Clătite americane cu doar 3 ingrediente

În weekend sau în vacanţe, îmi place să ne începem dimineaţa în bucătărie pentru că e mega distractiv.

De principiu, în weekend, eu mă trezesc prima. Fie singură, fie trezită de Andrei. Dacă mă trezesc singură, profit de timp să beau o cafea şi să citesc până se trezeşte primul copil, de cele mai multe ori Andrei. Se întâmplă să fie Emily cea care se trezeşte prima aşa că avem momentul nostru de iubareala până se trezesc “băieţii”. Clar este că Hubby se trezeşte ultimul.

Și uite așa ne începem noi weekend-ul, cu cafea, iubăreală și mai mult somn pentru unii 🙂

Apoi coborâm la bucătărie şi de cele mai multe ori pregătim un mic dejun mai special, clătite americane, omletă cu de toate, brioşe sărată sau cu fructe etc.

Astăzi o să vă povestesc despre reţeta mea de clătite americane pe care am ajuns să o perfecţionez în timp şi sunt extrem de mulţumită de cum ies de fiecare dată mai ales că e extrem de uşor de reţinut:

200 cu 200 cu 2.  Simplu, nu?

Adica 200 gr de făina cu 200 ml de lapte și 2 ouă/ banane.

Clătite americane cu doar 3 ingrediente

Acum, în funcţie de ce preferinţe aveţi puteţi folosi atât făină albă cât şi integrală, ies la fel de gustoase cu amândouă. Nu am încercat făină din hrişca, mei sau altele din aceeași categorie, dar sunt pe lista pentru experimente viitoare.

Laptele poate fi atât de vacă, mai gras sau mai slab, fie de soia sau orice alt tip de lapte vegetal. Am folosit chiar şi sana atunci când nu am avut lapte. După ce faceţi reţeta de câteva ori, veți recunoașteconsistența optimă a aluatului şi veţi ştii să aproximaţi cantitatea de sana pe care să o puneţi în amestec.

La capitolul ouă, dacă nu vreţi să folosiţi ouă, le puteţi oricând înlocui cu două banane coapte şi pasate. Eu acum prefer să folosesc banane pentru că îmi place mai mult gustul cu banane decât cu ouă. În plus, dacă bananele sunt bune oferă şi puţină dulceaţă clătitelor şi nu mai e nevoie să adăugaţi nici zahăr şi nici miere.

La sfârşit puteţi condimenta după gust cu puţină scorţişoară, beţe de vanilie, o linguriţă de ulei de cocos sau alte arome care vă plac. Inclusiv puteţi încerca să adăugaţi nişte pudra de roşcove că să le faceţi cu “ciocolată”.

La reţeta de astăzi de clătite americane am ales să folosesc următoarele ingrediente:

La final am asezonat clătitele americane făcute cu bucăți de avocado, banane sau gem de prune fără zahăr adăugat, de la Cămara Noastră Lidl.  Am descoperit de curând acest gem și sunt tare încântată, este chiar mai gustos decât cel de la Topoloveni pe care îl consumam înainte.

clătite americane

Sper va placă această reţetă de clătite americane, iar dacă o faceţi sunt foarte curioasă mi spuneţi cum vi s-a părut.

Poftă bună!

ada chindea coaching

Eu sunt Ada Chindea și sunt coach transformațional, iar asta îmi permite să mă bucur de timp alături de copii, în timp ce lucrez cu oameni fantastici să-și (re) descopere adevăratele culori interioare și să le transforme în superputeri. Te invit și pe tine la o sesiune de cunoaștere în care putem povesti despre visurile tale.  

Foto: Pixabay.com, arhiva personala

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.