Unde am ajuns după 10 ani de antreprenoriat? [Partea 1, povestea]

Salut și bine ai venit pe blog, iar dacă nu e prima oară, îți mulțumesc pentru că mă citești și mă susții de atâta timp!

Astăzi am să-ți spun o poveste. Povestea mea.

Poate că mă cunoști destul de bine și o știi deja. Sau poate ai fost alături de mine încă de la începuturi și pentru asta iți sunt recunoscătoare, deoarece și datorită ție am ajuns până aici!

Pentru cei care ați venit de curând în comunitatea Ceai cu Mămici, bine ați venit! Sper să vă placă povestea mea și să găsiți poate un gram de inspirație în ea, să continuați să mergeți mai departe și să aveți încredere că lucrurile se vor așeza până la urmă exact așa cum e bine pentru voi!

Hai să n-o mai lungim și să trecem la subiect!

A fost odata, ca niciodată, acum aproximativ 10 ani de antreprenoriat, o demisie. Așa a început totul și uite-așa a continuat…

În 2011, am început ușor, într-un parteneriat cu cea care mi-a fost mentor mulți ani, în același domeniu din care plecasem, cercetare de piață. Apoi a venit Emily și am pus bazele unei serii de evenimente care s-au transformat, în următorii ani, în comunitatea de mame @ceaicumamici.

La Ceai cu Mamici, 9 Martie 2013

Tot în aceeași perioadă am deschis un magazin online cu haine de alăptat, am mers la târguri de puericultura și am ajutat mamele să se simtă confortabil în timp ce alăpteaza și să-și poarte cu succes puii în sisteme de purtat.

Baby Expo, 2014Babywearing 2015

În 2015, alături de surioara mea am deschis un sediu unde să ne desfășurăm evenimentele în liniște și unde ne-am dorit să aducem la un loc și alți oameni care ne împărtășeau viziunea având cursuri dedicate părinților și copiilor. Chiar și eu am îndrăznit și am pornit o serie de ateliere pentru copii, în scopul unei adaptări mai line la grădiniță.

Acasa La Ceai cu Mamici 2015Acasa La Ceai cu Mamici 2015 1

Apoi a apărut Andrei și provocările vieții cu doi copii m-au convins să renunț la toate aceste activități exterioare și să deschid blogul cu același nume – Ceai cu Mamici by Ada Chindea.

De aici a început cu-adevărat călătoria mea de dezvoltare și autocunoaștere

Mai întâi a venit picajul, burnout-ul, depresia post partum după Andrei.

Au lovit toate și inițial nici nu știam că m-a lovit ceva. Abia dupa vreun an când totuși lucrurile nu păreau să devină mai roz am început să merg la terapie și să înțeleg ce se întâmplă, iar de-acolo am început să fiu mai bine cu mine.

În paralel am lucrat la blog – poate nu chiar lucrat, mai mult ca un hobby care mă ținea ocupată între două alăptări.

În perioada de blogging am participat la tot felul de campanii faine, am avut ocazia să cunosc o multime de mame blogger de la care am învățat enorm, am participat la tot felul de conferințe de parenting despre care povesteam pe blog și toată perioada a fost una de creștere și dezvoltare pentru care sunt recunoscătoare.

Love Yard Sale 2016Social Moms Educatie 2018Red Carpet 2018Avene 2018

Am crezut că “this is it”, mi-am găsit chemarea, dar ceva tot nu se așeza

Am cochetat în paralel și cu ideea de PR.

Am zis să-mi pun studiile și experiența din online la bătaie și am încercat să promovez cum am știut eu mai bine: ateliere de parenting, locuri de joacă, diverse produse sau servicii pentru alți oameni, dar nu erau lucruri care să mă facă să mă trezesc dimineața la 5 ca să le fac, decât de nevoie.

Eram în cautare, dar nu știam ce caut, așa că m-am întors la bază și mi-am pus întrebarea:

“Ce mă face pe mine fericită? Care a fost activitatea care mi-a plăcut cel mai mult din ultimii ani de antreprenoriat?”

Răspunsul a venit în Emirate când, datorită distanței, s-a făcut multă liniște în jurul meu și am putut în sfârșit să mă concentrez pe mine. Singurul lucru care mi-a placut întotdeauna și pe care l-am făcut cel mai bine, a fost să organizez evenimentele cu mame. Grupurile de socializare și suport care au stat la baza comunității Ceai cu Mămici – plus toată colaborarea cu alte mame antreprenor.

Acum știam ce-mi place cu adevărat să fac, știam care-mi sunt atuurile, dar habar n-aveam cum să le aduc împreună.

Așa m-am decis să mă întorc la terapie, să văd ce e în mine cu curiozitate și poftă de cunoaștere. Apoi, după vreo două luni, când am înțeles că am multe intrebări și frici pe partea profesională, am început și coaching, iar asta a fost ultima piesă din puzzle.

Fast forward câteva luni de coaching transformațional și terapie și am ajuns la claritate. Am reușit în sfârșit să leg cu un fir roșu toate lucrurile pe care le-am făcut până acum, iar la capătul lui stătea raspunsul…

M-am decis să devin coach

Aici se încheie prima parte a poveștii mele. E lunguță, așa cum e povestea fiecăruia.

Te invit cu mare entuziasm să citești și partea a 2-a, mai ales dacă vrei să afli cum și de ce am ales Coachville, o școală tocmai din SUA.

Dacă nu, spune-mi visul tău care este? Ai vrea să-mi povestești în privat despre el? M-aș bucura să te sprijin în atingerea lui, la fel cum m-ai sprijinit și tu cu blogul atâția ani 🙂

Unde am ajuns după 10 ani de antreprenoriat? [Partea 1, povestea]

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi, blogger și cea mai nouă pălărie este cea de life coach. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.