Algarve

Algarve, “sufletul” Portugaliei, cu peste patru milioane de turisti anual, este cea mai vizitata zona a tarii, dupa Lisabona.

Algarve Portugalia

De ce ?

In primul rand pentru multitudinea atractiilor si activitatilor pe care le ofera aceasta zona de sud-vest a tarii. Dupa Lisabona, iata ca a venit randul uneia dintre cele mai colorate si vizitate zone ale Portugaliei: Algarve!

Cu ajutorul Europcar, am inchiriat masina din Lisabona si astfel ne-am putut deplasa usor peste tot in Algarve.

Algarve Portugalia

Dar ce este de facut in Algarve ?

  1. te poti bucura de vremea frumoasa cam tot timpul anului (desigur ca mai si ploua, mai ales toamna, cand am fost noi prima data)
  2. surfing (valurile cele mai bune le puteti gasi mai ales pe timp de iarna) – exact ca cele din Cascais, cand domnisoara a mers la scoala de surf Moana
  3. degusti mancarea recunoscuta UNESCO, in Tavira, oras selectat de Portugalia  pentru a reprezenta MedDiet (dieta mediteraneeana incluzand: peste, vin, ulei de masline, fructe, legume)
  4. plaja (oriunde ai privi, gasesti o plaja pe placul tau). Preferata mea: Praia de Dona Ana   
  5. Cabo de São Vicente (fiind considerat capatul lumii, pana in secolul 14)
  6. Ruta Vicentina – una dintre cele mai bune rute de hiking din lume, potrivita atat pentru familii cu copii, si nu numai. Poti alege intre:
    • the historical way
    • the firsherman’s trail
    • the circular routes
  7. Ponta da Piedade  breathtaking, dar destul de periculoasa

Algarve Portugalia

Sfat:

Pe drumul de intoarcere, va puteti opri la acest magazin de ceramica: Cerâmica Paraíso, in Raposeira, Sagres. Cu siguranta, veti sta cateva minute bune acolo pentru a admira arta, daca nu pentru achizitii :).

Algarve Portugalia

Cu siguranta este o destinatie potrivita pentru vacanta de toamna a copiilor, intrucat vremea este acceptabila, iar distractiile sunt pentru toate gusturile. Pentru mai multe activitati in Algarve, puteti citi aici.

Algarve Portugalia

Indiferent de orasul unde decizi sa te cazezi, cu siguranta intreaga zona merita vizitata, fie ca este vorba despre Lagos, Portimão, Faro, Albufeira sau Tavira.

Algarve portugalia

 

Ce alte obiective turistice din zona v-au atras atentia ?

 

Algarve Portugalia

Aceste stanci, de la Cabo de São Vicente m-au dus cu gandul desigur la stancile Moher, din Irlanda. Despre ele puteti citi in articolul dedicat Irlandei, aici.

 

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.