Cum dai restart la garderobă? [#cafeauadela10]

Vine, vine primăvara și e timpul să schimbăm sezonul din dulapul de haine.

Știu că nu a venit primăvara în totalitate, dar se apropie, promit! Asta înseamnă că vom scăpa de hainele groase, de fulare, de șosete flaușate și vom scoate la iveală hainele mai subțiri și mai ales picioarele pe sub fuste 🙂

Ideea e așa. Dacă tot ne apucăm să dăm dulapul peste cap, haideți să facem și un inventar. Să vedem ce haine are sens să păstrăm și cum facem această sortare.

Pasul 1- Sortarea hainelor

De multe ori ajungem să păstrăm în dulap haine pe care nici măcar nu le purtăm, dar din oarecare motive, alegem să le păstrăm. Uneori pentru că e un cadou primit de la mama, alteori ați ajuns acasă și ați descoperit că nu aveți la ce să asortați acel produs.

Pasul 1 presupune să împărțiți hainele în două categorii. Tot ce ați purtat ultimul sezon într-o parte, iar ce nu ați purtat, puneți-le separat, acestea sunt hainele de care trebuie să vă eliberați dulapul!

Pasul 2 – ce facem cu hainele la care renunțăm

Aici există mai multe variante posibile în funcție de timpul și nevoia voastră. Important este să nu le aruncați. Dacă ajung la gunoi, hainele devin o sursă de poluare

Program donații haine: sumar 2018Mulțumim tuturor donatorilor!

Publicată de Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6 București pe Joi, 17 ianuarie 2019

Daca sunt lucruri bune le puteți dona. Iată două moduri simple și la îndemâna oricui.

  • cutiile de donare din sectorul 1 – Sunt niște ”tomberoane” mari, metalice, unde te duci și duci hainele pe care nu le mai porți. Atenție! hainele trebuie să fie în stare bună! Nu rupte sau pătate.
  • coșurile de donat haine din magazinele Zara, dar din păcate nu știu dacă toate magazinele. Am încercat să sun și la Crucea Roșie și la Zara, dar nu am primit informații clare.

Dacă sunt lucruri mai scumpe pe care nu le mai purtați, cum ar fi rochii de seară, costume etc:

  • puteți să mergeți la yard sale să încercați să le vindeți.
  • puteți să le vindeți pe grupurile special create de pe Facebook. Eu sunt pe câteva, dar mi se pare bătaie mare de cap. Apoi trebuie să le trimiți prin poșta, poate nu sunt potrivite și le primești înapoi… greu tare
  • Garderoba Infinita este un magazin online unde vă puteți da hainele și după ce sunt vândute primiți o sumă de bani agreată
  • Remix Bag dacă aveți haine de la branduri agreate de ei, comandați o pungă, ei vin să ridică hainele, le fac poze și apoi, după ce se vând, primiți parte din bani.

Dar cu hainele care vă plac, dar nu prea mai pot fi purtate:

  • pentru că ați slăbit- nu renunțați la ele așa ușor. Dacă vă plac mult, mergeți cu ele la croitorie. Vă costă undeva între 10 și 25 lei modificarea lor. Scurtare, strâmtare sau chiar adăugare de buzuare. Câteva locuri bune ar fi: croitoria din centrele comerciale, fiecare are câte una sau croitoria unde făceam hainele de alăptat-Atelier Croitorie Bella Manu
  • dacă aveți blugi rupți, care s-au rupt prea rău, cei de la Artelier de Pictură îi vor transforma într-o operă de artă.

    ????☕️Azi purtam jeansi cu floarea soarelui , din colectia #UPcycled ARTistic ☀️???????? Sa vina vara!!! ????????#reuse #recycle #rewear #fiidiferit #poartaculori #creativ #liber #urban

    Publicată de ARTelier Design pe Duminică, 14 aprilie 2019

Cu hainele rupte, pătate, șosete fără pereche le puteți duce în magazinele H&M, unde primiți un voucher de 5 lei.

Pasul 3- ce facem cu hainele rămase.

Sugestia mea ar fi să le aranjați pe cât mai multe dintre ele pe umerașe. Atunci cîând le aveți întinse și la vedere, în loc să fie împăturite într-un sertar, sunt mai mari șansele să le purtați mai des. Altfel ajungeți să repurtați în fiecare săptămâna aceleași haine.

Ordonați-le după culori dacă vă este posibil. Este un alt truc ce vă va scuti de multe ore în fața dulapului. În loc să-l deschideți și să spuneți ”Vaaai, iar nu am cu ce să mă îmbrac!!!”, o să spuneți ”Aaaaaa la pantalonii verzi, ar merge un tricou alb cu un cardigan muștar” și ținuta e gata!

Un alt avantaj al organizării hainelor pe culori este că veți putea să observați mai ușor ce vă lipsește și veți merge la cumpărături de haine mult mai focusat pe nevoie și nu pe impuls.

Cam astea ar fi sfaturile mele. Am povestit despre subiectul acesta în ultima emisiune #cafeauadela10.

Sper că v-au ajutat informațiile și aștept cu mare interes feedback-ul vostru!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.