Unde am ajuns după 10 ani de antreprenoriat? [Partea a 2-a, despre visul meu]

Aceasta este continuarea poveștii mele. Despre cum am ajuns la decizia de a deveni coach transformațional. Dacă nu știi despre ce e vorba, citește prima parte, despre cum am ajuns la decizia asta.

Astăzi vreau să-ți povestesc despre cum am ales școala de coaching si cum merge până acum.

De 3 luni sunt în training și deja lucrez cu câteva mame care au avut încredere să lucreze cu mine pentru a se cunoaște și înțelege mai bine și mai ales pentru a-și atinge visul lor minunat. Nivelul de entuziasm si feedback-ul pe care-l primesc de la ele în fiecare săptămână chiar mă face să mă trezesc la 5. Mă trezesc în fiecare zi cu entuziasm și bucurie să aflu ce lucruri minunate reușim să mai creăm împreună.

Unde am ajuns după 10 ani de antreprenoriat? [Partea a 2-a, despre visul meu]

Decizia mea a venit mai întâi cu o lungă așteptare.

A trebuit să aștept cuminte ca să pot merge cu totul pe drumul ăsta pentru că în ianuarie 2021 încă făceam homeschooling cu copiii, iar focusul meu era 100% la ei.

Așa că am așteptat, am analizat piața de școli de coaching, m-am gândit cam cum aș vrea să aplic ceea ce învăț și toată perioada ianuarie-august chiar m-a ajutat să-mi clarific multe întrebări, mai ales cea mai mare.

Să aleg o școală românească sau școala urmată chiar de coach-ul meu?

Am luat la mână școlile din România și am realizat că se împart în mai multe categorii în funcție de numărul de ore predate, numărul de ore din modulul de dezvoltare a afacerii, pregatirea pentru acreditarea internțională și bineînțeles în funcție de buget.

După acest proces am ales să urmez cursurile școlii Coachville cu care am rezonat din cele mai multe puncte de vedere, iar argumentul decisiv a fost includerea unui modul de 30 de ore de coaching de grup, aceasta fiind una dintre direcțiile pe care imi doresc să merg mai departe.

Unde am ajuns după 10 ani de antreprenoriat? [Partea a 2-a, despre visul meu]Iată câteva dintre motivele mele:

  • Durata programului – școala americană durează un an de zile, pe când majoritatea programelor de la noi dureaza 3-4 luni. Povestea e mai lungă de fapt – durata e și în funcție de certificarea pe care o urmărești și timpul pe care îl poți dedica studiului. Se poate termina și mai repede bineînțeles
  • Un alt argument pro durată a fost și dorința mea de învățare. De câțiva ani sunt într-o perioadă în care simt nevoia de a cunoaște mai multe lucruri legate de felul în care se întâmplă lucrurile în sinea noastră. Ca numar de ore, școala nu are cu mult mai multe față de cele de top din România, dar prin programul complet ai acces și la multe alte resurse gratuite
  • Acreditarea – la absolvirea școlii ai toate elementele pentru acreditarea de coach la nivel internațional și nu doar national. Multe școli din România, la finalul lor îți oferă doar o acreditare națională de specialist în coaching de la ANC, iar altele la primul nivel de acreditare, pe cand școala pe care o urmez te poate duce pana la nivelul 2 de acreditare în acest an.
  • Curs dedicat coachng-ului de grup – în cadrul programului complet, de 1 an, ai acces la un curs special denumit “The power of groups”, iar pentru mine a fost elementul decisiv. Deja din 2 cursuri am învățat enorm și mai am încă 34 de sesiuni.
  • Școlile din România care ofereau toate elementele necesare în vedere acreditării internaționale, nu-ți garantau totuși că în același timp îți vei completa și minimul de 100 ore de practică. La școala pe care am ales-o, prin felul în care e gândită metoda și abordarea lor, ai toate șansele să aduni acele ore de practică în cadrul unei singure metode.
  • Baza tuturor programelor din școala americană este JOCUL. Păi cum să nu mă tenteze tocmai pe mine această abordare? Ador să mă joc, iar acum că am și început cursurile, îmi place și mai mult! Este o schimbare totală de perspectiva cu care suntem obișnuiți din școală și dorința mea e să mai revin către voi pe acest subiect.

Au existat normal și niște dubii, pe care uneori le resimt:

  • Predarea în limba engleză – am anumite momente când nu înțeleg anumite fraze, dar cu ajutorul coach-ului meu și cu puțin research pe google, depășesc orice provocare;
  • Ora la care se țin cursurile – adică 9 seara, când uneori abia mă mai concentrez, dar am grija să beau apă, să mă mișc în timpul cursului și îmi refac energia.

