Rucsacul de urgență. Ce conține și de ce ne-a fost cerut la grădiniță?

Evenimentele din ultimele zile, m-au trimis cu gândul la “Rucsacul de urgență” pe care a trebuit să-l pregătesc copilului când eram în Turcia.

Încă de la începutul anului școlar a trebuit să îi pregătim rucsacul de urgență. A fost cerință de bază pe lângă rechizite și conduita vestimentară.

Bineînțeles că mi s-a părut un gest puțin exagerat inițial, apoi am înțeles că acest rucsac de urgență este pentru cazurile în care copilul se afla la grădiniță, iar în acest timp se întâmpla o calamitate, – în cazul Istanbulului– , un cutremur.

Ce  înseamnă acest rucsac de urgență la grădiniță?

Ei bine, nouă ne-au zis să îi punem așa:

  1. bluză cu mâneci lungi și pantaloni lungi de toamna-iarna
  2. o jachetă
  3. niște șosete și chiloți de schimb
  4. o jucărie preferată
  5. o poză cu noi

În România nu știu exact care este viziunea oamenilor asupra acestui rucsac de urgență, dar având în vedere cum au decurs ultimii doi ani de pandemie și-acum razboiul din Ucraina, am pregătit un astfel de rucsac, în cazul în care, cireașa de pe tort de anul acesta să fie și un cutremur.

Știu că suntem un pic overdue cu un cutremur major și Bucureștiul nu este chiar cel mai sigur oraș (avem atâtea clădiri cu buline roșii), așa că nu m-a durut mâna să pun câte ceva într-un rucsac.

Ce am pus eu ?

  1. copii după toate documentele: buletine, certificate de naștere, pașapoarte.
  2. apă plată și apă minerală, plus câteva nuci, fructe uscate, biscuiți din aceia care țin de foame și o cutie de lapte.
  3. trusă medicală constând în: bandaje, plasturi, spirt, betadină, foarfece, șervete umede dezinfectante, hârtie igienică umedă și șervete de nas
  4. trusa de medicamente conține: Nurofen pastile pentru copil, parasinus pentru părinți, fervex, cremă de gălbenele, niște propolis, smecta și săruri de hidratare
  5. haine de schimb: câte două perechi de lenjerie pentru fiecare dintre noi, niste prosoape mici, câte o bluză și o pătură.
  6. neapărat lanterne și fluiere

rucsacul de urgenta lanterna  rucsac urgenta  

În plus, am făcut un mini rucsăcel pentru copil în care ea a pus:

  1. o jucărie
  2. un caiet și creioane
  3. două cărți de citit
  4. elastic de păr și ….o coroană 🙂 Ce să zic… fetele ! 🙂

In contextul actual, recunosc că am readus la viata acest rucsac și mi-a oferit puțina liniște.

Voi aveți un rucsac de urgență? Dacă da, ce anume aveți în el ? Pentru câte zile și câte persoane?
Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments
  1. momentan noi avem un rucsac pt 4 persoane de aici https://subtoculusii.ro/ L-am luat de 2 ani cred pt cutremur…e f bun acum. Contine de la mancare uscata la fluier si folie izoterma. Ca de toate cele necesare in astfel de calamitati. O sa ma inspir din textul tau si mai fac unu 🙂 cu cate ceva in plus

    1. Multumesc si eu pentru recomandare. Nu stiam de acest site. Foarte util, intr-adevar. Ma bucur din suflet ca te poate ajuta si textul meu :), doar sa speram sa nu fie nevoie. Multa sanatate si aveti grija de voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.