De fapt, ce înseamnă o sesiune de coaching?

De fapt, ce înseamnă o sesiune de coaching?

În ultimii 10 ani de anteprenoriat, am purtat multe pălării și am făcut tot felul de lucruri, dar nu am reușit niciodată să mă simt cu adevarat bine cu niciuna dintre ele.

Am făcut cercetare de piață, dar nu m-am simțit cercetător.

M-am ocupat cu organizarea diverselor evenimente, dar nu m-am simțit cu adevarat ”Event planner”.

Am scris articole pe blog sau pentu alte site-uri, dar nici blogger nu mi s-a așezat bine pe limbă.

Parcă niciunul dintre ele nu vorbea despre mine. Erau ca niște haine prea largi sau prea mici, până când am spus prima oară…”Salut! Eu sunt Ada și sunt coach transformațional!”

”Salut! Eu sunt Ada și sunt coach transformațional!”

Când am început să vorbesc cu diverse persoane apropiate despre asta, am realizat că nu toată lumea știe despre ce este vorba în coaching. Nici părinții mei, nici prieteni mai vechi cu care m-am întâlnit întâmplător la locul de joacă. De fapt, nici eu nu știam prea bine ce înseamnă până când nu am făcut și eu coaching.

Așa m-am hotărât să scriu acest articol și să-ți povestesc cum văd eu lucrurile, după 6 luni de școală și aproape 200 de sesiuni individuale de coaching.

Ce nu este coaching-ul?

 • Nu este terapie!
 • nici o discuție între prieteni în care te descarci de frustrăile acumulate.
 • si nici o ocazie ca altcineva să-ți spună ce ai de făcut pentru a-ți rezolva problemele.

Ce este coaching-ul?

 • în primul rând este un antrenament pentru tot ce înseamnă viață. Așa cum orice artist sau spotiv are antrenori, la fel orice om poate avea un antrenor alături de care poate exersa și își poate îmbunătăți felul în care joacă. Doar că jocul se numește viață. Fie că asta înseamnă îmbunătățirea vieții personale sau a celei profesionale, un coach este lângă tine ca să obții ceea ce îți dorești.
 • un loc unde te poți exprima liber în privința tutuor lucrurilor care te pun pe gânduri sau te împiedică să te apopii de dorințele tale.
 • o ocazie de a exersa acțiunile pe care îți dorești să le faci într-un mediu lipsit de judecată. Poți exersa conversații, mesaje și chiar acțiuni specifice ca să fii sigur că le duci la bun sfârșit.
 • tot datorită aceluiași mediu lipsit de judecată, vei putea să imbunătățești felul în care realizezi anumite acțiuni datorită observațiilor și întrebărilor provocatoare din partea coach-ului tău.
 • iar partea mea preferată, o sesiune de coaching te va ajuta sa găsești răspunsuri la întrebări pe care nu ți le-ai pus niciodată până acum!

Ce primești într-o sesiune de coaching?

 • ascultare activă și lipsită de judecată
 • întrebări la care nu te-ai gândit niciodată, dar care te vor provoca în feluri la care nu te-ai gândit pănă acum
 • ghidaj pentu a-ți descoperi toate superputerile pe care ai uitat că le ai
 • încurajări și suport la fiecare pas

Cât durează o sesiune și de câte sesiuni e nevoie?

O sesiune durează între 30 minute si 1 oră și jumătate. Timpul se stabilește de comun acord la început, la fel și numărul de sesiuni.

În schimb numărul de sesiuni depinde de obiectivul sau visul fiecăruia. Nu există o rețetă clară și depinde foarte mult de chimia dintre doi oameni.

Dacă ești o persoană obișnuită cu procesul de coaching, probabil că o sesiune ocazională, atunci când ai o povocare punctuală, e suficient. Dar, dacă ești o persoană care nu a mai facut coaching, dar simți că e ceva ce te-ar putea ajuta, procesul arată cam așa:

 • prima sesiune te va lasă cu un milion de întrebări
 • dupa 2-3 sesiuni începi să înțelegi procesul și poți să-ți dai seama dacă ai nevoie de coaching.
 • după 5-6 sesiuni deja începi să vezi schimbări în felul în care gândești și abordezi lucruile
 • după 10-12 sesiuni se văd rezultatele pe care le creezi și din avion 😀

Un fel de concluzie

Așa cum scriam la început, cel mai important este să știi că o sesiune de coaching nu este același lucru cu o sesiune de terapie. În coaching, pleci din punctul în care ești, într-o călătorie fascinantă, plină de provocări și încercări, dar și de multe recompense și premii personale, către visul tău.

Dacă ar fi să comparăm coaching-ul cu un basm, eroul ești tu, prințesa este visul, calul și buzduganul sunt toate superputerile și abilitățile pe care le vei descoperi în tine pe parcurs, iar balaurul cu 7 capete, sunt toate acele frici și provocări pe care le vei doborî una câte una, datorită superputerilor descoperite. Sună distractiv nu?

Acum că am făcut lumină, ce zici….

Vrei să încerci o sesiune de coaching cu mine?


Săptămâna aceasta încep cel de-al 4-lea curs la Coachville și caut 3 persoane înteresate de procesul de coaching ca să ne jucăm împeuna. Iar pentru că sunt încă în școală și beneficiez de o super bursă, vreau să-ți ofer și ție acest beneficiu mai departe, așa că pentru perioada școlii, prețul pentru 6 sesiuni împreună este 300 lei.

Ce zici? Accepți invitația mea la joacă?

[mailerlite_form form_id=5]
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi, blogger și cea mai nouă pălărie este cea de life coach. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.