Într-o după-amiază de Joi, după o zi plină cu activități de școală, copiii voiau să ne jucăm încă un joc de ”Scări și Șerpi”.
Dar cum să te joci relaxat când nu e niciun dulce prin casă??? Cum???
M-am ridicat de pe canapea si am inspectat frigiderul. Nu aveam prea multe ingrediente ”de prajituri”. Nu aveam nici lapte, nici oua, nici unt si nici macar banane.
Solutia era doar una… am apelat la Chef Google ????
Și uite-așa am găsit cea mai simpla reteta de negresa pe care am facut-o cu ce aveam prin casa, iar clatitele cu banane au fost detronate din varful clasamentului cu deserturi preferate.
De când am descoperit rețeta am mai facut-o de cateva ori alături de copii, iar ultima oara am decis să ne și filmăm! Așa că, dacă vreți să ne vedeți în acțiune haideți pe canalul de YouTube CeaiCuMamici!
Iată de ce aveți nevoie pentru cea mai rapidă și pufoasă negresă fără ouă.
- 130g zahar brun, noi am folosit 65 g zahar de stevie
- 60ml ulei vegetal sau de măsline
- 240ml de iaurt simplu
- 180g făină
- 3 linguri de cacao sau pudră de roșcove
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 vârf de sare
- Iar pentru decorat puteți folosi ce vreți voi și aveți prin casă. De la nucă de cocos la sprinkles pentru brioșe sau alune crude de tot felul.
Ce trebuie să faceți?
- Mai întâi trebuie să porniți cuptorul la 175 grade cu căldură de sus și jos.
- Amestecați într-un vas zahărul, uleiul și iaurtul până când obțineți o pastă omogenă.
- Într-un alt vas amestecați făina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt și sarea.
- Puneți făină peste lichide și amestecați încetișor.
- Luați o formă de tort și ungeți-o cu puțin unt. Puneți apoi o bucată de foaie de copt pe fundul tăvii.
- Turnați amestecul de negresă în tavă și dacă vreți, ornați cu ce aveți prin casă.
- Puneți prăjitura la cuptor, iar după 20 – 25 de minute e gata!
- Mai așteptați 10 minute să se răcească timp în care vă puteți juca un joc rapid de Monopoly sau “Du-te la pescuit”, preferatul nostru.
Voi ce deserturi rapide mai știți? Haideți să facem schimb de experiență 🙂