Cum poate nevoia ta sa ajute copiii ce depind de recuperare pediatrica?

Aceasta pandemie ne-a schimbat cu singuranta!

Pe unii dintre noi ne-a facut mai precauti. Daca inainte ne feream de un stranut, acum abia daca mai iesim din casa. Pe altii i-a facut sa aprecieze viata mult mai mult decat inainte si dupa ce s-a dat liber la plimbare, au redescoperit muntele si natura.

Ba chiar si din punct de vedere al afacerilor au fost multe schimbari. Multora dintre noi, mai ales mamelor antreprenor care lucreaza de acasa, pandemia le-a cam pus bete in roate. Pentru altii a insemnat mai multa concentrare pe lucrurile care merita cu adevarat. Iar altii dintre noi (precum subsemnata) au ajuns sa considere cu seriozitate homeschooling-ul ca o alternativa la haosul din invatamant.

Totusi cred ca toti am invatat o lectie foarte importanta dupa aceasta pandemie si anume #PutereaLuiImpreuna. Am vazut ca daca ne unim fortele reusim sa trecem mai usor peste obstacole.

Si atunci care-i legatura intre nevoia personala si donatiile pentru copiii ce au nevoie de recuperare pedriatica?

Andreea Tamas, fundraiser la Asociația KinetoBebe, este omul din spatele fondurilor stranse luna de luna pentru copiii care nu-si pot permite terapia de recuperare. E ca o zana buna, care prin puterea ei de a aduna oamenii impreuna, face magie financiara.

Inainte de pandemie, Andreea organiza un proiect caritabil pe care multi dintre voi il cunoasteti sub numele “Daruieste ziua ta”. Dupa pandemie, adunarile de oameni in offline nu s-au mai putut organiza, dar asta nu a impiedicat-o pe Andreea sa vina cu o solutie creativa. Asa a pornit grupul de donații “Bine de purtat“.

Mecanismul grupului este foarte simplu. Pe grup sunt puse spre vanzare donatii primite de la diverse branduri, afaceri locale de handmade sau chiar servicii diverse obtinute in urma colaborarilor din cadrul evenimentelor “Daruieste ziua ta”. 

Preturile produselor sunt stabilite impreuna cu donatorii, dar la un nivel mult mai mic decat cel de vanzare in magazin. Astfel ca prin cumpararea din grup faceti chiar si economii pentru bugetul familiei. Banii se transfera direct in contul Asociatiei Kineto Bebe, iar produsele ajung la tine acasa fara sa fie nevoie sa te deplasezi.

Simplu nu?

Bine de purtat pentru tine, inseamna posibilitatea unei terapii gratuite pentru un copil cu probleme de dezvoltare motorie. 

Asa cum scriam si in articolul de saptamana trecuta, Atunci cand femeile lucreaza impreuna lumea devine putin mai buna! La fel se intampla si in cazul de fata. Andreea m-a sunat si m-a intrebat daca as putea sa ma alatur proiectului si nu am ezitat deloc! Am zis da imediat.

Dincolo de rolul meu de voluntar in cadrul proiectului “Bine de purtat” imi doresc sa fiu si donator! Asa ca, va invit pe grup unde veti gasi si aceste sandale aurii de la Aldo pe care nu le-am purtat niciodata.

Povestea lor este una binecunoscuta de femeile din toata lumea. Se da o rochie verde smarald de nasica moderna (aka me :D) la care visam sa port sandale aurii. Si dupa cautari indelungate, am intrat in magazinul Il Passo din Park Lake si le-am gasit pe ele, sandalele Zella. Le-am probat si le-am luat fara sa stau prea mult pe ganduri.

donatie terapie de recuperare pediatricaPana la final, desi sandalele erau minunate, mi-am luat altele cu un toc patrat pe care sa pot rezista toata noaptea la dans, AND I DID!!! Asa ca acum sper sa se bucure altcineva de ele pentru ca eu nu le-am purtat niciodata. Sunt numarul 38 si au costat 199 lei, reduse de la 499. Sper ca una dintre voi sa ma ajute sa donam impreuna 150 de lei catre Asociatia Kineto Bebe.

Haideti pe grup sa vedeti ce alte produse minunate mai puteti gasi. 

In final, va las cu cateva informatii despre proiectele sociale desfasurate de Asociatia Kineto Bebe in perioada pandemiei.

  • #Facem_sport_acasa – Fișe cu exerciții pentru dezvoltarea motorie a copiilor. Zilnic, sugerăm părinților activități fizice și de dezvoltare cognitivă pe care le pot face copiii acasă prin joacă. ( peste 100 de postări)
  • Grupul de suport KinetoBebe – program de terapie suport gratuit pentru copiii care urmau programe de recuperare în cadrul Centrelor noastre.
  • #Facem_sport_acasa la ItsyBitsy Neața – În fiecare dimineață la 9.05 Andrei, eroii Itsy și Bitsy și un kinetoterapeut KinetoBebe fac împreună cu voi exercițiile de înviorare! Acest proiect are peste 40 de emisiuni radio până în prezent și continuă și în perioada următoare.
  • KinetoTEL este proiectul gratuit prin care suntem alături părinților care au nevoie de suportul specialistului în recuperare pediatrică. Suportul este oferit telefonic de către specialiștii în recuperare pediatrică.
  • Webinarii “Cum se dezvoltă motor bebelușul meu” – Cursuri online gratuite pentru viitori părinți și părinți cu bebeluși de până în 12 luni. Astfel am continuat proiectele noastre de informare privind stimularea și dezvoltarea motorie corectă a copiilor.

infografic recuperare pediatricaSi nu se vor opri aici, va asigur! Pe masura ce restrictiile de distantare sociala se ridica, Asociatia Kineto Bebe va strange din nou bani pentru Bursele de Terapie pentru copiii care nu-si permit sa plateasca tratamentul. Aceste Burse pot acoperi un procent din tratament sau chiar 100%.

Asa ca haideti pe grupul “Bine De Purtat” unde voi cumparati produsele de care aveti nevoie, iar noi strangem banii pentru copiii care au nevoie de recuperare pediatrica!

#PutereaLuiImpreuna functioneaza!

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.