Prajitura perfecta pentru toamna

Prajitura perfecta pentru toamna exista! Si voi impartasi reteta cu voi 🙂

Este toamna, a inceput sa miroasa a frig, zilele sunt din ce in ce mai scurte iar timpul petrecut in casa este din ce in ce mai lung.

Acum ca s-au copt si strugurii, vinul nou este pe piata si il putem degusta alaturi de o prajitura de mere, usor de facut si foarte delicioasa.

Daca cei mari pot manca acest deliciu acompaniat de o cana cu vin, cei mici il pot savura alaturi de o cana de ceai cald. Fie ca este vorba de vin fiert sau ceai, caldura si sentimentul de bine pe care ti-l poate oferi acest duo solid-lichid, este ceea ce inseamna toamna frumoasa pentru mine 🙂

Prajitura perfecta pentru toamna se poate savura in mai multe moduri:

  1. Alaturi de prieteni, intr-o seara a fetelor, cu un pahar de vin (fiert sau nu) si niste jocuri
  2. Alaturi de familie, duminica
  3. Orice alt mod va place

prajitura perfecta pentru toamna

Aceasta reteta este foarte usor de facut, intrucat are putine ingrediente, nu faci mizerie in bucatarie si nu dureaza mult (nici prepararea, nici coacerea si desigur nici ea in tava nu sta mult).

RETETA:

  1. Faina (putine retete unde nu este nevoie de ea) – aproximativ 200/250 grame
  2. Mere (vedetele retetei) – aproximativ 1 kg
  3. Zahar ( puteti folosi si inlocuitor gen stevie) – 200 grame
  4. Unt – aproximativ 80 grame
  5. Scortisoara (merele fara scortisoara? nu pentru mine) – optional
  6. Esenta de rom – optional
  7. Gris pentru tapetat tava (prefer asa cand se poate) sau puteti folosi hartia de copt
  8. Frisca pentru ornat -optional
  9. Nuci – optional

Pasii: 

Pasul 1 : Intai de toate se spala merele, dupa care se taie felii si mai apoi cubulete. Puteti lasa coaja daca va place, sau o puteti da la o parte. Merele taiate cubulete se pun in tigaie la copt, fara ulei, cat sa se inmoaie putin.

prajitura perfecta pentru toamna

Pasul 2: Faina, zaharul, scortisoara (daca folositi) si untul se faramiteaza cu degetele pana se amesteca. Nu trebuie sa fie lipicioasa, ci nisipoasa compozitia.

prajitura perfecta pentru toamna

Pasul 3 : Merele usor rumenite in tigaie (sau le puteti pune la cuptor daca preferati) se adauga in castronul cu compozitia nisipoasa.

prajitura perfecta pentru toamna

Pasul 4 : Tava se unge cu unt peste care adaugam gris. O tapetam uniform si surplusul de gris se arunca. Apoi adaugam compozitia si bagam tava la cuptor pentru aproximativ o ora la 175 de grade 🙂

Pofta Mare!

prajitura perfecta pentru toamna

Cand in casa incepe sa miroasa a mere coapte, personal, nu imi pot dori nimic mai mult decat sa am pe cineva drag cu care sa impart extravaganta.

Toamna aceasta a fost una frumoasa cu zile insorite, calduroase, dar a venit timpul sa ne acomodam cu jumatatea friguroasa a anului, acum odata cu schimbatul orei.

Ce mod mai frumos de a sarbatori trecerea anotimpurilor decat cu o prajitura perfecta pentru toamna ?

prajitura perfecta pentru toamna

Si pentru ca suntem in octombrie, consider ca merita celebrata luna cu o melodie superba:

O alta reteta cu mere in compozitie, puteti citi aici: Mere coapte si zahar ars (perfecta pentru iarna;)

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.