul an de viață al lui Andrei, care practic dormea din popas în popas.
  2. Parcul Teatrului din Focsani cu o degustare de înghețată la cofetăria Teatru de lângă unde am mirosit cei mai buni cozonaci din viața mea!

bucurești piatra neamț

Voi faceți acest drum? Ce alte popasuri bune de prin țară mai știți? Unde vă mai opriți cu copiii și puteți recomanda?

Credit foto Vizitează Piatra NeamțRestaurant L’Ateliercofetăria Teatru

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.