5 întrebări cu Robert Diaconeasa aka DaddyCool.ro

Astăzi am să vă povestesc puțin despre unul dintre oamenii care m-au inspirat cel mai mult pe anul 2017. Un om care face zilnic lumea mai bună, în cel mai natural mod posibil. Um om pe care îl respect foarte mult, ca om, ca tată și bineînțeles ca blogger… El este Robert Diaconeasa aka DaddyCool.

robert diaconeasa

Mă simt tare emoționată să scriu despre Robert, recunosc. Poate din cauza asta am și amânat atât de mult să scriu acest articol. M-am tot blocat în intro pentru că nu știu de unde să încep… atât de multe a făcut 🙂

Lucrează de la 16 ani când, la fel de hotărât și relaxat ca și acum, a reușit să-l impresioneze atât de mult pe redactorul șef al revistei BRAVO, încât i-a oferit pe loc o colaborare. Eram în studioul unde filmează vlogul caritabil #AmintiriDinCopilărie când am auzit povestea asta. M-a impresionat profund să aud cum lucra până la 11-12 noaptea, apoi mergea acasă să doarmă, pentru a se trezi dimineață la 6 ca să meargă la liceu, fiind abia în clasa a 10-a. WOW!!!

robert diaconeasa aminitiri din copilarie

A lucrat apoi, în paralel, ca reporter special pentru televiziunea Kanal D și la revista BRAVO, pe vremea când avea doar 19 ani. A început facultatea de Jurnalism și a renunțat la lucrul în televiziune pentru că îl solicita extrem de mult, însă acest microb nu dispare prea ușor. Așa că s-a întors peste câțiva ani la televiziunea care l-a consacrat. De data aceasta în rol de co-prezentator, alături de Connect-R, în cadrul unei emisiuni muzicale.

Pe 6 Octombrie 2015 a scris primul articol pe blog ”Dragostea se exprimă în cuvinte”

Este un om căruia pare să nu-i vină greu să facă tot ceea ce face, dar de fapt este cel mai muncitor și determinat om pe care eu îl cunosc. Munca pe care el o depune în proiectele caritabile pe care le realizează este foarte mare. Câteva dintre proiectele lui sunt: „PicnicCOOL” și „Amintiri din Copilărie”.

Pentru PicniCOOL a și fost nominalizat anul acesta la Webstock, un fel de Oscaruri în blogosferă. Deși nu a câștigat, a fost nominalizat într-o categorie unde s-a luptat cot la cot cu branduri mari, care au echipe de oameni și agenții care le lucrează proiectele. El a realizat picnicCOOL all by himself!!! Din nou, WOWWW!!!

robert diaconeasa picnicool

Un alt proiect minunat este, “Amintiri din copilărie”, primul vlog caritabil din România, care ajută la strângerea de fonduri pentru diferite cauze umanitare. În fiecare lună, o altă asociație sau caz social, primește din partea sponsorilor  5000 euro. Ba chiar a făcut o ediție numai cu mame blogger printre care am fost și eu prezentă, alături de Dina cu care beau în fiecare luni Cafeaua De La 10.

Cred că aș putea să vă povestesc până mâine despre câte face Robert și despre toate proiectele în care e implicat, mai ales ca încă nu am intrat în partea de familie, dar v-am mai zis eu cât de iubăreți sunt cuplul “Călătoreasa”, cum i-am citit la un moment dat. :))

robert diaconeasa si ana novic

Am să opresc totuși, pentru că vorba lungă, sărăcia omului. Vă las să citiți răspunsurile lui Robert la cele 5 întrebări pe care intenționez să le adresez fiecărui tată blogger din blogosfera românească. Acesta este un proiect pe care l-am început anul trecut, iar anul acesta îmi doresc să-l îndeplinesc 100%!

5 intrebari cu Robert Diaconeasa, aka DaddyCool.ro, jurnalist, om de media, blogger, soț de Ana și tată de Ingrida:

1. Care au fost temerile tale pe vremea când Ana era încă însărcinată și cum s-au rezolvat ele odata ce ai avut-o pe Ingrid în brațe?

DaddyCool: Heyo! Nu știu dacă am avut temeri neapărat, dar pot să îți mărturisesc faptul că, la început, nu înțelegeam deloc schimbările bruște de comportament ale Anei. Mi-a luat ceva vreme să mă obișnuiesc, iar o perioadă mi-a fost un pic teamă de ceea ce scot pe gură, ca nu cumva să o supăr. J

2. Se vorbește în general doar despre nevoile mamei dupa naștere. Care sunt nevoile unui tată în primele săptămâni după nașterea copilului?

