Prin București, citind cărți cu broscuțe [#Viațadeexpat]

Copilul râde: Înțelepciunea mea e jocul!

Tânărul cântă: Jocul și înțelepciunea mea-i iubirea!

Bătrânul tace: Iubirea și jocul meu e-nțelepciunea!”

Lucian Blaga, Poemele luminii, Trei fețe 1919

Nu puteam să nu încep acest articol cu una dintre poeziile mele preferate. Aceste cuvinte rezumă foarte bine cartea despre care vreau să scriu câteva rânduri.

Totul este despre joc, iubire, cărți și înțelepciune!


Ne-am întors de sărbători în București și am fost invitată la o lansare de carte pentru copii alături de Ada. De fapt nu era vorba doar despre o carte, ci despre un kit educativ pentru copii, ceea ce m-a intrigat foarte tare. The Crush Series, scrisă de Ian Warboys.

Când vorbim de cărți, încerc să mă documentez și să cumpăr cărți scrise bine, cu ilustrații frumoase și cu conținut din care să avem ce invăța împreună.

Acesta este și cazul cărții despre care vreau să vă povestesc. Frog Crush este prima carte lansată, din seria ”The Crush Series”. Cărțile povestesc despre aventurile unui grup de animale și consecințele actiunilor lor.

Restul, vă las pe voi să descoperiți în cele douăzeci de pagini ale cărții.

Ce mi-a plăcut mai mult:

  1. Este o carte în limba engleză.
  2. Vine însoțită de un kit de joacă. Puzzle, imagini de colorat și carduri, pe baza cărora puteți inventa jocuri alături de copii. De asemenea, puteți găsi chiar și jucării de pluș care reprezintă animăluțele prezente în carte. Pe site-ul www.thecrushseries.com pot fi descărcate gratuit elementele din kit.
  3. Reprezintă o invitație la joc. Într-o lume atât de agitată și mereu pe fugă, nu mai avem timp de calitate alături de copii. Cartea pune accent tocmai pe conectarea noastră cu copiii.
  4. La sfârșitul cărții găsiți cântecul reprezentativ al ei, însoțit de note muzicale. Trebuie să știm corect melodia, dacă tot e să cântăm, nu? Dacă nu știți să interpretați notele de pe portativ (ca și mine de altfel), nu vă speriați. Pentru asta aveți melodia pe YouTube
  5. Pentru copii de toate vârstele. Eu cred că, datorită mesajului și a felului în care este scrisă, poate fi folosită cu succes și de către copiii mai mari, care știu să citească.

Frog Crush este prima carte lansată și poate fi cumpărată online pe thecrushseries.com, Amazon.com  şi în librăriile Cărtureşti.

A fost tare distractiv la lansarea cărții 🙂

Provocate de Adriana Mitu împreună cu Silvia Moroşanu ne-am jucat exact ca niște copii și ne-am distrat copios. Am făcut fețe, fețe și ne-am amintit ce înseamnă cu adevărat jocul lipsit de inhibiții de adult.

carti cu broscute

carti cu broscuteSpor la citit și jucat!!! Măcar în perioada sărbătorilor, să ne putem conecta mai ușor și mai repede cu cei mai dragi nouă!

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.