Cu chef de joacă pentru copii și părinți [Ghidul locurilor de joacă]

Joaca e un subiect tare delicat și dificil pentru mulți dintre noi. Asta este de fapt marea problemă a părinților din ziua de azi! Nu alăptarea sau diversificarea, grădinița sau educația, ci joaca, pentru că mulți dintre noi nu mai știm să ne jucăm!

Inclusiv la noi e o problemă joaca, dar avem noroc că eu și Hubby ne completăm. În sensul că el e fan jocuri de interior mai calme, iar eu de exterior, mai fizice. Nu degeaba m-a ținut mama într-o formă de sport de la 5 ani, aveam ceva energie de consumat 🙂

Acum, însă, am rezolvat problema! Am găsit un loc de joacă ce le combină perfect pe amândouă! 

Cu Chef de joacă este locul unde jocurile de rol conviețuiesc în armonie cu o corabie de pirați ce așteaptă să fie cucerită.

Pe strada Avram Iancu, la numarul 32, veți găsi o casă, cu o curte mică pe care o puteți vedea prin porțile de fier.

Când intri în casă te întâmpină zona de ”relaxare” a părinților. Iar de aici se poate intra în cele 3 zone de distracție, fiecare cameră cu altă tematică. Asta cred că-mi place cel mai mult la acest loc de joacă. De oriunde ar fi copiii, îi pot vedea pe părinți și astfel se simt în siguranță. Din experiența noastră, acesta este un mare, mare avantaj.

Camera jocului de rol

Copiii vor găsi aici jucării din lemn pentru diferite situații de viață practică:

  • Zona de cumpărături de la aprozar/ piață
  • Locul bucătarilor- o cofetărie (mi-a plăcut mai ales pentru că în general, găsești doar bucătării) și o bucătărie
  • Locul de service – benzinărie (încă un lucru care m-a cucerit, în general se găsesc clasicele bancuri de lucru/ unelte) și două mașini din lemn
  • Cabinetul doctorului. Aici există o stație de doctor, un pat pentru bolnavi și un puzzle cu corpul uman.

chef de joacă de rol

chef de joacă de rol

chef de joacă de rol

chef de joacă de rolCamera senzorială

Perfectă pentru pitici de 1-2 anișori. Un omuleț care nu merge încă în picioare, va fi extrem de încântat să se cațere pe acele salteluțe din burete, să sară sau să înoate printre bile, ba chiar să se joace la panourile agățate pe perete pe care se poate ridica.

E potrivită și pentru cei mari, așa cum am folosit-o și noi, ca spațiu de jucat cu animatorul 🙂

chef de joacă senzorială

chef de joacă senzorialăCamera unde nu e nevoie să vii cu chef de joacă pentru că apare instant în sufletul fiecăruia!

În această cameră s-au jucat cel mai mult copiii la ziua lui Andrei. De la cei mici de 1,5-2 anișori, până la cei mai mari de 7-8 ani și chiar adulții de peste 30 ani (ca să fim amabili).

Secretul stă în stația de joacă imensă ce te ajută să-ți lași imaginația să zburde pe tobogan și prin hublourile ce duc sub barcă. Poți să fii un marinar curajos ce vrea să recupereze comoara delfinilor, care trebuie să se lupte și să cucerească noi insule. Sau te poți transforma în prințesa pirat ce alunecă pe tobogan direct în apa turcoaz să salveze un delfin aflat la ananghie, sau pur și simplu poți face o cursă cu obstacole.

Recunosc că e camera mea preferată! 

chef de joacă barca

chef de joacă tobogan

Mai există o cameră unde se pot organiza jocuri cu apă sau se poate servi masa copiilor în cazul în care sunt foarte mulți invitați. Altfel, și copiii stau în camera centrală alături de părinți.

Pe scurt:

Ce-mi place cel mai mult:

  • Barca
  • Camera pentru adulți situată central, între camerele de joacă
  • Baie specială pentru copii. Cu toate cele la nivelul lor
  • Spațiul aerisit, adică fără jucării îngrămădite

Alte lucruri frumoase:

  • Cafeaua bună!
  • Toate jucăriile sunt din lemn
  • Spațiu pentru schimbat bebeluși
  • Accesoriile pe tema marina din camera cu barca 🙂

Ce nu-mi place:

  • Lipsa unei curți pentru vară. Totuși am înțeles că vor fi aranjate câteva măsuțe pentru relaxare 🙂
  • Standul cu cărți Usborne. Acum am copii mari, dar când erau mai mici aș fi avut meciuri cu ei ca să cumpărăm carți de fiecare dată când mergeam.

Vă invit și pe voi să descoperiți acest spațiu de joacă perfect pentru aniversări. Ocazional se organizează și tot felul de ateliere distractive. Trebuie doar să urmăriți pagina de Facebook.

Imaginile au fost realizate de către Magdalena Aldea Photography cu ocazie celei de-a treia aniversări a prichindelului nostru  pe care am organizat-o la Cu chef de Joacă.

Alte locații prezentate în #GhidulLocurilordeJoacă Crayon Club, cafenea pentru părinți cu loc de joacă pentru copii 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.