Diferenta dintre realitatea pe care o traiesc si cea pe care o citesc, ma sperie!

Ma uit la calendarul colorat pe care l-am facut cu copiii pentru urmatoarele 2 luni. Mai sunt 46 de zile pana ne intoarcem in tara, iar acest moment ma sperie tare. Desi dorul de acasa e din ce in ce mai mare pe zi ce trece, frica de ce vom gasi acasa e si ea prezenta.

Poate e o frica nefondata, dar ceea ce vad in tara, nu-mi ofera prea multa liniste.

Aici ma simt in siguranta.

Aici, in Emiratele Arabe Unite, au reactionat foarte devreme si organizat. Masurile luate si respectate in proportie de peste 90%, ma ajuta sa dorm linista noaptea, chiar daca numarul de cazuri de infectare a fost dublu decat Romaia de la inceputul lui Mai. Ideea e ca numarul mare vine din testari masive, in fiecare zi au fost testati cel putin 30 de mii de oameni. Ieri au fost raportate 300 de cazuri noi, dupa 43.000 de testari.

Haideti sa va spun si voua cum a fost cu pandemia pe aici, cateva din masurile luate:

  • prima masura luata, de dinainte de a se declara pandemie a fost inchiderea scolilor
  • pe masura ce s-au inchis restaurantele, mall-urile, cinema-urile, au aparut dozatoarele de dezinfectant peste tot. Peste noapte au aparut dozatoare la fiecare intrare in lift si in lifturi si la fiecare intrare si iesire din hotel, la baie, peste tot!
  • Scaner termal la intrarea in orice locatie publica, hotel, mall, supermarket etc
  • la supermarket nu te lasa sa intrii daca nu ai masca si manusi asa ca iti vor da ei. Fiecare carut si cos este sters cu dezinfectant inainte sa-l iei. Buline de delimitare a distantei recomandate pentru coada de la case, delimitarea traficului in magazin prin inchiderea capetelor culoarelor.
  • copiii nu au voie in supermarket sau in mall
  • plajele, parcurile si locurile de joaca sunt inca inchise.
  • purtarea mastii in locuri publice este obligatorie.
  • Au fost inchise pe rand orasele mari pentru a stopa circulatia virusului intre orase.
  • cand mall-urile s-au redeschis s-au redeschis la un sfert din capacitate si nici acum nu sunt deschise la capacitate maxima.
  • In parcare poti parca doar la un loc distanta, este blocat fiecare al doilea loc de parcare.
  • In toalete publice e la fel, doar fiecare a doua toaleta si a doua chiuveta.
  • Pana in Mai cand a inceput Ramadanul, ora de intrat in casa era 8 seara, apoi a fost extinsa pana la ora 10.
  • taxiurile au toate paravan din plastic intre sofer si pasageri.
  • Iar cel mai important lucru care mi-a dat siguranta a fost organizarea. La fiecare pas de relaxare a restrictiilor, normele de reglementare si recomandarile au fost clare si precise.

Iar acestea sunt doar cateva din toate masurile luate in Emirate. Nu am intrat in detalii legate de numarul de persoane care pot iesi pe strada, nu am mai mentionat ca totul e inchis, de la sali de sport pana la cinema-uri.

In schimb, in bula mea informationala din Facebook, lucrurile nu arata foarte roz. Iata ce vad eu de la distanta:

  • copii fara masca in public, desi parintii poarta masca. Asta chiar n-o inteleg.
  • copii in supermarket si mall-uri, adica locuri aglomerate.
  • nu toata lumea poarta marca in supermarket.
  • nu se respecta distanta recomandata la coada si din postari pe facebook, inteleg ca oamenii se simt chiar lezati daca le atragi atentia.
  • citesc experiente negative ale unor oameni care au atras atentia asupra nerespectarii normelor de protectie si tot ei au fost tratati cu lipsa de respect.
  • S-au anuntat deschiderea gradinitelor si apoi au anuntat ca de fapt amana, nu sunt norme clare.
  • De Rusalii lumea s-a plimbat nestingherita si la munte si la mare. Citisem un articol ca Brasov devine noul Suceava dupa acel weekend, din cauza turistilor din afara localitatii.
  • Am vazut poze de la festivaluri in aer liber u de lumea statea la coada, dar fara masca si fara sa respecte distanta corespunzatoare

Mi se pare un haos total

In acelasi timp am prieteni care au plecat de Rusalii la mare si au raportat lucruri pozitive, puteti citi articolul Georgianei. Ma rog, mai sunt si abateri, dar nimic nu e perfect, nu?

Sunt curioasa sa aflu cum vedeti voi lucrurile?

Care e realitatea pe care o traiti voi in tara?

the chindeas

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

4 Comments
  1. M-am plimbat zilele acestea prin București, în weekend de placere, astăzi de nevoie. Sâmbăta am fost șocată de numărul mare de oameni de la terasele din mijlocul capitalei, cu spații între mese destul de mici, aproape inexistente. De coada mare de la înghețată. De grupurile mari pe trotuar din loc în loc. În schimb, am fost foarte plăcut impresionata de numărul de oameni care se plimbau cu bicicletă sau pe jos. Anumite bulevarde mari sunt blocate traficului rutier în weekend. Și acest lucru este chiar fain.
    Astăzi am fost într-un Mall pentru schimbarea actului de identitate. Am găsit dezinfectant, ni s-a luat temperatura de la accesul în parcare și am purtat mască din dotare proprie. ????

    1. Probabil ca e si asta o abordare. Lumea e dornica sa-si reia viata. Intrebarea este care vor fi consecintele care se vor vedea abia peste doua saptamani. Sau poate ca nu, si e totul roz. Vom vedea…

  2. Sa stii ca si pe mine ma sperie si stau inca pe ganduri daca este idee buna sa plecam in in tara, in vacanta asta. Aici este foarte cald dar si haosul din tara parca este mai infricosator!

    1. Mari, imi plac mult vacantele tale din Romania, ba chiar mi-ai oferit niste idei foarte bune! Sper sa le reiei curand, in siguranta si sa ne bucuram si noi alaturi de tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.