Atunci cand femeile lucreaza impreuna lumea devine putin mai buna!

N-am fost niciodata adepta lucrului individual si asta datorita Dirigintei mele din liceu. Genul de om pe care nu-l apreciezi cand esti adolescent pentru ca esti prea rebel ca sa ai idee despre lucrurile bune in viata. Dar, pe masura ce cresti, ai proprii copii, realizezi cat noroc ai avut sa fii ghidat de un asemenea om.

Viata e mai frumoasa cand ai un partener care sa te sustina. Sa lucrezi cu alti oameni care stii ca au acelasi scop ca si tine si impreuna puteti muta muntii din loc.

De 7 ani de cand lucrez pe cont propriu, am avut norocul de a lucra si de a invata de la femei incredibile, alaturi de care am facut lucruri fantastice. In timp, asa am ajuns sa-mi vina cele mai bune idei. Cunosteam un om la o cafea de vorba si-mi venea ideea unui super proiect impreuna. Asa au luat nastere cele mai frumoase proiecte ale mele: #MamiciPeTocuri, #Cafeauadela10 si in curand #BinedePurtat (dar am sa vine alta data asupra acestuia).

Asa s-a intamplat si cu Dana Lupsa, preşedintele Asociaţiei Happy Moms, lector universitar, mama si o femeie pe care o admir foarte mult

In 2014 ea punea bazele asociatiei Happy Moms, iar eu visam la proiectul meu “Mamici cu Talent”. Am sunat-o sa povestim si am ajuns sa facem un super eveniment impreuna doar prin telefon.

Din 2014 si pana astazi, Asociatia Happy Moms a crescut si s-a dezvoltat in mai multe orase.

Proiectele dezvoltate de Dana si Asociatia Happy Moms au ajutat mii de mame sa porneasca pe drumul antreprenoriatului prin evenimentele de networking si mentorat organizate.

De la Echipa din Brasov au mai pornit alte 5 initiative: Happy Moms in Sibiu, Cluj, Fagaras si Alba Iulia, iar in 2019 au ajuns si in Bucuresti.

Alaturi de mamele din comunitate au dezvoltat proiecte de educatie financiara si antreprenoriala pentru mame, dar si intreaga familie.

  • Prin intalniri lunare in cadrul Business Mom Club au incurajat socializarea si colaborarea intre mame cu diferite afaceri.
  • O scoala antrepreoriala pentru a invata mamele cum pot deveni independente din punct de vedere financiar. Cursuri in cadrul carora mamele au ocazia sa invete despre ce inseamna un plan de business, forma legala potrivita fiecarei idei, despre imaginea de brand, dar si tehnici de promovare si vanzare.
  • Cursuri de educatie financiara pentru copii si adolescenti in cadrul carora abordeaza notiuni financiare de baza explicate pe intelesul copiilor. In sprijinul acestor cursuri au creat chiar si o piesa de teatru si o carte intitulate “Aventurile lui Mimi” pe care o puteti comanda si voi din magazinul online Happy Moms

Apoi a venit pandemia, dar nu le-a incetinit deloc activitatea. Echipa Happy Moms a continuat sa ajute mamele antreprenor de la distanta, in mediul online.

Happy Business Moms

Grupul Happy Business MoMs este un grup gratuit, cu peste 2000 de membrii din toata tara, bazat pe suport informational si motivational pentru femei antreprenoare sau viitoare antreprenoare, ale caror valori sunt educatia, contributia, colaborarea si nu in ultimul rand, empatia.

La ora actuala, 36% dintre firmele noi din Romania sunt infiintate de femei, mult peste media Uniunii Europene, de 26%

Happy Business Moms

In luna Iunie Happy Moms au lansat exclusiv in Grupul Happy Business MoMun program gratuit pentru mamele antreprenor. Programul consta in 7 saptamani tematice dedicate dezvoltarii propriei afaceri. De la networking si conectare, la colaborare si educatie antreprenoriala: branding, planificare, copywriting etc

Happy Business Moms

Fiecare subiect vine insotit de materiale utile si exclusive pentru grup. Veti regasi aici exercitii practice si provocari, dar si suport din partea unor specialisti cu experienta.

Grupul Happy Business MoMs este un grup privat unde poti intra doar la recomandarea altui membru.

Totusi, am reusit sa o conving pe Dana sa faca o mica exceptie pentru comunitatea Ceai cu Mamici. Asa ca daca vreti sa beneficiati de toate informatiile minunate din grupul Happy Business MoMs, iata ce trebuie sa faceti:

Scrieti-mi un comentariu in care sa-mi raspundeti la doua intrebari:

  1. Care este afacerea voastra?

  2. Care este ajutorul pe care il cautati pe Grupul Happy Business Moms?

  3. Cu ce poti contribui tu la acest grup? Un know-how al tau sau poate un schimb de servicii?

Si eu si Dana, abia asteptam sa va cunostem si sa va citim comentariile!

Photo by Melissa Askew on Unsplash

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.