Zile Serene la mare (ONIX, Navodari) – experiența mea

În timp ce scriu aceste rânduri sunt pe plaja din Năvodari și îl aud pe omul care strigă “doi porumbi plus două gogoși (cu ciocolată, doamna)  la doar 20 de Ron! Super ofertă, cine mai dorește, cine mai poftește? Pentru copilași, cu ciocolată! ”

Norocul meu?!?

Sunt singură pe prosopul deja acoperit de nisipul adus de vânt. Așadar, scap ușor și nu își pierde timpul cu mine încercând să fluture gogoașa cu ciocolată pe sub nasul mândrei mele. Chiar dacă ea știe că nu cumpărăm ever de la vânzătorii ambulanți, totuși, mai bine să evit întâlnirile de acest gen. Dixit!

Dar nu despre vânzătorii de porumb și gogoși cu ciocolată vreau să vă povestesc. Nici despre vânzătorii de zmeie, ori despre plimbătorii de ponei (4 am numărat eu) de pe plajă. Apropo, o plimbare cu poneiul costa și ea, ghici?!? Da, 20 de Ron! Vreo 2 minute să zic? Nu știu sigur, pentru că nu am văzut pe nimeni care să lase copilul călare pe ponei.

experienta navodariOricum, cu vânzătorii ambulanți pe plajă am crescut și noi, deci îi consider parte nelipsită din sezonul estival pe litoralul românesc. Fiecare generație trebuie să interacționeze la un moment dat cu acest tip de oameni sezonieri.

Încheind paranteza despre diversitatea întâlnită pe litoral eu voiam să revin de fapt cu feedback despre apartamentul Serene at Onix. Vă amintiți că am mai scris despre el, acum fix o lună?  Ei bine, am mers și l-am “testat”.

Zile Serene la mare (ONIX, Navodari) - experiența meaPărerea mea sinceră, din punctul de vedere al unei familii alcătuită din doar 3 membri, o puteți citi în rândurile care urmează.

Așa cum îi spune și numele, apartamentul chiar îți dă senzația de serenitate, nu doar după cum este el amenajat, cât și ce este în jurul lui.

  1. Apartamentul se află într-un complex închis de blocuri. Onix se numește. Toate aceste clădiri, 5 la număr, sunt deservite de un loc verde (câteva jucării de exterior pentru copii, un loc de cățărat),2 fântâni arteziene luminate (care mi-au dat impresia că plouă în mod constant) și un restaurant.
  2. Cele două camere semidecomandate, cu bucătărie deschisă au o oarecare vedere la mare. Nu se vede marea în toată splendoarea sa, dar o bucată albastră de apă și niște oameni care fac windsurfing tot se văd. experienta navodari
  3. Apartamentul este unul modern echipat:
  •  smartlock pentru a intra în casă
  • Google home pentru a asculta ce muzica dorești doar cerând lui Google “hey google, play.…”
  •  Smart TV, pe care veți găsi Netflix
  •  bucătăria și livingul fiind proiectate de către un designer de interior, se simte stilul minimalist (Ikea like) și practicalitatea spațiului: în timp ce unul dintre părinți poate pregăti o porție rapidă de paste cu sos, poate fi conștient și de ceea ce urmărește copilul la TV:)experienta navodari
  •  dormitorul, cu un pat generos, în care încap cu ușurință 3 persoane (2 adulți și un copil mai mic de 150 cm desigur).experienta navodari

Mie mi-a plăcut foarte mult faptul că este totul alb, că doar nu am încăput toți 3 să dormim, când persoana cea mai scundă din casă are în jur de 150-152 cm. Imaginați-vă cum e să primească călcâie-bombă doi adulți, în loc de unul pe noapte. No way, Jose!

  • terasa/ balcon pe care veți găsi loc de uscat prosoapele și costumele de baie, dar și o masă cu două scaune pentru a admira marea și eoliana din depărtare.

Da, apartamentul este unul foarte frumos decorat, bine echipat și foarte aproape de plajă. Pe cronometru, 2 minute din casă până la nisip.experienta navodari

Da, pentru noi, este foarte potrivit, chiar și pentru o familie cu 2 copii, deoarece canapeaua din living este extensibilă.experienta navodari

Pentru persoanele care au copii care se trezesc târziu, soluția este clar să doarmă copiii în dormitor, altfel sigur se vor trezi dacă voi vreți să vă faceți cafeaua mai devreme.

Apropo, cafeaua este din partea casei. La fel, și cadoul de bun venit !experienta navodari

Un alt mare plus al acestui apartament “your home away from home” este că oricând poți face curat sau dezinfecta orice din casă dacă cineva consideră că doamna de la curățenie a omis ceva, deși nu prea cred. La capitolul curățenie, totul strălucea, lenjeria era pusă la dungă pe pat.

După ce ajungeți de la plajă, vă puteți curăța nisipul și sarea de pe voi cu produsele de toaletă puse la dispoziție, tot de către gazda care a amenajat acest loc ca și cum ar locui aici.experienta navodari

Ce puteți găsi pe plajă? ( În afară de vânzătorii ambulanți )

  • multe familii
  • copii în tabere
  • naționalități diverse: români și ucraineni deopotrivă, câțiva britanici
  • apa este perfectă chiar și pentru copiii foarte mici: nu este adâncă, nu sunt scoici sa te tai in ele, poți vedea mici crustacee și câțiva peștișori, curățenie atât pe plajă cât și în apă.

Atracția plajei ?!?

Leagănul și cele două hamace din apă. Beat that!experienta navodari

Prețurile pe plajă, anul acesta, spre deosebire de anul trecut, când am stat o lună în Constanța, sunt cam duble. Un șezlong pornește de la 30 de Ron pe zi și poate ajunge până la 45 de Ron, depinde de terasă.

Sfat: să aveți cash la voi, pentru că nu peste tot se acceptă card.

  • Înghețata la terasa de pe plajă pornește de la 10 lei până la 18 lei.
  • O cafea simpla – 16 Ron
  • O bere – 20 Ron
  • Un Hugo/ Aperol/ Cuba libre- 32 -35 Ron
  • Limonada- 20 Ron

Mie mi-a plăcut foarte mult zona. Gălăgie nu este, odihna este una de foarte bună calitate după o zi de stat în apa mării. Aerul curat, siguranță, toate sunt indicatori ai unei vacanțe reușite la Serene at Onix, Năvodari. experienta navodari

Așadar, fie că sunteți o familie alcătuită din 3-4 membri, sau un cuplu, puteți pune cu încredere apartamentul pe lista scurtă de cazări din Năvodari.

Vă las încă odată datele de contact

  1. Booking
  2. Facebook
  3. Instagram

Voi unde vă petreceți vacanța de vară ?experienta navodari

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.