DaddyCool: Nu m-am gândit nici o clipă la ce nevoi am avut eu. M-am gândit aproape mereu la nevoile pe care le are copilul meu. Ingrid și Ana erau cele mai importante. Vezi tu, eu m-am văzut mereu în postura de tată, așa că nu a fost o treabă care să mă sperie, atunci când a devenit realitate. Cu bune, cu mai puțin bune, am încercat să țin pasul și să fiu cel mai bun tată și soț posibil.

  1. Spune-ne ce nu ar trebui niciodată, dar niciodată să-i spună un soț, soției lui, proaspăt devenită mamă? Care e câmpul minat după naștere?

DaddyCool: Haha!

„Arăți foarte bine, iubito!” Când ea știe, de fapt, că s-a îngrășat.

„De ce te simți obosită?” Când știți amândoi că s-a trezit din două în două ore ca să alăpteze.

„Mă simt obosit.” Când știți amândoi că doar ea s-a trezit ca să alăpteze. Tu ai deschis ochii și te-ai culcat la loc.

„De ce ești nervoasă?” Ar trebui să știți amândoi că este obosită și nemulțumită de felul în care arată corpul ei.

Sunt multe lucruri pe care nu prea i le poți spune unei proaspete mămici. J

  1. Cum crezi că ai să reacționezi când copiii tăi te vor anunța că iși doresc copii? Ce sfat crezi ca le vei da?

DaddyCool: Hmmm, mai e atât de mult timp până atunci. J Dacă vor fi în relația potrivită, îi voi încuraja să facă. Cât mai mulți copii speciali, exact așa ca ei. Îmi plac, lucrez cu, voi lucra cu și îmi vor plăcea întotdeauna copiii. Pot să te asigur că voi fi un BuniCOOL! J

  1. Dacă Ingrid ar avea blog ce ar scrie ea, acum, despre tine?

DaddyCool: Chiar nu aș vrea să îi pun cuvinte în gură, însă cred că ar scrie de bine. J

Ar scrie că stau destul de mult la computer, dar că mă întrerup de fiecare dată când are nevoie de mine sau când vrea să îmi ia locul la birou.

Ar scrie că sunt haios când mă strâmb și fac precum toate minunățiile în casă.

Ar scrie că mă ceartă uneori când cânt prea mult prin casă. Ar scrie că îi place cum luăm micul dejun împreună și, mai nou, bem ceaiul (imaginar) făcut de ea.

Ar scrie că îi spun mereu să scrie pe pereți, în loc să scrie pe biroul meu. J)

Ar scrie că se bucură mereu când vin acasă și că înțelege când trebuie să plec la întâlniri.

Ar scrie că se bucură pentru că am ales drumul caritabil cu beneficiari copii pentru că și ea va lucra tot alături de copii în viitor.

Ar scrie că a făcut alegerea perfectă atunci când ne-a ales pe noi părinți. Și că ea nu ar fi putut exista din nici o altă combinație, în afară de eu și mama ei. Nu mama cu alt daddy, nu daddy cu altă mommy. J

robert diaconeasa si ingrid

Sper că v-a placut interviul de azi cu Robert! Pe mine m-a făcut să râd cu poftă, m-a facut să-l admir și mai mult pentru sinceritatea lui, iar la sfârșit m-a emoționat profund cu răspunsul dat în locul Ingridei.

Abia aștept să vină ziua de mâine, pentru că mâine voi avea ocazia să-l ascult pe Robert vorbind despre Istagram la o nouă ediție Digital Parents Talks.

Săptămâna viitoare, tot vineri, am să încerc să revin cu un nou interviu cu un tatic din blogosfera romanească. Rămâneți aproape!

Credit foto: Dan Niculescu, Pavel Rădulescu, Arhiva Personală

Alte interviuri din seria #5întrebari:

5 întrebări cu Alex Zamfir, celmaibuntata.ro

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

7 Comments
  1. Fain tătic, interviu și articol. Sper să te ții de treabă! Abia aștept să îl citesc pe următorul! 🙂

  2. Ce-mi plac bărbații care fac tot posibilul să nu-și supere nevestele proaspete mămici! V-aș ridica o statuie, că reușiți să ne iubiți când nici noi nu mai știm de capul nostru.

    1. Robert, eu îți muțumesc! Am învățat atât de multe lucruri de la tine de când te cunosc, încât aș putea scrie un articol separat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.