Matematica culorilor în modă, cu Mariana Romanică

Iubesc matematica de dinainte să merg la scoala.

Împrumutam Carbunaru surioarei mele și stateam pe jos, sub biroul ei, pe o paturică și copiam cifrele din carte. Imi placea să le scriu, sa le desenez și incet, incet am inceput sa le si inteleg.

Asa cum altii citesc destul de devreme, eu faceam adunari cu 2 unitati in clasa 1.

Matematica nu te poate insela, orice ai face. Ai niste date, ai niste reguli, le pui impreuna si tragi o concluzie. Ce să mai, a fost cea mai frumoasa materie din toata viata mea de elev. Atunci când eram tristă, făceam exerciții la matematică :)))

Sambătă am fost la un curs de styling sustinut de Mariana Romanica, iar când a spus că asortarea culorilor este matematica pură, deja ochii mei s-au mărit mai ceva ca-n desenele animate.

Mariana Romanica este mama și consultant de imagine, iar din când în când o puteți vedea chiar și la Antena Star unde ne recomandă ce stil să abordăm în diferite ocazii. Sâmbătă a organizat un atelier despre cum putem să ne construim o garderobă capsulă. Mai exact, cum putem să creăm 70 de tinute din 13 piese vestimentare.

matematica culorilorAu fost trei ore pline cu informații la care nu m-am gândit până acum și cea mai surprinzătoare dintre ele a fost cea legată de culoarea hainelor pe care le purtăm.

Intuitiv, știm deja ce culori ni se potrivesc. Sigur ați observat deja că anumite haine vă fac să străluciți și altele să aveți cearcăne de 1 metru, oricât de odihnite ați fi.

În cazul meu, știam deja că negru mă scoate cu fața curată din orice situație. Oricât de obosită aș fi, negru mă face să strălucesc 🙂

Despre galben sau beige știam că mă fac extrem de palidă, dar purtate cu un ruj puternic, puteau să mă ajute.

Sâmbătă am avut ocazia să fiu eu ”cobaiul” pentru demonstrația Marianei pentru Analiza Cromatică. Cu ocazia asta am înțeles că primul pas, înainte de a cumpăra orice este să știi pe ce culoare trebuie să te concentrezi.

Analiza cromatică nu-ți spune doar poartă galben în loc de albastru, ci merge mult mai în detaliu. Îți spune așa:

  • dacă ți se potrivesc culorile calde sau reci
  • dintre acestea pe ce tonuri să mergi pentru că un roz puternic față de un roz pudrat va face o diferență uriașă
  • cum să asortezi culorile care ți se potrivesc. Dacă e bine să mergi pe ton de culoare sau să faci o combinație cu o culoare din compoziția tonului pereche.
  • ce make up să folosești
  • dacă ai o culoare potrivită a părului etc.Matematica culorilor în modă, cu Mariana Romanică

Cu ocazia testului de sâmbătă eu am aflat că: mi se potrivesc mai degraba nuanțele reci, decât cele calde pe un ton mediu, în niciun caz strălucitor.

Am văzut la prima mână cum, diferite culori ajung să scoată în evidență fiecare defect al feței mele. Am văzut cum o culoare caldă crează pe fața mea umbre de tot felul, dă impresia unui nas mai mare, scotea în evidență toate petele roșii etc. Pe când o culoare rece pusă sub bărbie, mă arăta deja mult mai odihnită, îmi scotea culoarea ochilor în evidență și nu mai păreau gri ci verde curat.

Matematica culorilor în modă, cu Mariana RomanicăDespre garderoba capsulă, am înțeles cam care trebuie să fie mixul între hainele elegante și cele casual. Care trebuie să fie proporția de articole în funcție de felul nostru de a fi.

Cel mai surprinzător lucru aflat a fost că bluzele cu print/ inflorate, sunt de dorit în locul celor uni. Pentru mine asta a fost un șoc pentru că, în dulapul meu, lucrurile stau exact invers. Partea de jos a ținutelor mele este cu tot felul de modele, pe când bluzele sunt 99% uni.

Întenționez ca în această vacanță de Paște să încerc să construiesc și eu propria garderobă capsulă din ce am și să cumpăr ce-mi lipsește, că tot ne înnoim de Iepuraș, nu? 🙂

Ce-mi iese vă arăt și vouă!

Bineînțeles că analiza cromatică de care am beneficiat sâmbătă a fost doar o demonstrație de 10 minute, dar mi-a deschis apetitul să aflu mai mult!

În final vreau să vă anunț că Mariana va repeta acest curs peste 3 săptămâni, pe 25 Mai.

Publicată de Mariana Romanică Image Consulting pe Luni, 22 aprilie 2019

Veți avea ocazia să aflați:

  • cum puteți să vă asortați hainele folosindu-vă numai de matematică astfel încât să nu dați greș
  • Cum se construiește o garderobă capsulă? Ce înseamnă piese principale și piese secundare?
  • Cât contează textura materialelor într-o garderobă capsulă
  • plus o demonstrație de analiză cromatică

In cazul in care vreti sa mergeti la curs și să beneficiati de o reducere de 10% din prețul biletului, dati-mi un mesaj și vă transmit codul special pentru comunitatea Ceai cu Mamici.

Spuneți-mi? Voi stiti care sunt culorile care va avantajeaza si care nu?

Credit foto: zoomer.ro

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.