10 cadouri de maxim 10 lei

Este mai greu decât vă închipuiți să găsești cadouri de maxim 10 lei, bașca să fie și educative și distractive. Cu toate acestea dacă priviți dincolo de cutiile mari cu imagini care îți iau ochii și te fac să uiți de ce ai intrat de fapt, veți găsi un întreg univers de jucării minunate!

Nevoia noastră de cadouri sub 10 lei a venit deoarece la Emily la grădiniță, atunci când se serbează ziua unui copilaș, se obișnuiește să se aducă și cadouri pentru sărbătorit. Singura condiție este ca acel cadou să fie ceva realizat de copil, cu sau fără ajutorul părinților, fie ceva cumpărat dar cu o valoare de maxim 10 lei. Emily nu este momentan la vîrsta la care să vrea să facă ea lucruri așa că noi intrăm deocamdată în categoria a doua de părinți și căutam tot timpul rezerve de cadouri.

La început mi s-a părut tare stresant, aveam impresia că este imposibil să găsesc ceva educativ și calitativ la banii ăștia, daaaaar… SURPRIZĂ am găsit chiar foarte multe lucrușoare și idei de cadouri fantastice. Acum chiar mi se pare o provocare și sunt tare mândră de mine atunci când găsesc niște comori ascunse prin librării.

Mai jos vă las o listă cu cadourile pe care noi le-am oferit până acum, în prima jumătate a anului școlar. Pe măsură ce am să găsesc idei noi, am să mai scriu un articol ca să aveți de unde să vă inspirați și voi!

 1. Joc Marocco- potrivit pentru copii de peste 4 ani în funcție de preferințe și nivelul de răbdare. Eu îmi aduc cu mare drag aminte că jucam acest joc cu bunicul meu cu orele.

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: pixabay

2. Cărți de joc de la editura Gama – acestea sunt pe categorii de vârstă și puteți găsi și pentru 1 an și pentru 8 ani. Tot pe acest format de cărți de joc mai găsiți și colecția Montessori și chiar o serie cu întrebări și răspunsuri.

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: Ziarul Copiilor

3. Puzle-uri 3D din lemn în forma de dinozauri, mașini, corăbii etc. Cel mai des le găsiti în supermarket-uri la categoria de seturi creative. Partea distractivă este că le poate și picta înainte sau după ce le asamblează, deci sunt 2 în 1. Potrivite cam de la 4 ani în sus.

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: divertishop.ro

4. Cărti de povești evident! Pe elefant.ro am găsit 347 de cărți cu prețul între 2 și 11 lei – gama Pixie de la Editura All este MI-NU-NA-TĂ și vă recomand cu mare căldură să o aveți în casă! La fel și seria de cărți de la Editura Gama “Învăț să citesc”

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: edituragama.ro
10 cadouri de maxim 10 lei
foto: talentedenazdravani.ro

5. Cărti cu abțibilde- acestea mai degrabă pentru cei cu vârsta de 3 anișori, maxim 4. Pot fi activități care vă salvează călătoria cu mașina!

 

6. Cărți de colorat- pe ultima am luat-o de la Lidl și a fost tare faină. Mare, cât un caiet studențesc și aproape la fel de groasă, plină cu șabloane pentru desenat.                                   

7. Gama Bazele științei de la Noriel. Deși pe cutii scrie de la 8 ani în sus, eu le conider potrivite încă de la 3-4 anișori pentru că sunt extrem de interesante și sunt o activitate frumoasă pentru weekend alături de părinți

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: timez.ro

8. Joc de îndemânare cu biluțe metalice – aici, aș recomanda peste 6-7 ani pentru că trebuie să aibă coordonarea ochi mână foarte bine dezvoltată. La 4 ani, Emily își dorește să se joace cu ele dar, pentru că mâinile nu i se mișca la fel de repede precum îi merg ochișorii, se crează mai multă frustrare decât plăcere.

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: jocistet.ro

9. Penar textil personalizabil, Potivit de la orice vârstă, atât pentru fete cât și pentru băieți.

10 cadouri de maxim 10 lei
foto:jocistet.ro

 10. Set de creație cu mărgele de la D-toys. Uneori, prin supermarket-uri, găsiti la reducere și alte seturi de creație de la D-Toys din seria Creative Kit. Set pentru crearea unui portofel din fetru sau chiar o geantă. Seturi de margele mai găsiti multe și la Jumbo.

10 cadouri de maxim 10 lei
foto: arhiprint.com

După ce am terminat partea cu cumpăratul cadoului, eu îl împachetez, ea lipește scotch-ul, apoi la sfârșit face ea câte o felicitare sau desenează chiar pe hârtia de împachetat câte ceva cu gandul la sărbătorit. Așa am aflat și noi prima oară că poate desena un omuleț 🙂 Lipește sclipici, pietricele colorate sau pur și simplu mâzgălește ceva în semn de “la mulți ani” și gata felicitarea de care este extrem de mândră la final.

Sper să vă fie de folos aceste idei și să vă deschidă și vouă interesul de a vă provoca să găsiți cadouri foarte faine la prețuri cât mai mici!

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

3 Comments
  1. Jocul Marocco? Nu pot sa cred…cate amintiri frumoase! Il caut si eu acum, vreau sa ma joc cu fiica-mea…si sa ii povestesc atatea lucruri! Multumesc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.