Călătoriile sunt răspunsul. Partea 1: Atena/Grecia

Răspunsul la…?  poate ați întreba

Răspunsul pentru o minte și o stare de spirit zen. Sunt convinsă că foarte multe dintre voi, ca să nu zic toate, vă simțiți epuizate, neînțelese și suprasolicitate, din cand în când. Dar mai ales, dacă sunteți la primul copil, alăptați și sunteți efectiv lipite de casă, sau hai… până la maxim 200-300 m depărtare, pentru că orarul laptelui nu prea ține cont de orarul vostru personal, nu-i așa?

Calatoriile sunt raspunsulNu voi intra în detaliile pe care le cunoașteți deja foarte bine fiecare dintre voi care nu aveți ajutor cu bebele, casa este tot pe umerii voștri, masa (vreo 2-3 feluri, că doar imediat strâmbă din năsuc) și unde mai pui stat afară, pentru o minte sănătoasă în corp sănătos.

Ei bine, despre această minte sănătoasă într-un corp sănătos vreau să vă spun.

Personal, eu i-am lăsat pe ai mei doi singuri acasă imediat cum am încheiat alăptarea. Pentru că locuiam în Istanbul, și nu aveam așa multe prietene încă, iar copilul nu era la grădiniță, ca măcar să am mămici cu care să comunic în engleză măcar, grupurile de expats/moms/etc de facebook nu erau așa în vogă, am făcut prima călătorie înapoi acasă. Dar au fost 3 zile singură, la mine acasă, timp în care m-am reîntâlnit cu prietenele mele dragi din București. Da, a fost mult stat pe drumuri, dar psihicul meu a rezistat cu brio câteva luni, până în vară.

Calatoriile sunt raspunsulPrima călătorie propriu zisă cu o altă mămică și prietenă dragă, cunoscută pe grupul de mame expat de facebook, a fost la Atena, capitala Greciei.

Criteriile alegerii locului excursiei:

  1. Amândouă voiam ceva nu foarte departe de Istanbul, ca să nu pierdem mult timp prin aerporturi. In Istanbul, chiar și pe aeroporul vechi, Atatürk, de pe care aveam zborul, pierdeam muuuuuuult timp.
  2. Al doilea criteriu era să fie vreme frumoasă, întrucât am mers în noiembrie. Măcar să putem lua la pas orașul, ca doamnele fără copii și fără ore de “mi-e foame, sete, somn” și “mă dor picioarele, mai avem mult?!?” . Vă sună cunoscut ?
  3. Al treilea criteriu, foarte important, era să fie un oraș sigur. Unde să mergem două femei și să nu ne fie frică dacă ne apucă noaptea în oraș?
  4. Cazarea să fie destul de în centru  și ușor de ajuns chiar și pe jos pe timp de noapte. Am ales Grecotel Pallas Atena.

Drept urmare, Atena a fost alegerea potrivită pentru noi două. Ei bine, nu pot decât să vă încurajez să mergeți doar cu o prietenă, două, trei, depinde câte sunteți pe aceeași lungime de undă. Noi am prins gustul după această experiență și am convenit să facem o excursie așa în fiecare an, primăvara sau toamna. Mi se par anotimpurile cele mai potrivite de călătorit ca femei singure, dar cu copii de crescut acasă, care umblă brambura prin city-break-uri.

Prima zi:

  1. Hop on-off bus a fost alegerea potrivită. Am cumpărat bilet pentru două zile și nu am dus grijă că nu știm să ajungem la punctele turistice sau că ne păcălește taximetristul la preț. A încercat să ne ia mai mulți bani când ne-a dus de la aeroport la hotel, dar nu a reușit 🙂
  2. Plimbare prin City Link

Calatoriile sunt raspunsul

A doua zi:

  1. Acropole văzut în voie și citit fiecare plăcuță în tihnă 🙂
  2. Plimbare prin Monastiraki și admirat fiecare site arheologic
  3. Seara ne-am întâlnit cu niște prieteni. Am mers la Taf, The Art Foundation. Câteva cocktail-uri mai târziu, eram la hotel.

Calatoriile sunt raspunsulA treia zi:

  1. Duminica, am petrecut-o:
    • în magazinul de dulciuri Hansel&Gretel
    • plimbat prin târgul de la baza Acropole
    • intrat într-o librărie. Indiferent de țara unde ne aflăm, o carte trebuie neapărat cumpărată de acolo .
  2. Heading back home

Calatoriile sunt raspunsulMâncare am încercat la:

  1. Masa de seară, cu o vedere superbă către Acropole și Partenon, am servit-o la GB Roof Garden.
  2. Mâncat la School Pizza Bar (genială pizza și  brânza buffalo),
  3. Chez Michel (ceva ușor, să ne dea forță să continuăm: pește, foarte bun, vă recomand)
  4. Mic dejun era asigurat de hotel

Călătoriile sunt răspunsul. Partea 1: Atena/Grecia

Vă îndemn să vă faceți curaj, să mergeți undeva doar voi, mamele, împreună cu altă mamă/prietenă care nu are copil. Nu facem discriminare. Ideea e, să aveți timp doar de voi, cu o altă persoană de sex feminin, ca să puteți discuta orice altceva care nu ține de casă, partener, copil, job, etc.

Voi unde ați fost cu prietenele voastre, să petreceți timp ca fetele?

Dar intr-o vacanta altfel? Pe Mediterana?

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

5 Comments
  1. Cu singura diferență că eu nu sunt mămică, ador să călătoresc de una singură. Am început acum aproape 20 de ani, obosită să tot încerc să conving pe cineva să mă însoțească.
    Acum, nu știu dacă aș mai putea călători în grup.
    Am început cu insulele grecești și le-am luat la rând. Anul viitor, vreau să încerc Albania.

    1. Nu conteaza ca esti sau nu mamica. Consider ca este importanta o calatorie alaturi de una sau mai multe prietene. Sa iesim din confortul zilnic, din cotidian. Chiar as vrea sa stiu mai multe despre Albania si eu. Bravo pentru curaj si dorinta de calatorie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.