10 produse cosmetice must have în orice geantă

În ultima vreme am tot vorbit despre comspetice și despre obiceiuri sănătoase în ceea ce privește îngrijirea tenului.

Într-o ediție anterioară Cafeaua de la 10 povesteam că eu nu am avut o educație foarte bună în privința tenului, apă și gata 🙂

Well, doar apă nu e niciodată suficient!

Abia după 30 de ani (conincidență sau nu) am început să mă privesc cu adevărat în oglindă, să-mi acord atenție și implicit să vreau să am grijă de fața mea. Am început prin a folosi o cremă de față, un cc cream, un ruj mat, apoi am descoperit corectoarele de tot felul, creionul, blush-ul….

E ok, puteți să fiți șocate :))) Așa am fost eu, m-am simțit mai bine într-un magazin de pantofi decât într-un Douglas 😀

Totuși expertiza mea este destul de redusă așa că v-am adus pe cineva care chiar știe ce face. Este vorba despre Adina Aruștei, mămica de Domnișoara Fundiță pe care o puteți citi pe Super-Mami.ro pe treburi părintești și pe AdinaAruștei.ro pentru sfaturi și informații din zona de beauty.

beauty mom cosmetice must have
Împreună la evenimentul de lansare Plantur 39

Dacă i-aș găsi Adinei o denumire cool ar fi de Beauty Mom. De fiecare dată când am întâlnit-o, fie la evenimente, fie în situații de zi cu zi, i-am admirat tenul care țipă relaxare și îngrijire.

Am rugat-o pe Adina să ne spună care ar fi o listă de produse nelipsite mamelor. Ba mai mult, am rugat-o să ne spună și ce folosește ea pentru mai multă inspirație:

Zece produse cosmetice must have by @Adina Aruștei

  1. O cremă bună cu SPF. SPF, da, FPS, factor de protecţie solară. Indiferent că e ploaie, soare, ninge – crema cu SPF e sfântă de aplicat. Găseşte formule potrivite tenului tău, cu ingrediente cât mai “curate” şi foloseşte-o în fiecare zi! Poate fi şi un bb sau un cc cream şi uite-aşa ai pus şi un strop de culoare pe ten, ai uniformizat.
    Eu una am renunţat la fond de ten zilnic, pentru că mi se pare că încarcă prea tare. BB cream-ul este noua mea iubire! Unul cu SPF, bineînţeles!
    Eu folosesc … Dollish Veil Vita Blemish Balm – Lioele.
  2. O cremă bună pentru seară. Ai grijă de tenul tău! Oferă-i un strop de cremă în fiecare seară, o să vezi că în timp, investiţia va fi meritat! Cu o mână te cremuieşti, cu alta dai pagina unei cărţi, cu alta speli copilul pe cap, cu alta pui lămâie în ceai… hai, hai, că se poate! Şi durează puţin de tot!
    Eu folosesc … Calm Redness Relief Moisturizer – Paula’s Choice.
  3. Un demachiant bun. Chiar dacă nu foloseşti machiaj, musai îţi curăţi tenul. O apă micelară poate fi soluţia perfectă! Fără parfum, fără crocobauri.
    Eu folosesc … soluţia micelară Sensibio H2O de la Bioderma.
  4. Un gel de spălat (un cleanser, dacă vrem să îi zicem mai fancy) blând. Îl poţi folosi seara, dar şi dimineaţa (pe răcoare, că deh, aşa ne trezim noi, mămicile).
    Eu folosesc … gelul de curăţare Ultra Sensitive – Balea Med.
  5. O mascara care să alungească genele. Să le separe. Să le îmbrace. Fiecare cu ce are nevoie – ideea e că vrem ca lumea să observe că genele sunt acolo (copilul se limitează la smuls firele din cap, evrika!) şi să evidenţieze un pic ochii.
    Eu folosesc … 2000 calories de la Max Factor.
  6. Un ruj hidratant, cremos, care să îngrijească buzele. Dacă e şi rezistent la transfer, deja e next level. Dacă e şi roşu…
    Eu folosesc … L’Oreal Color Riche.
  7. Un anticearcăn. Ghici de ce? A, nu, nici nu eşti mămică, ma gândeam aşa, că poate ai vreo vagă idee…
    Eu folosesc … Instant Anti Age Eraser – Maybelline.
  8. Un iluminator. Cred că e piesa de rezistenţă dintr-o trusă de makeup. Aduce nişte sclipiri discrete, încălzeşte tenul, îl face să arate mai tânăr, mai fresh. Am zis fresh?… Aduceţi vreo trei-patru iluminatoare, vă rog!
    Eu folosesc … Mineralize Skinfinish – MAC.
  9. Un creion negru. Să te dai cu tuş e o chestie de fineţe, nu ne iese mereu perfect linia. Aşa că un creion e sfânt!
    Eu folosesc … creion contur ochi, nuanţa Noir – Chanel.
  10. O trusă de farduri neutre. Nici nu ştii cum se iveşte ocazia să ieşi la un teatru, la un after cu colegii, la o întâlnire mai importantă şi ai nevoie de un make-up discret. No make-up make-up nu se pune.
    Saaaau, dacă te machiezi dimineaţa, cu siguranţă vei avea nevoie de culori cât mai cuminţele.
    Eu folosesc … Chocolate Bon Bons – Too Faced.

Eu știu sigur că am nevoie de cel puțin 4 produse de pe lista Adinei, voi cum sunteți?

Ce folosiți și sunteți mulțumite? Ar ajuta să avem cât mai multă inspirație.

Foto: Annie Spratt

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

7 Comments
  1. Multumesc de recomandari,o sa testez cu siguranta din ele, chiar cautam o lista de recomandari de acest fel! Mai posteaza recomandari de genul acesta, ma ajuta! Am descoperit si eu recent acest site: https://www.bio-sculpture.ro/ ,pentru produse de ingrijire unghii, oje etc, sunt foarte bune!

  2. Nimic nu te face mai frumoasa decat un ten ingrijit! Ah, si accesoriile pe masura. Eu folosesc asa: Calm seara redness relief moisturizer, solutia micelara tot de la bioderma (gama mea preferata) si gelul de curatare ultra sensitive, mai sunt cateva dar scriu prea mult :)))) si bijuteriile de obicei mi le comand online. Gasesc o multime de inele, coliere si cercei care ma avantajeaza, de calitate si la preturi bune! Sa fiti frumoase, doamnelor!

  3. Unele lucruri îmi lipsesc si mie momentan, lista Adinei este un bun check out! Si cred că voi da in sfarsit comanda aceea la Paula’s choice! Foarte tare articolul! Mulțumesc, fetelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.