City break în Istanbul [#viatadeexpat]

Sau ce poți vedea într-un weekend în acest oraș situat pe două continente.

Dacă sunteți pe repede-înainte, iată cele mai cunoscute obiective turistice pentru care este recunoscut acest superb oraș:

Ca să ajung în centrul vechi de pe partea asiatică, prefer să iau ferry-ul din Kadikoy către Eminonü și de acolo pornesc la drum. Deci, nu vă panicați dacă nu găsiți cazare în centrul vechi. Puteți rezerva cu încredere un hotel de pe partea asiatică, din Kadikoy, sau de pe malul Mării Marmara (cum ar fi Whyndham din Kalamiș Marina).

city break istanbul

Ziua 1

Traseul meu odată ajunsă în Eminonü, este după cum urmează:

Hagia Sophia (aprox.1 oră) -Palatul Topkapi ( 3-4 ore măcar) – Moscheea Albastră ( 10 minute) – Basilica Cisterna ( 30-40 minute). Tot în zonă aveți și Marele Bazar-Kapali Çarși, dar și Bazarul de Mirodenii. Eu cred că acestea le puteți vedea într-o zi, dar pregătiți-vă picioarele dinainte, să știe și ele câtă treabă vor avea de făcut.

city break istanbulPhoto by Rohan Reddy on Unsplash

city break istanbul

Photo by Adli Wahid on Unsplash

city break istanbul

A doua zi o petrec pe următorul traseu:

Pod Galata – Turnul Galata (30 minute maxim pentru vizitat) – plimbat pe Istiklal Caddesi până în Taksim. Apoi iau funicularul către Palatul Dolmabahçe. În palat veți sta minim 3-4 ore. Vă recomand să ajungeți înainte de ora 16:00, când se închide vizitatorilor. După ce termin și Dolmabahçe, mai trag puțin de mine să ajung și la Moscheea din Ortaköy (este pe malul apei). Drumul până la moschee este minunat. Un bulevard verde, Dolmabahçe Caddesi, merită străbătut la pas. Este zona mea preferată din Beșiktaș. Din câte știu, platanii de aici au fost plantați de mult iubitul Atatürk.

city break istanbulPhoto by Rohan Reddy on Unsplash

Photo by Alwin Kroon on Unsplash

city break istanbulPhoto by Meriç Dağlı on Unsplash

Deja ați bifat două zile în Istanbul.

Pentru timpul nopții, un club care nouă ne place foarte mult, cu muzică live (internațională) este James Joyce Irish Pub din zona Taksim. Alt local, este Zuma, din Istiniye Mall. Este un local împărțit în două: zona de restaurant (japonez) și zona de club, unde un Dj pune muzică. În general, țineți cont că aici cluburile/localurile de orice fel, se închid la 3 dimineața.

Așadar, drum bun înapoi :).

Dacă aveți la dispoziție câteva zile și veniți ȘI cu copiii citiți și articolul, Locuri de vizitat în Istanbul cu copiii [#ViataDeExpat].

Daniela

Sunt soție, mamă, fiică, mătușă si sunt eu. Fericită în toate rolurile mele din fiecare zi. Pasionată de călătorii, citit, descoperit lucruri noi despre mine, lume. Be happy, life is short !

No Comments Yet

Tu ce părere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: