Activități pentru avion la 3 şi 6 ani

Tocmai ne-am întors din mini vacanța noastră inter-semestrială.

De fapt am început să scriu acest articol chiar ieri, din avion, exact ca atunci când ne-am întors de la Kiev. Diferența este că atunci am putut să scriu pentru că dormea Andrei, acum pot pentru că ambii copii au ales să stea cu alți adulți şi nu cu mama lor. Sufăr puțin şi nu m-am hotărât momentan dacă e de bine sau nu, dar am să mă gândesc mai târziu la asta.

Momentan profit de pauză ca să vă povestesc ce am luat cu noi pentru activitățile copiilor pe timpul zborului.

Drumul nu pot spune că a fost lung, aproape 3 ore şi jumătate. Mai rău ne-a tocat escala în Italia de aproape 4 ore, dar am fost pregătiți şi pentru ea.

Iată ce le-am pregătit copiilor:

  • Chestii de lipit. Fie că luați cărți cu abțipilde de la Usborne sau din librărie, trebuie să fie ceva adecvat vârstei şi personalității copiilor. De data asta am avut la noi 2 cărți de la editura Gamma care au o poveste plus abțipilde pentru dezvoltarea vocabularului. Le-am mai prezentat şi în articolul cadouri de 10 lei. Pe lângă acestea, am avut şi două cartonaşe pe care trebuie să lipeşti nişte pătrățele în funcție de culoare. Le-am găsit în Cora la zona DIY.
  • Lego mic. Niciunul dintre ei nu mai este de Lego Duplo, ceea ce este un lucru extraordinar pentru ca ocupă mult prea mult loc. Data trecută au avut fiecare o cutiuță nouă, de 20 lei bucata, dar între timp au scos această opțiune din oferta lor. De data asta le-am făcut câte o punguță la fiecare cu piese necesare unei “construcții spectaculoase” (cuvintele lor, nu ale mele :D)
  • Un pui de somn pentru Andrei. El încă nu rezistă fără deocamdată, aşa că mă bazam pe el. Totul s-a desfăşurat conform programului, la primul zbor. Emily rezistă de vreun an fără somn de prânz deci pentru ea am pregătit altceva.
  • Set de bricolat breloc din fetru. Am găsit setul tot la Cora în zona DIY. Astfel de seturi mai găsiți şi la magazinul Casa Retro din zona Victoria, în spatele Guvernului. Seturi de gentuțe sau tot felul de accesorii de cusut din fetru. Prețurile se învârt pe la 5-15 lei. Merită din plin, mai ales dacă le place acest tip de activitate.activitati avion apli
  • Tot de cusut am luat şi pentru Andrei, (dar n-a fost cazul să-l folosim) doar că pentru el nu a fost din fetru, ci dintr-un fel de plastic, având găuri mai mari.
  • Set de făcut brățări pentru amândoi. Da, există riscul să le împrăştiați prin tot avionul, dar dacă e o treabă asistată de părinte, riscul de accidente scade. Totuşi, pentru orice eventualitate, puteți să le puneți voi de acasă în punguțe mai mici, sau chiar pe un şirag lung.
  • O carte nouă şi lungă. În cazul nostru a fost  “A doua carte cu Apolodor”. Şi prima este o opțiune foarte bună, a fost preferata lor o perioada foarte lungă.
  • Am povestit despre ce vom vizita în Barcelona, mai ales cu Emily. Andrei n-a părut foarte interesat atâta timp cât cineva îl ține în brațe… ahhh ce uşor!!!
Voi ce luați cu voi când călătoriți cu avionul? Sunt diferite jucăriile şi activitățiile din avion de cele din tren sau maşină?
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.