3 idei de mărțișoare românești de la producători români.

Suntem la jumătatea lunii Februarie și m-am gândit să împărtășesc cu voi sursele noastre de inspirație pentru mărțișoare românesti ediția 2022.

În primul rând trebuie să vă spun că, de câțiva ani, nu mai cumpăr mărțișoare ”la kilogram” de la gura de metrou. Știu că sunt multe drăguțe și chiar calitative, nu asta e problema, ci e vorba despre o alegere.

Am ales să susțin afacerile locale!

Susțin afacerile locale, în defavoarea importul pentru că, atunci când cumperi local:

  • Reduci poluarea datorată importurilor si achiziționării de produse din alte țări
  • Banii tăi vor suține o afacere de familie și nu o companie multinațională oarecare
  • Știi cine ți-a lucrat produsele, fără să te întrebi dacă au fost lucrate de minori forțați să muncească în condiții precare
  • Ai parte de o experiență inedită pentru că niciodată două obiecte hand made nu vor fi identice și la fel ca cele produse în serie
  • Susții dezvoltarea comunității locale prin taxele plătite de producători

Cercei din lemn de nuc sau de paltin, în forme minimaliste și culori inspirate

mărțișoare românești woodbe

Mărțișoare pictate manual, din lut sau lemn

mărțișoare românești artelier

BROȘA #inimaOglindă

mărțișoare românești inima in oglinda

Înainte să închei vreau să-ți povestesc câteva moduri prin care poți susține micile afaceri. Bineînțeles că achiziționarea produselor e cea mai bună, dar și promovarea ajută!

  • Dă vestea mai departe! Împărtășește cu cei pe care îi cunoști produsele care ți-au plăcut, fie că le cumperi, fie că nu. Poate cineva din jurul tău chiar are nevoie de puțină inspirație.
  • Interacționează pe social media! Un comentariu, un like, o inimioară, iar un share e chiar aur curat! Orice comentariu sau interacțiune în social media înseamnă că postarea ajunge la un număr cât mai mare de oameni. Nu degeaba există vorba ”Sharing is caring”.
  • Mergi la târguri! Vei avea ocazia să-i cunoști în viața reală pe cei care-ți lucrează produsele.  Ai să afli despre procesul de realizare, povestea afacerii. Bonus, vei avea o experiență frumoasă de socializare nu doar achiziția unui produs de serie.

Dacă te-am inspirat să faci și tu o alegere diferită pentru mărțișoarele de anul acesta, scrie-mi în comentarii.

Mai ales m-aș bucura să folosim acest spațiu pentru a aduna cât mai  multe link-uri cu produse românești faine!

p.s.

dacă și tu ești antreprenor și ai avea nevoie de un partener de joacă cu care să creezi următoul plan de dezvoltare al afacerii tale, scrie-mi! Am lucrat cu multe femei antreprenor care au reușit să-și ducă afacerea la următorul nivel și mi-ar plăcea să ne jucăm împreună pentru visele tale! 

[mailerlite_form form_id=5]
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi, blogger și cea mai nouă pălărie este cea de life coach. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.