O familie mare și gălăgioasă

Așa îmi place cel mai mult, când suntem toți pe jos vorbind tare și în același timp!

Tot timpul am avut dorința asta! Să fim toți, să petrecem sărbătorile împreună și nu am reușit niciodată să înțeleg de ce era așa de complicat.

Eram copil și eu doar voiam un Crăciun sau un Revelion cu ambele perechi de bunici, toți sub același acoperiș. Din păcate ce auzeam era… ”E complicat!”.

Prima oară când mi-a ieșit a fost la 21 de ani.

Am invitat toți membrii din familia mărită la ziua mea! Era tot ce-mi doream, să fie toți la aceași masă.

Și au venit! Și a fost incredibil de frumos!

E una dintre amintirile mele preferate. Ba chiar poza mea preferată e de atunci! Eu, mama și tata, toți râzând cu gura până la urechi de glumele cine știe cui!

Îmi place să văd o masă mare cu mulți oameni gălăgioși vorbind în același timp.

Despre asta este Crăciunul și fiecare aniversare.

Să facem glume despre mâncare, să țipe copiii în fundal, să știi gusturile fiecăruia și să încerci să le satisfaci, chiar dacă nu aicum să reușești vreodată! Să spargi cana de la filtru când te grăbești să pui cafea pentru că nu vrei să pierzi discuția!

Și totuși nu e chiar ușoară o zi din asta. Fiecare vine cu greutățile proprii. Poate unul e obosit, poate unul n-are chef.

Nu e nimic simplu la o familie mare!

E greu uneori să-l înțelegi pe cel de lângă tine mai ales când fiecare vine cu propriile așteptări și emoții:

  • mama iar ți-a schimbat temperatura la friptura din cuptor,
  • tata iar o să-l critice pe soț că n-a schimbat șurubul ăla lipsă,
  • sor-ta iar comentează că au ieșit sarmalele uscate,
  • copii deja au început să se certe pe același ponei.

Dar dacă reușiți să treceți de aceste ”politețuri”, lucrurile și oamenii se așează, uneori chiar pe jos. După ce are fiecare un pahar cu ceva în față, atunci începe distracția și gălăgia comună.

Ăsta este momentul pe care abia îl aștept! Momentul în care fac un pas înapoi și fac repede o poză mentala! Nu vreau să uit momentul ăsta! Mă va ține până data viitoare!

Tocmai am mai făcut o poză acum vreo două săptămâni la ziua lui Andrei și abia aștept Crăciunul, sper să mai fur o poză din asta 🙂

Ție ce-ți place mai mult de Sărbători? Cum arată Crăciunul tău?

foto: Modern Family, sezonul 1

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

No Comments Yet

Tu ce părere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: