5 întrebări cu Alex Zamfir, celmaibuntata.ro

Astăzi începem o nouă serie de interviuri prin care vreau să vă prezint şi cealaltă componentă a blogosferei de parenting, tatăl blogger.

Deși tăticii bloggeri sunt mai puțin prezenți în blogosfera de parenting decât mamele blogger, nu sunt cu nimic mai prejos, ba uneori sunt chiar mai impresionanţi. Ei sunt bărbaţii care dau exemplu altor bărbaţi, care vorbesc şi despre durerile şi nesiguranţele unui tată. Sunt părinţi care îşi iubesc enorm de mult copiii şi au pornit pe acest drum al blogging-ului tocmai pentru a încerca să facă lumea puţin mai bună pentru copiii noştri, ai tuturor.

Aşa că, am decis ca începând de azi, în fiecare zi de Vineri să vă prezint unul câte unul, aceşti unicorni ai blogosferei de parenting, pe tăticii bloggeri, iar astăzi începem cu Alex Zamfir, cel mai bun tată al lui Mark.

Alex este blogger de 3 ani şi jumătate, din Martie 2014, când a publicat primul articol care se intitula, chiar aşa, Cel mai bun tată.

Este pasionat de sport, aleargă foarte mult şi cel mai des pentru asociaţia 1Leu.org pe care a înființat-o pentru a deschide primul centru medical independent de oncologie pediatrică din România.

În prima sâmbătă a fiecărei luni organizează întâlniri de alergare, o tură în jurul parcului, pentru a strânge fonduri pentru asociație. Vă invit și pe voi pe pagina de Facebook a asociaţiei 1Leu.org pentru a vedea când sunt programate următoarele evenimente!

Alex Zamfir la Color Run

Este autor de carte – în Noiembrie 2016 a publicat cartea “Cel mai bun tată”, o carte cu experienţa lui ca cel mai bun tată al lui Mark.

Este om de radio – pe  6 Septembrie a început la Itsy Bitsy propria lui emisiune “Tati în dialog” în cadrul căreia a avut deja ca invitaţi pe Chef Florin Dumitrescu şi pe Horia Brenciu. Am povestit despre prima emisiune aici.

Tati in dialog

Ca o descriere completă, mi-a plăcut cel mai mult răspunsul pe care l-a dat într-un interviu pentru CoolTura Mall la întrebarea “Cine este Alex Zamfir?” (puteţi citi o parte din răspuns mai jos, iar interviul complet aici)

Soţul unei femei minunate. Tatăl unui copil grozav. Prietenul unor oameni mişto cu care se distrează de câte ori are ocazia. Şi nu în ultimul rând, un om care încearcă, cu ajutorul multor altor oameni, să construiască ceva pentru copiii bolnavi de cancer ai acestei ţări.

M-am gândit foarte mult la întrebările pe care voiam să i le adresez lui Alex pentru că nu voiam să fie încă un interviu clasic în care Alex să povestească despre ce face, despre proiectele frumoase în care e implicat şi de ce s-a apucat de blog. Nu!

Am vrut să fie un interviu scurt, dar cuprinzător. Un interviu fără o introducere dulceagă, în care să intrăm direct în ce ne doare, atât pe noi femeile, cât mai ales pe ei bărbaţii, iar atunci când am citit cuvântul sex în răspunsuri, ba chiar de două ori, am ştiut că am pus întrebările potrivite.

Iată, aşadar, 5 întrebări cu Alex Zamfir, cel mai bun tată al lui Mark

1. Care au fost temerile tale pe vremea când soţia ta era încă însărcinată şi cum s-au rezolvat ele odată ce ai avut copilul în braţe?

Mi-a fost teribil de frică să nu se nască cu vreo boală complicată. Şi atunci când l-am văzut prima oară, mic şi negru şi nu tocmai frumos :), şansele păreau mai degrabă în favoarea unei boli. Din fericire, copilul era doar extrem de nervos că îl scoseseră din locul acela minunat în care se simţea foarte bine. Şi a continuat să-şi exprime nemulţumirea pentru ceva vreme (a se citi a plâns foarte mult).

Şi mi-a mai fost frică să nu-l sperie vocea mea. Dar după prima noapte în care i-am cântat non-stop după ceas o ora de “Un elefant se legăna..” ca să adoarmă… sincer, nu prea mi-a mai păsat. 🙂

2. Se vorbeşte în general doar despre nevoile mamei după naştere. Care sunt nevoile unui tată din primele săptămâni după naşterea copilului?

De somn. De odihnă. De sex. De evadare. De privit un meci fără ca cineva să-i tot ceară lucruri. De validare că ceea ce face e suficient de bine. De sex. A, scuze, am mai zis…

3. Spune-ne ce nu ar trebui niciodată, dar niciodată, să-i spună un soţ soţiei lui proaspăt devenită mamă? Care e câmpul minat după naştere?

Nu ţi se pare că ăsta mic seamănă cu maică-mea?”

“Aşa vrei să ieşi din casă??”

“Ce-ai păţit de eşti atât de obosită?”

Şi dacă bărbatul chiar are dor de moarte, poate oricând să aducă în discuţie greutatea proapetei mămici.

4. Cum crezi că ai să reacţionezi când copilul tău te va anunţa că îşi doreşte copii? Ce sfat i-ai da atunci?

Sper c-o să mă bucur pentru el  şi o să-i spun că n-o să fie chestie mai mişto pe lume decât a creşte un copil. Şi nici vreuna mai grea.

Şi oricând ca obiect de studiu va putea (re)parcurge blogul meu. Cred că are acolo suficiente poveşti cât să-și facă măcar o idee. Că de înţeles cum o să fie de-adevăratelea, n-o să aibă cum până când nu devine părinte.

5. Dacă copilul tău ar avea blog ce ar scrie el, acum, despre tine?

Sper că adevărul oricare ar fi acela, aşa cum îl scriu şi eu. Adevărul simpatic, uneori, adevărul dureros alteori, dar adevărul. Şi mi-ar plăcea ca atunci când mai creşte să aibă guest post-uri la mine pe blog. Le-aş citi cu mare drag. Aşa cum aş citi orice ar scrie, chiar dacă nu m-ar prezenta într-o lumină flatantă. Sper că aş avea suficientă minte cât să înţeleg că nu sunt un tată perfect şi că de multe ori o dau în bară, dar că lucurul mişto e că am şansa, în fiecare zi, să repar ce-am greşit.

O să fie mişto când o să înceapă să povestească şi el despre mine! 🙂

Alex, îţi mulţumesc pentru sinceritate şi pentru că te-ai aruncat cu toată deschiderea asupra întrebărilor mele!

Vă aștept și Vinerea viitoare să citiți despre un alt tată blogger. Despre cine este vorba vă las pe voi să descoperiți!


5 întrebări cu Alex Zamfir, celmaibuntata.ro  Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.