Andrei și mânuța lui, caldă și pufoasă

baieții la 3 ani

Mă trezesc cu o mânuță caldă pe obrazul meu. Îmi tresaltă inima de fericire și de drag, dar fac eforturi supraomenești să nu deschid ochii, să mai trag puțin de magia momentului.

Mânuța se mută pe brațul meu și simt cum se lasă grea, deja intuiesc urmatorul pas, un pupic dulce pe obraz… ahhh inimioara mea s-a dublat de iubire.

Deschid ochii încetișor, în camera e semi întuneric și în fața mea văd 2 ochi mari care mă privesc înapoi.

-Bună dliminata, mama!!! Mi foame!

Și toate astea chiar de ziua lui.

Băiatul meu a îmlinit 3 anișori, iar mâna lui micuță și caldă mă ține strâns când ne plimbăm amândoi prin parc. Alteori vine la mine înainte de somnul de prânz și mă roagă să-l țin în brațe ca să facă nani.

Cum e Andrei la 3 ani?

E un băiat curajos și neînfricat!

Aleargă cu super-pisi viteza luminii și se aruncă pe genunchi alunecând pe parchet.

E un frate generos care îi ia și surioarei lui un Bufni planor din bânuții primiți de ziua lui.

E un bucătar desăvârșit căruia îi place să facă mâncare cu mami și gogoși cu tati, dar numai dacă-l lași să guste din compoziție la fiecare pas.

Este cavalerul dreptății care va ridica în V sprâncenele la tine dacă o superi pe sora lui!

Este un frate iubitor care plânge uneori de dor de sora lui în zilele ei de balet și pian, chiar dacă este pe ”tron”. Își cântă durerea oriunde s-ar afla.

Este partenerul ideal de joacă ce se poate transforma la comanda surioarei lui în tată iubitor, bebe care merge de-a bușilea sau chiar pompier aflat la datorie.

Este un băiețel pasionat de citit și uneori îi citește și labradorului lui de pluș.

Are cea mai multă răbdare din lume când îl vezi cum se chinuie vreo 3-4 minute ca să construiască cel mai mare turn din magna tiles.

Ne certăm și țipă la mine încruntat ”Nu vleau!”, apoi vine în brațele mele plângând să facem ”impăcale”.

Își face puști din Lego și vrea mitraliere imense pe care le vede prin magazine.

Dar în același timp a fost cel mai fericit când a reușit să-și coasă gentuța ”loz”primită în dar de ziua lui.

E un puști surprinzător și un amestec fascinant de pulbere gata să explodeze și norișori pufoși din vată de zahăr roz.

Andrei la 3 ani nu mai este chiar tornada de la 1, dar nici un lac liniștit de munte, ci mai degrabă este o zonă de pe o plajă din Grecia cu  ochiuri de apă caldă și nisip fin, dar și pietre mari, pe care le poți ocoli cu puțină atenție și care, din când în când, mai provoacă niște mici valuri atunci când se schimbă curenții.

Am să-l duc pe Andrei într-o zi în acest loc pentru că-l cunosc perfect, este locul unde eu și tatăl lui visăm să ne retragem, cândva într-o viață viitoare 🙂

La Mulți Ani, suflețelul meu mic și dulce!!!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.