Cat de folositor este biletul de trimitere la medic in Bucuresti

Mensa sana in corpore sano !

Cu totii avem nevoie din cand in cand sa mergem la medic, fie ca este pentru analizele uzuale, fie ca este pentru investigatii mai amanuntite.

Dar, stiati ca pentru foarte multe specializari puteti folosi biletul de trimitere?

Cum puteti obtine biletul de trimitere?

Nimic mai simplu: cu o vizita la medicul de familie, care va are in evidenta tot istoricul medical.

Bun, acum ca aveti bilet de trimitere, unde puteti merge cu el, in Bucuresti?

  1. In primul rand, la toate spitalele de stat.  Personal, multumesc Celui de Sus, nu am avut nevoie sa ajungem in vreunul, cu bilet de trimitere. Mi se pare foarte complicat, intrucat nu stiu unde sa sun pentru programare. Eu functionez cu programare fixa la medic, fara a astepta ore intregi pe coridoare. Au fost trei ocazii cand am ajuns intr-un spital de stat in Bucuresti:
  • domnisoara invata sa mearga si a calcat stramb, plangea mai mult decat in mod normal, asa ca am mers la urgenta la Marie Curie
  • tot cu dansa, la 4 ani, cand a avut incheietura mainii rupta, si s-a nimerit sa fim in Bucuresti, cu ghips pus in Istanbul. Tot la Marie Curie am ajuns, dar nu au putut sa ne ajute sa ii dea ghipsul jos (era ghips care se intareste cand este pus, nu din acela grosolan, unde trebuie sa iti cumperi garderoba noua daca se nimereste sa fie iarna, cum a fost in cazul nostru)
  • analize medicale de sange –  inainte de Covid, se puteau face cu trimitere la spitalul Grigore Alexandrescu, atat copii cat si adulti.

Dar, sunt si foarte multe clinici private care accepta biletul de trimitere. Iata lista mea, pentru Bucuresti. Voi actualiza articolul pe masura ce mai aflu locuri noi.

  1. Prima pe lista mea este Medicover. Atat pentru ca medicul meu de familie este aici, cat si pentru ca am putut folosi cu usurinta biletul de trimitere, pentru oricare dintre noi trei, oricand am avut nevoie. Se respecta programarea, ceea ce conteaza foarte mult. bilet trimitere bucuresti
  2. Clinica medicala Memento-Med. Descrierea de pe website-ul lor: In Clinica Memento Med se primesc bilete de trimitere pentru servicii medicale in specialitati medicale (Medicina Interna, Neurologie, Psihiatrie) si servicii paraclinice (analize de laborator, Ecografie Generala) decontate prin Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. De asemenea, serviciile medicale de Psihiologie sunt decontate cu bilet de trimitere de la medicul nostru Psihiatru, fiind serviciu conex al acesteia. Prin urmare, pacientii care solicita servicii de Psihologie trebuie sa obtina bilet de trimitere de la Medicul lor de Familie catre medicul nostru Psihiatru pentru a fi decontate consultatiile prin CASMB.
  3. Centrul Medical Eurosanity. Centrul Medical Eurosanity, va ofera urmatoarele servicii decontate de catre Casa de Asigurari: 
    • Analize medicale de laborator

    De asemnenea, in locatia centrului nostru medical, mai sunt oferite si alte servicii decontate, de catre medicii specialisti parteneri:

    • Oftalmologie
    • Psihiatrie
    • Chirurgie generala
    • Medicina de famile

    Pentru a beneficia de serviciile mentionate mai sus, sunt necesare urmatoarele documente:

    • Bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist;
    • Dovada asigurarii / persoana asigurata – card de sanatate sau adeverinta de asigurat
  4. Clinica Medcenter. Pe langa analizele de sange, au si pachete special concepute pentru copiii care intra in colectivitate. Ofertele speciale pot fi vizualizate aici  si sunt valabile pana la 28 aprilie 2022.bilet trimitere bucuresti
  5. Clinica Provita. Pentru a putea vedea toate investigatiile decontate de CASMB, puteti verifica lista aicibilet trimitere bucuresti
  6. Policlinica Alfapolyclinics.Analize medicale, ecografii, EKG, holter EKG, holter TA, examen Babes Papanicolau, consulturi medici specialisti etc. Puteti vedea toate serviciile medicale oferite gratuit aici.
  7. Clinica Gynecolife. La noi iti poti face toate analizele decontate de C.A.S.M.B, inclusiv testul Babes-Papanicolau! 
  8. Centrul medical Polimed. Aici puteti vedea si celelalte pachete oferite contracost. bilet trimitere bucuresti
  9. MedicLine. Printre analizele medicale (poti face analizele medicale gratuit cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist), puteti face chiar si recuperare medicala atat voi ca adulti, cat si copiii. Testarea antigen rapid Covid-19, beneficiaza si ea de gratuitate. Specialitatile medicale care beneficiaza de bilet de trimitere pot fi citite aici. bilet trimitere bucurestibilet trimitere bucurestibilet trimitere bucuresti
  10. Kinetoconsult. Pentru servicii de fizioterapie, kinetoterapie si masaj terapeutic. bilet trimitere bucuresti
  11. Policlinica Veridia. Veridia se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) pentru analizele de laborator prescrise pe formulare specifice de catre medicul de familie sau medicul specialist. Aceste analize decontate se efectueaza in limita plafonului alocat laboratorului nostru. Analizele decontate pot fi citite aici.Veridia vă pune la dispoziție servicii medicale de specialitate în regim cu plată sau decontate CASMB. Asiguram consultații de medicină generală și consultatii de  specialitati medicale diferite, investigații paraclinice, tratamente și intervenții de mică chirurgie.La specialitățile alergologie, endocrinologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, cardiologie, pneumologie și neurologie vă puteți adresa și pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie.
  12. Medlife. Pe site-ul lor scrie asa: analizele cu bilet de trimitere in decontare cu Casa de Asigurari de Sanatate se recolteaza doar in baza unei programari prealabile.In conformitate cu noile reglemetari privind semnarea, validarea si raportarea on-line a biletelor de trimitere pentru efectuarea analizelor decontate de CAS-MB, nu se mai poate accepta decat efectuarea acelor analize pentru care exista proba biologica conforma /probe biologice conforme la data prezentarii pentru recoltare.
  13. Reteaua privata de sanatate, Regina Maria. Aici puteti vedea cu exactitate tarifele decontate de CASMB, in toate sediile. In acest PDF, sunt explicatiile cu referire la analizele gratuite, precum si locatiile unde se pot face.
  14. Pentru Sanador , informatiile pentru abonatii CAS, pot fi citite accesand acest link. Pe scurt, ei spun ca recoltarea analizelor medicale cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate se face doar cu programare prealabilă prin apel la 021.9699, Call Center disponibil nonstop.
  15. La Gral Medical, puteti face atat analize de laborator, cat si endoscopie digestiva sau colonoscopie. Pentru detalii si programari puteti suna la *GRAL (*4725) / 021-323.00.00
  16. Pentru analizele medicale recoltate in laboratoarele Synevo puteti citi informatiile pe site-ul acesta.
  17. La Centrul Medical de Diagnostic si Tratament “Dr. Victor Babes”, puteti vedea toate serviciile oferite, accesand site-ul aici.bilet trimitere bucuresti
  18. Spitalul de Cardiologie si Boli Cardiovasculare, Angiomedica. Acest spital are contract cu CASMB, iar lista serviciilor contractate, precum si lista documentelor necesare, poate fi citita aici.
  19. La BioTerraMed in baza biletului de trimitere puteti beneficia de: analize medicale de laborator,  consultatie de cardiologie si EKG cu interpretare, consultatie si tratamente de dermatologie, diabet, nutritie si boli metabolice, endocrinologie, oftalmologie, O.R.L.. Despre toate acestea, pe larg puteti citi aici.
  20. La NeoLife Medical Center, beneficiati de tratamente de radioterapie gratuite prin decontare integrala CNAS. Stiu ca se pot face si mamografii cu bilet de trimitere.
  21. Clinica Rosana Medical are 3 sedii in Bucuresti si pentru majoritatea specialitatilor, consultatatia este gratuita in baza biletului de trimitere de la medicul de familie. Printre specialitati se numara: neurologie si psihologie pediatrica, reumatologie, pneumologie cu spirometrie, oftalmologie, gastroenterologie etc. bilet trimitere bucuresti
  22. Medicab, Policlinica Gomoiu are mai multe specialitati care pot fi decontate de catre CASMB.Policlinica Gomoiu colaboreaza cu C.A.S.M.B. pentru numeroase specialitati. In urma programarii, beneficiati de consultatii gratuite in baza trimiterii medicale. 
  23. La Centrul Medical Pro-Memoria, in baza biletului de trimitere, puteti beneficia de servicii de psihiatrie decontate, precum si de ingrijiri medicale la domiciliu. Fizioterapie si recuperare medicala sunt si ele decontate la centrul Pro-Memoria.Gratuit consultatii si proceduri de fizioterapie si recuperare medicala. In cadrul Centrului Medical PROMEMORIA puteti beneficia de consultatii si proceduri de fizioterapie si recuperare medicala gratuite, cu bilet de trimitere de la medicul dvs. de familie.Serviciile sunt decontate prin Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti, in limita fondurilor disponibile.Pentru informatii si programari sunati la 0213106639 sau 0735537507.
  24. Centrul Medical Brancusi. Au atat investigatii decontate, cat si centru de permanenta care ofera consult gratuit pentru toti pacientii. Programul centrului de permanenta poate fi consultat aici. Se poate face ecografie musculoscheletala atat pentru adulti cat si pentru copii, consult alergologie, imagistica. bilet trimitere bucuresti bilet trimitere bucuresti
  25. Spitalul Monza. Serviciile decontate de CASMB pot fi vizulizate aici. De asemenea, au si servicii de spitalizare continua decontate de CASMB. De la 1 Mai 2013, Spitalul Monza a încheiat un contract cu Casa de Asigurări a Municipiului București (CASMB), oferindu-le pacienţilor posibilitatea decontării serviciilor și asistenţei medicale de care beneficiază în cadrul spitalului.Pentru a putea beneficia de serviciile Spitalului Monza, decontate prin CASMB, pacienţii au nevoie de: act de identitate, bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist care are contract cu CASMB și adeverinţă de la locul de muncă din care să reiasă calitatea de asigurat al CASMB. Pentru programări sunaţi la numărul de telefon 031 225.25.00, pentru a putea beneficia de serviciile noastre în cel mai scurt timp.

Aceasta este lista intocmita de mine. O voi actualiza pe masura ce primesc recomandari si de la voi, pe baza propriei experiente.

Fiti bine cu voi, aveti grija de minte si de trup, prin sport, mancare adecvata si fara excese. Regula e simpla, mai greu de respectat de cele mai multe ori, nu ?

Asadar, unde ati mers cu bilet de trimitere si ati fost multumiti de modul in care v-au primit, tratat si diagnosticat ?

 

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.