Planuri mari de 1 IUNIE

Atunci când eram mică, 1 iunie nu a însemnat prea mult. Da, știam că e ziua copilului. Posibil chiar de un ”1 iunie” să fi fost momentul când am primit acel tricou cu felie de pepene de la Mamaie Mia. Altfel nu-mi amintesc nimic special. 1 Iunie venea și trecea ca orice altă zi.

Abia când am avut-o pe Emily 1 iunie a devenit sărbătoare în toată regula.

Am sărbătorit de atunci în fiecare an de 1 Iunie, cu urme de cireșe la gură, în mijlocul fântânilor arteziene din Orășelul copiilor.

1 iunie a devenit cea mai importantă zi pentru copii datorită echipei Itsy Bitsy

Începând cu 2017, 1 iunie a devenit zi liberă națională datorită eforturilor inițiate de Nadia Tătaru, fondatoarea radioului Itsy Bitsy. Astfel că, de 2 ani, ne putem bucura de Ziua Copilului alături de copiii noștri și nu la vreun birou din Pipera.

Haideți să vedem ce se pregătește în București în această zi importantă.

1uniFEST, cel mai Itsy Bitsy Festival de 1 iunie!

Clar asta va fi prima noastră destinație de 1 Iunie. Nici nu am avea cum să facem altceva când ne trezim din somn pe 1 Iunie. N-ar accepta copiii altceva!

Dacă vă întrebați de unde știe un copil ce se întâmplă tocmai în Parcul Alexandru Ioan Cuza, răspunsul este evident…

Noi chiar ascultăm de plăcere Itsy Bitsy

Știm toate cântecele aproape. Toți, cântăm tare pe orice melodie. Și chiar dacă sunt singură, tot Itsy Bitsy aleg, mai ales dacă vreau să mă binedispun.

Dincolo de a fi un radio pentru copii, este cel mai pozitiv de la noi. Majoritatea mesajelor din cantece sunt puternice și optimiste, numai bune să-ți ofere un zâmbet la finalul unei zile pline la birou.

Era evident că nu puteam lipsi tocmai de la Iunifest, nu? Cel mai mare eveniment de joacă de ziua copilului!

Ce puteți găsi în parcul Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 10 dimineața și până la 20 seara

Nu uitați să vă luați la voi suficientă apă și o pătură ca să vă odihniți pe iarbă la umbră!

Planuri mari de 1 IUNIE

1 ZURLI E ! – Gașca Zurli

Gașca Zurli organizează o zi epică, plină ochi cu concerte. Și de fapt, nu sunt niște simple concerte, ci un adevărat carnaval. Copiii sunt așteptați să vină costumați în toate personajele lor preferate, fie că e vorba de fetița Zurli sau de Batman. Toți sunt acceptați și bineveniți, iar la intrare vor primi o mască pentru momentul special din spectacol.

Eu aș zice că adevărați eroi sunt ei, Gașca Zurli, pentru că în această zi dedicată copiilor, ei nu fac un singur show, nici două… ci chiar 3! Toată ziua vor fi pe scenă spre încântarea miilor de copii care se vor distra zâmbind cu gura până la urechi.

Totuși trebuie să știți ceva foarte important. Doar două spectacole sunt deschise publicului și încă mai găsiți bilete la cel de la ora 18 pe bilete.ro. Cel de-al treilea este dedicat copiilor din centrele de plasament sau care se află în grija ong-urilor.

BRAVO, Gașca Zurli!!!

Publicată de Gasca Zurli pe Joi, 23 mai 2019

Ziua copilului printre cărți

De astăzi a început Bookfest și durează până Duminică. De ziua copilului sunt multe edituri care au pregătit lansări de carte și alte surprize pentru cei mici.

Printre aceștia se numără și Editura Cartea Copiilor care organizează 3 evenimente frumoase în cadrul cărora, copiii vor avea ocazia să asculte următoarele cărți

  • 1 iunie, la ora 12:00 –  „Plimbarea domnului Pleașcă” si „Vesta șoricelului”;
  • 1 iunie, la ora 15:00 –  „Jurnalul din cutiile de chibrituri”;
  • 2 iunie, la ora 10:00 –  „Plimbarea domnului Pleașcă”.

Publicată de Editura Cartea Copiilor pe Joi, 23 mai 2019

 

Festivalul Opera Copiilor

Festivalul s-a deschis încă de pe 25 Mai. În calitate de blogger oficial OCC am fost cu copiii pe 24 la lansare, dar ploua torențial și nu am apucat să vedem mare lucru. Totuși am plecat cu multe materiale și am studiat intens ce minunății se pregătesc pentru copii. E musai să ajungem și noi să explorăm în voie până nu ne închide.

Timp de patru weekend-uri pline, până pe 15 Iunie, Opera Comică pentru Copii invită familiile să se bucure de o mulțime de activități cu intrare liberă:

  • Grădina cu Jocuri amenajată cu sute de boardgames-uri, jocuri de strategie sau jocuri de logică,
  • Căsuța din Copac, unde vor avea loc recitaluri și lansări de carte și unde copiii, vor putea interacționa, pentru 30 de minute, cu Biblioteca Vie, ascultând istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC.
  • Piscina cu bile,
  • Fun Racing OCC, unde pistele de raliuri în miniatură îi așteaptă pe cei împătimiți de automobile,
  • Aventura Parc,
  • zona de Water Fight,
  • Atelierele printre nori, organizate la 8 metri înălțime, unde copiii vor avea ocazia să-ți testeze abilitățile creative
  • sau își vor afla daca pot lucra în echipă în cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room.
  • Tot în cadrul Festivalului, puteți vizita cele două expoziții interactive cu acvarii cu pești exotici și cu fluturi vii.
  • Pe acoperișul OCC, vizitatorii vor putea să privească cerul și stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu ocazia festivalului.

Despre toate activitățile și surprizele pregătite pentru următoarele weekenduri, găsiți informații pe site-ul Operei Comice, www.operacomica.ro.

Planuri mari de 1 IUNIE

Anul trecut am bifat festivalul organizat de Itsy Bitsy, o lansare de carte la Bookfest apoi înapoi la ItsyBitsy. A fost o cursă nebună la sfârșitul căreia am ajuns acasă și am sărit pe rând în cadă pentru un duș scurt și apoi nani cu sforăituri până dimineața.

Abia aștept să vină sâmbătă! Vom avea o zi grozavă în care ne vom distra de dimineață până seara!

Ya ba da ba dooooooooooo

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.