Oricat ai citi, tot mai ai multe de aflat!

De 5 ani aproape, tot merg pe la tot felul de conferinte de parenting, iar de 7 am fost implicata in organizarea lor intr-un fel sau altul. Marti, insa, am avut cea mai mare revelatie de pana acum.

Oricat ai citi, tot mai ai multe de aflat!

La inceputul saptamanii, am iesit in lume la un eveniment magic unde m-am simtit mai bine ca niciodata, basca am avut si cateva revelatii in ceea ce priveste relatia cu copiii mei (aflata intr-o continua transformare).

Vorbesc despre Summit-ul Forbes Brands for Kids unde m-am intalnit cu oameni din vremuri trecute (dintr-o viata cand aveam un magazin online si faceam ”Ceaiuri” in fiecare luna), dar inainte sa va prezint un milion de poze frumoase, haideti sa va spun ce am aflat marti si ce mi-a placut cel mai mult.

  • m-am bucurat la gala de premiere a brandurilor pentru ca am vazut branduri premiate in care si noi avem incredere si pe care le folosim in casa. Cumva, datorita cercetarii din spatele alegerii castigatorilor, am simtit validate alegerile pe care le fac in ceea ce priveste alimentatia si ingrijirea copiilor mei. Chiar m-am bucurat ca au fost recunoscute ca branduri de incredere! Printre brandurile castigatoare au fost: Transavia, CrisTim, Philips Avent, Vigantol etc
  • Mi-a placut discursul Doamnei Dr. Doina Plesca, Presedintele Asociatiei de pediatrie care a subliniat un lucru foarte important in viata copilului in primii ani de viata. Dincolo de toate aspectele care il privesc pe copil in mod direct, nasterea naturala, alaptarea, diversificarea sau autodiversificarea facuta cu rabdare si nu cu tableta in fata, mai e ceva, la fel de important, dar uneori foarte ignorat.

”Starea de bine a mamei este direct proporționată cu sănătatea și ritmul de creștere al copilului. Stilul de viață din această perioadă impactează creșterea și dezvoltarea copilului”

  • Urania Cremene a venit cu cateva idei nastrusnice pentru a ajuta un copil mofturos sa manance si nu la televizor sau cu tableta in fata. Putem avea o zi pe saptamana in care introducem un aliment nou in tot felul de forme pentru a-l experimenta (asta mi-a placut cel mai mult si am s-o incerc chiar de duminica!), o zi in care copilul alege meniul, chiar si snitel cu cartofi prajiti, daca asta ii place lui atata timp cat in restul saptamanii avem un meniu echilibrat. Apoi, poate cea mai importanta o discutie sincera cu copilul in care sa vorbim despre importanta alimentatiei, despre faptul ca ceea ce mancam ne alimenteaza corpul si ca pana la urma, gustul e un bonus, nu un scop (poate o abordarea prea ”dura” ar spune unii, dar mie mi-a deschis ochii)
  • Dr. Andreea Roxana Manda, medic pediatru la Regina Maria si coordonator al Centrului de dificultăți alimentare la copii, m-a ajutat sa inteleg ce inseamna educatia nutritionala si influenta alimentelor asupra noastra. Ba chiar mi-a dat ideea sa deschid aceasta discutie cu Emily care m-a intrebat chiar acum cateva saptamani de ce are corpul diferit fata de alte fetite. M-a pus putin in dificultate atunci, dar dupa explicatiile Doamnei Dr Manda, acum am avut toate raspunsurile la mine. Ieri am stat amandoua si am povestit despre cum anumite alimente ne influenteaza cresterea si au un impact diferit asupra a doua persoane si am gasit chiar un exemplu cu ciocolata. Mi s-a parut o explicatie care a satisfacut-o destul de mult pentru ca ramas ceva timp pe ganduri 🙂
  • m-am bucurat sa aud o discutie despre importanta cremei de fata pe timpul rece. Toti vorbim despre creme cu factor de protectie mare pe timpul verii, dar mai rar am auzit de discutii de acest gen iarna. La noi in familie au inceput din cauza faptului ca Andrei are piele atopica, iar iarna, daca nu-l dadeam cu crema, i se usca piela pe obrajor imediat. E important sa alegem o crema foarte emolienta potrivita pielii copiilor si sa-i dam cu ea de fiecare data cand ies afara, pe fata, maini si chiar pe gat!
  • s-a subliniat importanta cresterii copiilor cu credinta in valori, iar asta o putem face foarte usor prin cartile pe care le citim seara. Poveste de seara poate fi momentul de reconectare dupa o zi de 10-12 ore la birou.

”Daca reusim sa crestem copii cu valori, prima caramida la baza educatiei lor, este cimentata”

  • La final am aflat ceva ce nu stiam… Romaia este singura tara, din lume, care are o Opera Comica pentru Copii. Voi stiati? Mergem destul de des la OCC, iar maine urmeaza sa mergem din nou la deschiderea celui mai frumos festival de Craciun, dar chiar nu stiam ca este unica in lume!

N-am mai iesit la evenimente de foarte mult timp, dar ma bucur ca am ajuns la acesta.

Am ras mult, am aflat lucruri noi (chiar si dupa atatia ani de conferinte de parenting) si m-am bucurat sa ma reconectez cu oameni buni, oameni pe care vrei sa-i ai aproape oricand!

Si acum va las cu multe poze si fug sa-mi cosmetizez doua ghivece, sper sa nu le pierd de tot!

Oricat ai citi, tot mai ai multe de aflat!Incep cu o poza cu mine pentru ca sunt tare mandra ca am reusit sa port (cu destula inspiratie zic eu) o pereche de blugi, marimea 44 😀 pictati cu maiestrie de Artelier.Design 

Publicată de Forbes Kids pe Miercuri, 27 noiembrie 2019

Doua femei antreprenor pe care nu le-am mai vazut de pe vremea cand mergeam la targurile de puericultura. Doua mame cu o energie extraordinara, care m-au facut sa fiu recunoscatoare ca am ajuns alaturi de ele la eveniment! De la dreapta la stanga, Elena de la Pantofi bebe Timmo  si Gina de la TheLittleBandit

Publicată de Forbes Kids pe Miercuri, 27 noiembrie 2019

Cu doua doamne faine la un selfieeeee :D. De la dreapta la stanga, Izabela Marinescu, cea care m-a primit cu bratele deschise la Elefantelul Curios inca de la primele ceaiuri si Dna Elena Santos o super mamica ce mai nou are o super emisiune TV! Super proud of you, babe!

Publicată de Forbes Kids pe Miercuri, 27 noiembrie 2019

With the one and only, Georgiana Idriceanu cu care am reusit sa ma asortez la incaltari, desi nu ne-am vorbit

Publicată de Forbes Kids pe Miercuri, 27 noiembrie 2019

Un grup de mame de la care am invatat un milion de lucruri in ultimii 5 ani si alaturi de care voi defila din nou pe 17 Decembrie la Red Carpet cu SuperEroi. De la dreapta la stanga: Ana Nicolescu, Nina Sofian, Monica Popescu, subsemnata, Sofia Frunza, Izabea Marinescu, Mariana Stan, Alina Rachieru, Florina Badea si Tina Solonaru.
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.