”Știri” din #bulamea (4) – 8 Mai + CONCURS

Și câștigătoarea celor trei bilete, este… Roxana.Felicitări, Roxana și vizionare plăcută!

”Știri” din #bulamea (4) – 8 Mai + CONCURS

”Știri” din bula mea e o serie de articole în care vă prezint ce se mai întâmplă prin bula mea informațională. Dacă nu știți cum am pornit ideea asta, vă invit să citiți și edițiile anterioare: ”Știri” din #bulamea (1),(2) sau (3).

Începând cu această ediție, pe lângă știri, aceste articole vor conține și un concurs. De cele mai multe ori vor fi bilete la Opera Comică pentru Copii dar e posibil să vă mai și surprind din când în când.

Iată așadar ”știrile” de azi:

 1. Favoriții mei la #GalaMet.

În prima zi de luni din luna mai are loc un super mega eveniment de fashion la New York, Gala Met. Am aflat de el de la Kardashians, my guilty pleasure.

Ideea este că în fiecare an există o temă pentru covorul roșu pe care unii o respectă și se joacă cu ea, alții nu. Pur și simplu vin îmbrăcați elegant și gata. Anul acesta, tema a fost #camp după un eseu scris de Susan Sontag în 1964 și înseamnă (din ce am reușit să investighez) ținute extravagante, exagerate, de show, cu siguranță nu elegante și finuțe.

Au fost multe ținute spectaculoase anul acesta și acestea ar fi preferatele mele. Dacă vreți să vedeți mai multe, găsiți 100 dintre ele pe blogul Cristinei Bazavan sau pe toate Vogue.com.

favoriți met gala
De la stânga la dreapta: Janelle Monáe, Violet Chachki și Ezra Miller.

2. Donează sânge!

Este foarte important să donezi sânge regulat și am explicat pe larg de ce într-un articol de anul trecut.

Ca să-ți fie și mai ușor poți să descarci pe telefon aplicația DONORIUM și de acolo ești la doar câteva click-uri distanță de a salva o viață!

Din această aplicație afli când este din nou momentul să donezi (o dată la 3 luni), unde se organizează evenimente de donare de sânge în cazul în care nu poți ajunge la centru, ce nevoie de sânge există, dacă e nevoie de o anumită grupă de sânge caz în care poți da și tu sfoară-n țară.

Marele avantaj al acestei aplicații este că te poți programa să donezi sânge exact atunci când este momentul perfect pentru tine. Practic nu mai ține scuza ”n-am timp” să donez!

Tu știi cum funcționează aplicația Donorium? Simplu, rapid, smart. Descarcă-ți aplicația și vezi cât de ușor este…

Publicată de Donorium pe Marţi, 5 martie 2019

3. Susține și tu singurul adăpost deschis 24 ore din 24, pentru victimele violenței domestice.

Acum o săptămână am fost la film și în calupul de reclame de dinainte a rulat și acest mesaj:

”Mi-a dat cu bocancul în față, cu picioarele. M-a strâns de gât.”

Pe mine m-a cutremurat. Pe adolescenții din spatele meu, băieți toți, i-a amuzat cuvântul bocanc. Din păcate, au început să râdă.

De la 1 Martie, singurul centru deschis zi și noapte pentru victimele violenței domestice și-a pierdut finanțarea din partea Primăriei Municipiului București și au nevoie de ajutorul nostru. Trimiteți și voi SMS la 8833 și donează 2 euro. Pentru voi sunt câteva click-uri, pentru alții înseamnă un nou început!

Publicată de Asociația ANAIS pe Vineri, 15 martie 2019

4. La Râșnov puteți vedea cel mai mare dinozaur, lung de 45 metri

La începutul vacanței, în drum spre Piatra, am făcut un mic ocol pe la Dino Parc ca să vedem ultimul dinozaur adăugat colecției, Seismosaurus, gigantul de 45 de metri lungime.

Este extrem de fascinant la Dino Park!

Dincolo de acest gigant al cărui cap îl vezi printre copaci de la o distanță considerabilă, iată ce mai puteți găsi acolo:

  • o zonă a dinozaurilor și mamiferelor preistorice care au trăit pe teritoriul României în zona Hațegului
  • un cinematograf 360° de grade, care va permite vizionarea filmelor tematice
  • o peșteră special amenajată în care se găsesc fosile de dinozaur și multe altele despre care promit să vă povestesc pe larg.

E prima oară când am vizitat Dino Parc și sigur nu va fi și ultima.

5. Începe un nou curs de formare pedagogică preșcolară Waldorf.

Știți deja că sunt mare fan pedagogia Waldorf. Am mai scris câte ceva pe tema, chiar dacă nu atât cât mi-aș dori, iar Emily continuă din toamnă cu școala Waldorf.

