Plajele din Abu Dhabi, inainte si in timpul pandemiei de coronavirus [#ViataDeExpat]

Plajele din Abu Dhabi sunt chiar speciale. Nisipul alb si fin, apa turcoaz si limpede, conditiile de nota 10 chiar, iar orizontul este plin de zgarie nori. 

Plajele din Abu Dhabi Al KhaleejSunt multe plaje in Abu Dhabi. Unele la canalele dintre insule, iar altele direct la Golful Arabiei. Unele cu intrare platita, altele cu intrare libera, dar toate cu aceleasi conditii oferite. 

Perioadele cele mai potrivite pentru plaja si baie sunt din luna Martie pana in luna Mai si din Septembrie pana in Decembrie.

In aceste luni, temperatura de afara este suportabila, iar temperatura apei inca are puterea sa te racorasca. 

Totusi fiind intr-o tara Araba, cu o credinta majoritar musulmana, am incercat sa gasesc informatii despre tinuta potrivita la plaja. Stiam ca sunt deschisi in privinta expatilor si nu judeca ceilalti oameni pentru alegerile vestimentare, dar totusi… 

Ma dezbrac sau nu ma dezbrac? Asta a fost dilema mea in prima zi de plaja

Nu radeti prea tare, va rog!  Atunci cand mergi prima oara pe plaja si vezi doar femei de religie musulmana imbracate cu Abaya la 35-40 grade, parca nu-ti vine sa te dezbraci, chiar daca ai un costum de baie intreg. Macar din solidaritate.

Ba chiar am luat in considerare varianta de a pastra pantalonii scurti pe mine.

Recunosc, m-am simtit tare inconfortabil si chiar nu stiam ce sa fac. M-am uitat in stanga, si-n dreapta, dar spre ghinionul meu, nu mai erau alti expati. Asa ca, desi citisem ca e absolut ok cu bikini sau burkini, tot am preferat sa-ntreb. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni. 

Dincolo de inconfortabilitatea mea, iata care e de fapt situatia:

  • Plajele publice sunt deschise tuturor in orice tinuta. Exista in schimb plaje dedicate femeilor, unde daca vrei sa mergi trebuie sa ai burkini. Exista totusi locuri, un fel de stranduri pentru copii cu multe tobogane cu apa, unde tinuta minima este cu costum de baie cu pantalon scurt sau fusta peste bikini.
  • In schimb, cand pleci de pe plaja esti invitat sa te imbraci si sa porti haine potrivite pentru strada. Nu merge ca pe litoralul romanesc unde lumea pleaca la restaurant in slipi.
  • Este absolut ok sa vii pe plaja cu produse din afara si chiar am vazut oameni venind cu lada frigorifica. 
  • Copiii mici nu au voie in apa nesupravegheati. Nici macar la mal. Cand s-a dus Andrei sa se scuture de nisip, am vazut salvamarul cum incepuse sa se uite pe plaja daca mai vine dupa el si un adult. Noroc ca a iesit repede.

Din cauza pandemiei, am reusit sa vizitam doar 2 plaje: Corniche si Al Hudayriat, unde am facut si baie.

Plajele din Abu Dhabi, inainte si in timpul pandemiei de coronavirus [#ViataDeExpat]

Plajele din Abu Dhabi, inainte si in timpul pandemiei de coronavirus [#ViataDeExpat]

De cand s-a instaurat carantina si pana acum o saptamana plajele din Abu Dhabi au fost inchise, chiar si cele publice.

Astazi, cu 3 saptamani inainte de intoarcerea in tara, am reusit sa mergem pentru a doua oara la plaja in Abu Dhabi. 

N-a fost deloc usor, pentru ca regulile de distantare sociala si organizarea pentru impiedicarea raspandirii virusului se aplica si la plajele publice. As putea spune, mai ales la plajele publice care au fost inchise pana acum o saptamana.

– intrarile si iesirile sunt delimitate clar si separate prin ziduri inalte de 2m.
– nu poti merge la plaja fara rezervare, plajele fiind deschise doar la 40% capacitate. N-ai rezervare, nu intri, nu discuta nimeni.
– la intrarea pe plaja ti se ia temperatura si nu se intra fara masca.
– desi este plaja publica exista sezlonguri gratuite cu masuta si umbrela, salvamar din 50 in 50m, baie gratuita (si curata) plus dusuri
– daca nu vrei sa stai pe sezlong, sau nu mai sunt disponibile, vii cu paturica si sunt locuri clar delimitate pe nisip prin niste cercuri din teava de pvc cu diametrul de 3m.

Da, aici ma simt in siguranta si mi-e putin teama de ce vom gasi acasa.

Avand in vedere ce vad in feed-ul de Facebook despre lipsa de distantare de la mare, oameni care anunta pe Facebook cum sa se ocoleasca testarea aleatorie la granita cu Grecia, glume proaste despre imbolnavire (dar de fapt voiau sa vada cati termina de citit postarea pana la final), recunosc ca mi-e bine aici.

Aici, in Emiratele Arabe ma simt in siguranta si protejata! 

In loc de incheiere, un indemn pentru siguranta noastra a tuturor.

Plajele din Abu Dhabi, inainte si in timpul pandemiei de coronavirus [#ViataDeExpat]Si noi si copiii purtam masca in spatiile publice, si chiar pe strada in locurile aglomerate.
Copiii au rezistat fara nicio problema cu masca, 3 ore cat ne-am plimbat prin Louvre, iar Hubby merge zilnic la birou unde sta cu masca pe fata timp de 8 ore cu pauze de tigara.

Aleg sa port masca pentru ca vreau sa ma bucur in continuare de viata alaturi de copii si de familie fara sa-i pun in pericol, pentru ca nu mi-as ierta-o niciodata!

Poarta si tu masca si hai sa trecem odata de pandemia asta, ca sa iesim din nou la un pahar de vorba relaxati!

Credit foto: hikersbay.com si arhiva personala

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.