Anais, ingerii victimelor violentei domestice

Anais, ingerii victimelor violentei domestice.

Nu degeaba am ales acest titlu, intrucat sigla lor este reprezentata de niste aripi de ingeri. Aripi pe care si le merita din plin, in fiecare zi din cele 4018 cate au trecut de cand a luat nastere Asociatia, pe 25 noiembrie 2011.

Anais ingerii victimelor violentei domestice

Adunarea Generala a ONU a stabilit, prin Rezoluția 54/134 din 17 decembrie 1999, ca ziua de 25 noiembrie sa fie Ziua Internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor. Cele 16 zile cuprinse intre 25 noiembrie, Ziua Internaționala pentru Eliminarea Violentei împotriva Femeilor si 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, reprezinta perioada de activism pentru lupta Impotriva violentei asupra femeilor.

Asociatia Anais sprijina victimele violentei domestice si promoveaza respectarea si apararea drepturilor femeilor, copiilor si tinerilor.

Anul acesta, acum mai putin de o saptamana au avut aniversarea, la care am avut onoarea sa iau si eu parte. Intamplarea face ca am vorbit cu cateva dintre femeile (victime) ajutate de-a lungul timpului. Concluzia? Nu as putea face munca vreuneia dintre cele care alcatuiesc sufletul Anais. Atata durere si povesti care efectiv, daca esti slab(a) de inger (aka eu) sigur iti rasuna in minte multe zile.

Ce este si mai trist? In afara de faptul ca mamele sunt de cele mai multe ori vatamate?

Faptul ca martori sunt copiii, neputinciosi in cele mai multe cazuri de a-si ajuta mama (parintele).

Violenta≠Iubire

Daca se intampla sa fiti in situatia de a apela la ajutor, Asociatia Anais ofera consiliere juridica gratuita pentru obtinerea ordinului de protectie, indrumare si consiliere sociala, consiliere psihologica/psihoterapie de grup.

In toti anii de existenta, am inregistrat peste 12 mii de femei ce au apelat la serviciile puse la dispozitie, doar in acest an, avand peste 500 de beneficiare. Si toate aceste femei ce primesc ajutor, reprezinta motorul actiunilor noastre si motivul pentru care nu ne oprim. Simtim si vedem ca putem ajuta din ce in ce mai multe femei.” 

In anul 2017, Anais a deschis Centrul de Gazduire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice- Casa INVICTA, un centru de criza deschis 24 de ore din 24 pentru femeile victime ale violentei domestice si copiii lor. 

Tot in acest an, a fost lansata si cartea juridica “Violenta in familie. Practica judiciara comentata” scrisa de specialistii avocati ai Anais: Carmen Nemes si Giulia Crisan. Cartea a fost distribuita in peste 10 mii de exemplare.

Alte proiecte in egala masura de importante au fost si:

  1. Filmul “Voci Netacute” – 7 victime ale violentei domestice rup tacerea si dubleaza filmele mute, dand voce personajelor.
  2. Plus valoare pentru copiii nostri” – un proiect de informare pentru elevi cu privire la teme ca violenta domestica, consumul si traficul de droguri, dreptul penal pe intelesul copiilor, dependenta de jocuri si altele.
  3. Marsul “Impreuna pentru siguranta femeii” – adunand peste 2500 de femei, numai in Bucuresti, in 2022.
  4. Campania de donare prin SMS prin transmiterea unui mesaj cu textul “NETACERE” –  s-au putut dona 2 euro pentru sustinerea activitatii Asociatiei.
  5. Campania “#IzoleazaViolenta” – are propriul site pe care il puteti accesa cu incredere aici. 
  6. Campania ACUM STII! – violenta domestica si efectele sale asupra victimelor si apropiatilor acestora. Puteti accesa site-ul aici.
  7. Daruit din vina – teatru experimental: cadourile daruite din vina sunt modul prin care abuzatorii isi conving partenerele sa nu paraseasca relatiile toxice. Puteti urmari piesele aici.

Din suflet sper sa nu treaca vreuna dintre voi, cititoarele mele, printr-o situatie ca cele descrise pe oricare dintre site-uri.

Daca se intampla, nu va fie teama si apelati cu incredere la Anais, ingerii victimelor violentei domestice, zic eu.

Modalitatea prin care puteti lua legatura cu Asociatia:

Anais ingerii victimelor violentei domestice

Link-uri catre paginile Asociatiei Anais:

  1. Site – aici
  2. Facebook – aici
  3. Youtube – aici
  4. Acum Stii – aici
  5. Voci Netacute – aici
  6. Daruit din Vina – aici

Anais ingerii victimelor violentei domestice

Iar pe voi, ceilalti oameni platitori de taxe sau donatori, va invit sa ajutati Asociatia, ca sa poata ajuta in continuare, sa fie ingerii victimelor violentei domestice.

Puteti dona online sau cu cei 3,5 / 20% din impozit. Detalii aici.

In trecut, soarta ne-a mai adus impreuna la o editie a proiectului Mame, tocuri si roze, despre care puteti citi aici. Si acum, ca si atunci, va invit sa donati.

Ajutorul vostru, face diferenta!

Sa ciocnim un pahar si sa mancam din tort si peste inca 11 ani. Binele este la el acasa, daca il ajutam putin.

Anais ingerii victimelor violentei domestice

Da, nu sunt chiar obiectiva. Mie imi este draga echipa Anais de cand una dintre prietenele mele de suflet mi-a facut cunostinta cu munca lor. Throw in the mix si pe Creatoarea de frumos, cum imi place mie sa o numesc pe Linda (aka ARTelier Design) si voilà.

Anais ingerii victimelor violentei domestice

Daca putem alege sa fim ceva, haideti sa alegem sa fim buni!

Va pup si va imbratisez!

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.