Vara în Antalya, cu bebe de 1 an [#viatadeexpat]

Prima noastră vacanță în Turcia a fost în 2014, în Antalya, în prima vară când ne-am mutat în Istanbul.

Prima destinație de vacanță pe care am ales-o, alături de mulți alți oameni, a fost Antalya, dar n-aș repeta experiența în aceeași perioadă, pentru cele 40+°C în mijlocul zilei. Totuși, cu gândul că urma să plecăm din Turcia în Octombrie, am zis Hai!

Așadar, off to … Antalya!!!

Încep prin a sublinia ideea că nu recomand nimănui să meargă în Antalya în iulie! Mai ales cu prunci de 1+, cât avea Mândra mea când am fost noi. Noi am ales acele zile de iulie, pentru că erau zilele libere de Bayram (sfârșitul Ramazanului). După ce am aflat că mai stăm, am făcut lista cu locurile pe care aș vrea să le văd aici.

Totuși, în ciuda temperaturii muuuuuult prea mari chiar și pentru mine, care îmi place mai cald decât mai frig, ne-am simțit foarte bine în Antalya.

Ceea ce ne-a salvat vacanța a fost faptul că încă o alăptam pe Mândra. La acele temperaturi, apa din rucsac nu era prea bună, iar termos nu cred că aveam. Așadar, am avut întotdeauna cu mine, la temperatura perfectă: laptele. Alăptând peste 18 luni , întotdeauna voi lăuda, preamări și susține alăptarea oriunde, oricând, oricât, mai ales că pe mine m-a ajutat în diferite locații, la diferite temperaturi : zăpadă, pădure, înălțimi, caniculă, etc.

Hotelul  ales de noi era foarte aproape de mare, ceea ce reprezenta un mare plus, pentru că orele de somn întotdeauna au fost sfinte pentru mine, cel puțin până pe la patru ani. Pentru somnul de prânz trebuia să fim mai mereu în pat. Dacă temperatura era potrivită afară, puteam sări peste somnul în pat, dar acesta avea loc totuși în Bebeu cum îi ziceam noi aka SSC.

Dacă sunteți familii cu copii mici, dar căutați mâncare organică pentru copii în vacanța din Antalya, acesta nu este hotelul potrivit dvs.

Da, ei servesc mâncare, noi mai mereu alegem cazare care să ofere cel puțin mic dejun. La vârsta aceea a copilului, alegeam chiar cu două mese, pentru că ora ei de somn seara era și este în jurul orei 19:30-20, așadar nu riscam să o am smiorcăită a doua zi și preferam să mâncăm la hotel. Din multitudinea de mâncăruri oferite, aveți ce alege întotdeauna și pentru un copil așa mic, a cărei masă principală până la înțărcare a fost laptele.

Haideți să vă spun și ce am făcut noi cu un copil așa mic in Antalya, în cea mai călduroasă perioadă din an.

  1. În primul și primul rând, plajă și multă bălăceală.
  2. Apoi, ceva inedit: prima urcare pe munte (Munții Taurus, Antalya/Turcia) împreună cu ea. Și-a folosit și piciorușele micuțe să urce singurică, dar și umerii lui tati ca să se odihnească. Ruinele sunt la fel peste tot, cu istoria lor și minunatele priveliști din jur, dar aceste ruine vor fi mereu un loc special pentru mine, fiind cea mai mare înălțime unde Dânsa și-a băut porția de lăptic. Da, mereu devin melancolică atunci când nu doar că rememorez dar mă și transpun în acele locuri ciudate unde am alăptat. Îmi amintesc totul, respir același aer, miros pielea ei de bebeluș și o simt pe ea doar a mea ( egoistă, nu?) . Nu știu de alți părinți cum sunt, dar eu una chiar nu o puteam împărți decât cu tatăl ei în acea perioadă.  Vcanta Antalya bebe 1 anVcanta Antalya bebe 1 an
  3. Am vizitat Minicity (Miniaturk).
  4. Cel mai impresionant loc dintre toate în Antalya, a fost cu siguranță muzeul sculpturilor din nisipVcanta Antalya bebe 1 an
  5. Noi am fost și la peștera Karain, un must-see din punct de vedere geologic și istoric, fiind locuită încă din Paleolitic, acum 200000 de mii de ani. Vcanta Antalya bebe 1 anVcanta Antalya bebe 1 an
  6. Dacă vreți să vedeți intrarea principală în fostul oraș Antalya, construită de Împăratul Hadrian, atunci merită să ajungeți la Hadrian’s GateVcanta Antalya bebe 1 an

Unul dintre restaurantele la care am fost, cu o priveliște incredibilă și destul loc de alergat pentru copii, este 7 Mehmet.

Ca la masa, doar stai și mănânci, nu!? Cel puțin, noi așa am învățat-o de mică: ne punem la masă, mâncăm și ne ridicăm. Nu ne jucăm. În niciun caz nu ne jucăm pe telefon sau tabletă.

Acum, la 6 ani, stă și poate face un tangram sau desenează (întotdeauna avem caiet și culori cu noi), cât timp ne așteaptă pe noi să terminăm.

All in all , cam așa a arătat prima noastră vacanță într-o țară străină, cu copilul după noi.

Voi ați fost până acum în Antalya?

Dacă da, ce ați vizitat?

Dacă nu, aveți planuri să mergeți?

P.S. Noi am mers cu mașina din Istanbul în Antalya, pe timp de noapte, ca să prindă copilul cât mai multe ore de somn.

Alte articole din Turcia:

  1. Istanbul cu copiii
  2. City Break in Istanbul 

 

FOTO: arhiva personală și Side-Tours.com

Daniela

Be happy, life is short ! Make the world a better place !

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.