Bonusul la care nu mă așteptam este felul în care sunt ținute cursurile și mai ales evaluarea competențelor pentru că, încă o data, JOCUL e acasa la el.

Momentan urmez metoda Play Life despre care poți citi pe site-ul Coachville.

Cursul este extrem de activ, fără prea multă teorie. Practic, la fiecare sesiune dezbatem fiecare concept care stă la baza metodei de coaching în grupuri mici, apoi revenim cu discuția în grupa extinsă. Frumusețea e, că la fiecare curs am câte o revelație care mă ține pe gânduri alte câteva zile.

Evaluarea nu este nici ea mai prejos, ci este sub forma unui joc online. În cadrul jocului ți se deschid noi oportunități de învățare și provocări de coaching pe măsură ce progresezi.

Ca un exemplu, prima provocare este să accepți să inviți 5 oameni care să te ajute sa exersezi metodele de coaching învățate pe durata cursului. După ce ai acceptat provocarea și se deschid alte acțiuni de îndeplinit și anume să revii în joc după fiecare întâlnire cu oamenii cu care faci coaching și să spui ce ai învățat din fiecare ședință. Abordarea asta este de fapt și secretul care stă la baza efectuarii minimului de ore de coaching pentru certificare.

Unde am ajuns după 10 ani de antreprenoriat? [Partea a 2-a, despre visul meu]

Recunosc că sunt foarte încântată și fericită de alegerea mea! Atât de fericită încât îmi vine să țopăi de fericire cam în fiecare zi.

Motivul pentru care am vrut să povestesc experiența de până acum în asemenea detaliu, este pentru că mi-ar fi plăcut să regăsesc și eu online astfel de povești. Tot timpul m-au ajutat poveștile despre auto descoperire ale altora. M-au ajutat mai ales să-mi găsesc și eu inspirația și bucățica mea de adevăr din călătoria lor.

Asta sper să regăsești și tu în această poveste, un gram de inspirație care să te ajute pe drumul tău

De când am început școala, transformarea cea mai surprinzătoare este că timpul a început să se materializeze în viața mea.

De unde înainte spuneam mereu că nu am timp să fac aia sau aia, pentru că sunt tot timpul cu copiii, acum timpul există. Ba chiar s-a înmulțit!

Deși nu s-a schimbat mare lucru față de anul trecut cand făceam homeschooling, tot cu  cel puțin un copil sunt acasă, totuși am reușit să fac 4-5 sesiuni de coaching pe săptămână, să-nvăț pentru curs și chiar să mai schițez 1-2 idei de dezvoltare.

Copiii văd și ei entuziasmul meu, plus tot ce vorbim împreună, iar dacă se întâmplă să am sesiuni de coaching cu ei acasa, au răbdare și așteaptă să termin.

Totul e surprinzător și trăiesc fiecare moment la maxim.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea mea!

Pe măsură ce voi face din ce în ce mai mult tranziția către coaching și spațiul “Ceai cu Mămici” se va transforma, dar eu zic că în bine.

Blogul Ceai cu Mămici va deveni ceea ce mi-am dorit mereu, un spațiu unde să se audă vocea comunității și unde mai multe mame vor scrie despre experiețele lor prin părințeală.

În acest moment s- alăturat o veche prietenă din vremea ceaiurilor, Andreea Grigoriu, care va scrie în engleză atât pentru voi cât și pentru comunitatea de mame din Anglia, unde locuiește în prezent.

Daniela, pe care o știți din poveștile #ViațăDeExpat mai are câteva povești de spus și o puteți urmări în continuare aici.

Live-urile De Vorba la Un ceai le voi susține în continuare, iar momentan cam atât știu clar.

Sper să rămâi în continuare alături de mine în următorul capitol încă nescris, iar dacă aveți vreo întrebare despre coaching sau despre școală, te invit cu entuziasm să-mi scrii în comentarii!

Ba chiar am și o curiozitate… tu ai făcut coaching până acum? Cum a fost procesul?

Dacă vrei să afli mai multe despre metoda pe care am învățat-o eu, hai să programăm o ședință exploratorie de 30 minute și să-mi spui: Care este Visul tău? Abia aștept să-mi spui despre el!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Povești despre viața în 4, cu 2 fete și doi băieți, informații despre educația în pedagogia Waldorf și Montessori, idei practice și îndrăznețe din categoria #FashionMom și multă voie bună!

#FashionMom