Lansare de carte : David, de Adriana Predoiu

Salut tuturor iubitorilor de cărți și nu numai. Acesta este deja al doilea meu articol despre cărți. Dacă data trecută am scris despre o carte pentru copii, acum scriu despre o carte destinată mai mult celor peste 18 ani. Este vorba despre un subiect care mie personal îmi face mare plăcere să vorbesc ori de câte ori se ivește ocazia: sarcina.

Cartea despre care vreau să scriu câteva cuvinte este un jurnal de sarcină, așa cum a simțit-o mămica Adriana Predoiu.

Atunci când spui jurnal de sarcină, gândul îți zboară automat la acea perioadă din viață, care pentru majoritatea dintre noi, femeile, reprezintă una dintre cele mai frumoase experiențe ale vieții. Să simți o altă viață cum crește și tu, ca mamă, să ai privilegiul de a fi prima care se bucură de tot ceea ce implică toate acele săptămâni, cât îți este permis să duci sarcina (pentru că unele dintre noi, myself included, nasc un pic mai devreme), face parte din categoria experiențelor care nu pot fi descrise. Toate superlativele din toate limbile Pământului nu sunt de ajuns pentru a exprima în cuvinte, trăirile și emoțiile acelor săptămâni.

Așa cum spuneam, nu toate dintre noi duc sarcina până la minim 37 de săptămâni. Eu, de exemplu am născut la 36 de săptămâni și 4 zile. Mămica lui David și autoarea acestui jurnal de sarcină a născut și ea un pic mai devreme (vă las să descoperiți) . Dar, totul e bine când se termină cu bine, copiii sunt complet dezvoltați sau un pic mai mult decât vârsta sarcinii, ceea ce clar este de preferat, mai ales atunci când se hotărăște să ne cunoască mai devreme.

Acest jurnal de sarcină, așa cum a declarat și tânăra autoare, Adriana Predoiu, a apărut în urma unei dureri, astfel tăticul trăind pentru totdeauna în paginile scrise, și nu doar în inimile celorlalte două persoane alături de care forma trio-ul perfect al micuței lor familii.

Mă bucur nespus că, în urma pierderii celui alături de care credea că va petrece o bună parte din viața sa, a găsit puterea de a scrie aceste pagini despre experiența ei și a lor ca familie, din timpul sarcinii. Pentru că, deși mama este cea căreia copilul îi aparține în totalitate timp de câteva săptămâni, tatăl resimte și el, de la caz la caz, sarcina partenerei. Spuneți voi că nu-i așa, că eu nu vă cred !

Sâmbătă, 26 iulie, a avut loc și lansarea oficială a cărții- jurnal, David. În micuța noastră comunitate a Popești-Leordeni, alături de câteva persoane și niște copilași tare zglobii, Adriana Predoiu a semnat cărțile cu emoție, amintindu-ne cu bucurie fiecare dintre noi de cel căruia i-a fost dedicată cartea și care i-a fost soț doar câțiva ani, așa cum l-am cunoscut în diverse etape ale vieții.

Lansare de carte : David, de Adriana PredoiuPersonal, eu l-am cunoscut întâi pe soțul ei, fiind colegi de cămin în anul 1, apoi pe ea, dintr-o întâmplare, la metrou și de acolo pornind ceva ce seamănă a prietenie 🙂 . Și, ca să vedeți că nimic nu este întâmplător, datorită ei, am cunoscut eu pe prima mea prietenă româncă din Istanbul. Pentru acest lucru, nu îi voi putea mulțumi vreodată Adrianei. Să fii într-o țară străină, cu un bebeluș, fără să cunoști pe nimeni, atunci când un prieten din România îți spune de un prieten al lui din acea țară, este un colac de salvare, sincer. Mai ales că, acum 6 ani, chiar nu știam de existența grupurilor pe Facebook. Am aflat despre ele, abia după ce m-am mutat în Turcia. Lucky me 🙂 !

Cartea Adrianei Predoiu este clar o dovadă de curaj, iubire și putere că și în cea mai adâncă durere îți poți găsi forța interioară pentru a crea și a omagia persoana de lângă tine, pentru că, deși nu o mai vezi fizic zi de zi, ajunge să închizi două secunde ochii și ea este acolo. Nimeni nu se gândește că o căsnicie, o familie, poate dura doar 6-7 ani, viața având planurile ei cu fiecare dintre noi, dar putem face cât putem de bine cu ceea ce avem la îndemână. În cazul de față: iubire, inspirație, puterea de a merge mai departe alături de copilul lui.

Vă îndemn pe toți care citiți acest articol, să citiți cartea. Haideți să o încurajăm să mai scrie.

Cartea poate fi comandată de pe Libris la pretul de 30 lei.

Spor la citit și nu uitați să mulțumiți zilnic pentru cel / cea pe care l-ați ales să vă fie partener pe drumul vieții în doi.

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.