10 lucruri pe care să nu le uiți, atunci când pleci la mare cu cortul

De 3 ani mergem la mare cu cortul și după atâtea experiențe am ajuns la o concluzie 🙂 O lista de 10 lucruri care nu trebuie să lipsească din bagajul de camping.

E adevărat că lista poate suferi multe modificări în funcție de condițiile în care mergeți la camping. Dacă aveți unul sau doi copii cu voi, dacă dormiți toți în același cort sau aveți cort bicameral etc.

Totuși eu zic că această listă vă poate asigura un succes minim al vacanței cu cortul fie că mergeți la mare sau la munte.

Iată ce conține ea și cum vă poate ajuta la capitolul distracție:

Oliță și saci de gunoi

Este bună fie că aveți copii mici care fac la oliță, fie că aveți copii mai mari care pot face la w. Șansele sunt că nu veți fi foarte aproape de budă așa că cel mai bine ar fi să aveți o rezervă în caz de urgențe că să nu alergați jumătate de camping cu copilul în brațe. Bonus este că dacă ești însărcinată și mergi cu cortul, statistica spune că vei avea nevoie la toaletă în timpul nopții. Dacă aveți o oliță, ai unde să scapi ușor de presiune 🙂 E soluție testată, să știți! Nu e comodă, dar e aproape 🙂

Scaune pliante de aceași dimensiune pentru voi și copii

Dacă va gândiți cumva că ar fi drăguț să le luați scaune pentru copii, renunțați la idee pentru că vor fi mult mai interesați să stea pe ale voastre și riscați să stați pe lada frigorifică :))) vorbește experiența 😀

scaune pliante cu cortul la mare

O minge sau un pachet de cărți pentru copii peste 5 ani.

Pot să vă garantez că orice jucării ați lua nu vor fi băgate în seamă la fel de mult precum va fi natura din jur. Copiii noștri sunt fascinați de bețe, frunze și copacii în care se pot cățăra nestingheriți. Cu toate astea, interacțiunea cu părinții din dotare se cere de cel puțin 2 ori pe zi. Atunci, dacă aveți o minge la voi aveți o serie de jocuri la îndemână care vă vor ține ocupați până când celălalt adult din familie aduce sau pregătește prânzul.

Puteți să vă jucați: pase- pase, castelul, șuturi la poartă, puteți încerca să faceți picurele ( da, știu ce sunt alea, am crescut doar cu băieți pe stradă), să jucați țările etc. Cu cărțile aveți aceleași șanse, mai ales dacă piticii au minim 4 ani. Noi cam atunci am început să jucăm război și du-te la pescuit. Mai puteți încerca și un tabinet, toci, macaua și altele.

Brățări anti țânțari

Aceste brățări au devenit moda verii la noi în familie. Nu știu ce le place așa mult țânțarilor sângele de copii pentru că noi, în același cort cu ei, nu avem nici măcar o ciupitură și ei sunt ciuruiți.

De obicei le punem la picior și prin colțurile cortului, just to be safe 🙂

O pătură

Indiferent dacă aveți mese și scaune, o pătură nu trebuie să vă lipsească. Acolo vă veți petrece după amiezele călduroase, la umbra unui salcâm sau atunci când hamacele sunt ocupate de copii. Aceași pătură o puteți prinde și de copaci pentru mai multă umbră pe timpul zilei.

patura cu cortul la mareFunie/ sfoară

Fie că mergeți la mare sau la munte sigur veți avea probleme de rufe ude, fie printr-un accident, fie că ați rămas fără chiloți de schimb la copii. În plus puteți crea curse cu obstacolo sau puteți prinde pătură în copaci pentru umbră

Cârlige de rufe

Merg mână în mână cu funia mai sus menționată. Aveți nevoie că să prindeți hainele în caz de vânt, dar și să faceți diverse jocuri pentru copii de motricitate fină

Radio pe baterii sau o boxă cu conectare prin bluetooth

Muzica vă poate scoate din orice pană de idei de joc, din orice tantrum și vă poate fi partener de nădejde seară când puteți face discotecă unde pot veni toți copiii din vecini.

O lanternă sau o lampa cu încărcare solară

Dincolo de considerentele practice pentru a avea lumină la o bere seara sau să vă lumineze calea spre budă, puteți folosi lanterna pentru a lumina discoteca și înainte de nani să faceți jocuri de lumină pe pereții cortului.

Hamacul

Este musai, musai, dacă se poate chiar mai multe hamace, câte unul pentru fiecare copil, altfel se vor certa tot timpul pe cel pe care îl aveți. În hamac se vor juca și singuri. Se vor relaxa, iar voi le puteți încerca cu o bere doar după ce se culcă copiii pentru că doar atunci vor fi libere :))

hamac cu cortul la mare

Noi suntem fani mers cu cortul și sper să ajungem chiar și în țări străine cu cortul, mai ales în Grecia mult iubită.

Am mai scris despre experiențele noastre cu cortul și voi reveni și cu un bagaj complet de plecare la mare cu 2 copii atunci când vom pregăti prima ieșire la mare.

Până atunci, sunt curioasă, pe voi ce v-a salvat la cort? Care sunt cele 10 lucruri de care nu vă lipsiți în excursia cu cortul?

foto:The Digital Marketing Collaboration, arhiva personală

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.