Cred foarte mult în pedagogia Waldorf, dar în același timp nu cred că e pentru oricine. Atât din punct de vedere al copiilor, cât și din punct de vedere al adultului care vrea să profeseze ca educator Waldorf. Cred că trebuie să ai puțină poveste în tine ca să poți ajuta și copiii să ”călătorească” alături de tine prin lumea Waldorf.

Dacă nu vă vedeți cântând și jucându-vă tot timpul cu copiii, atunci cursul nu e pentru voi. Dacă totuși vă interesează să aflați mai multe, chiar și ca părinte doar, vă recomand din suflet cursul.

Mai multe detalii pe mail sau la telefon: Voiculescu Elena Mariana, 0735512777, educatoare.waldorfse@gmail.com

6. Între 28 și 30 August are loc la Romexpo un super tîrg de familie.

Atunci când am aflat că sunt însărcinată am aflat și despre târgurile de familie. De aici mi-am luat în mare parte lucrurile de care aveam nevoie pentru bebe. Uitându-mă înapoi sunt multe lucruri de care nu le-aș mai cumpăra

Citește și: Cumpărături (in)utile pentru bebeluși

Mai există două astfel de târguri pe piață, dar acesta chiar anunță un concept destul de diferit și chiar util. Un mare plus apare pentru părinți cu copii mai mari, cum suntem noi, care au trecut demult de zona de puericultură.

Cu ocazia acestui târg de familie veți avea ocazia să participați chiar și la cursuri de formare. Inclusiv cursuri și zone de consiliere pentru cei cu afaceri la început de drum, cu produse sau servicii adresate familiilor.

Sună bine și având în vedere că e fix înainte de începerea școlii, e clar de unde vom face toată aprovizionarea, așa-i!?

Mai multe detalii în clipul de mai jos:

7. Nu arunca hainele pe care nu le mai porți!

Vă povesteam acum vreo 2 săptămâni, Cum dai restart la garderobă? . Față de metodele de acolo, iată că am mai aflat de una.

În perioada 24 Aprilie-19 Mai, la Promenada, are loc a doua ediție The Empty Shop, magazinul gol pe care îl putem umple noi toți. La magazinul situat la nivelul 1 al mall-ului, puteți merge cu lucrurile pe care nu le mai purtați, dar care sunt în stare bună. Asta înseamnă haine care nu sunt pătate, agățate sau rupte.

Eu am trecut deja cu copiii prin hainele lor și și-au pregătit fiecare câte o sacoșă pe care urmează să le ducem împreună. Mai am de făcut și eu această sortare și mergem!

Haideți și voi!

Publicată de Promenada pe Luni, 22 aprilie 2019

 

8. Din 18 mai, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, desfășoară o campanie unică: ,,Scrisoare pentru copilul meu”. 

În multe filme pentru copii sau cu copii se prezintă des ideea de ”capsulă a timpului”. Să iei o cutie din metal, pui acolo tot felul de nimicuri din prezent și o dezgropi în ziua nunții copiilor sau într-un alt moment din viitor.

Acest program e mai special decât atât. Ne dă ocazia să vorbim cu adolescenții de mâine, din pantofii părintelui de azi. Mai bine aș scrie și pentru mine niște idei despre cum îmi doresc acum să fie relația cu adolescenții mei de mâine 🙂 Asta chiar ar fi ceva, nu? 😀

Dacă duceți scrisoarea până la începutul lunii iunie veți primi tichete gratuite la atracțiile din Festivalul Opera Copiilor, care va avea loc la sediul instituției din Calea Giulești, nr. 16. Revin cu vești și despre acesta.

Acum CONCURS!

Profit de faptul că ultima știre este despre Opera Comică pentru Copii și vă anunț că, în calitate de blogger oficial OCC  am pentru voi 3 bilete la spectacolul de balet ”Prințesa florilor” din 11 mai, ora 17:00.

Tot ce trebuie să faceți este să-mi spuneți ce planuri aveți pentru 1 iunie, până Vineri la ora 9 dimineața. Vineri la ora 10 am să anunț cine a câștigat cele 3 bilete printr-un comentariu la această postare și pe mail.

Dacă nu confirmați participarea la spectacol până Vineri seara, am să dau biletele sâmbătă dimineață pe Facebook primului comentariu la postare.

Orice share este apreciat, dar nu este obligatoriu.

Baftă!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

7 Comments
  1. Imi sprijin prietena in organizarea evenimentului de la Mega Mall si o fuga la cel organizst de Itsy Bitsy.

  2. Pentru 1 iunie mi -am propus sa discut cu fetițele mele despre mai multe evenimente, locuri..si sa le las pe ele sa aleaga. Vreau ca in acel weekend sa zic NU doar daca e ceva foarte grav, altfel DAAA…sa facem ce isi doresc ele, sa fim impreuna tot weekendul pe conectare 100%.

    1. Roxana, felicitări! Ai câștigat cele 3 bilete pentru mâine la ora 17. Am să-ți trimit mail cu detaliile. Vizionare plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.