Preocupările săptămânii. Zile libere, Referendum și Webstock.

Deci nu se poate!

Asta am zis în momentul în care a fost clar că Vineri 5 Octombrie, ziua mult așteptată de majoritatea bloggerilor din România, este o zi liberă, iar copiii stau acasă.

Deci nu e adevărat, deci nu!!!!

Și totuși da, e adevărat. Pe 5 Octombrie, se sărbătorește Ziua Educației, iar în cazul unelor școli, s-ar putea sa fie liber chiar și pe 8 Octombrie pentru ca e Luni și pentru că Referendumul pentru familie va dura 2 zile, astfel că mai au nevoie de 1 zi pentru a aranja clasele. Totuși această decizie este la alegerea fiecărei școli, din câte am aflat, deci nu e nimic sigur.

Acum că am ajuns și la subiectul Referendum, vă spun ca eu nu merg la niciun vot și nu pentru că nu am spirit civic sau alte motive de gen, ci pentru că mi se pare pur și simplu aberant să pun gheata pe libertățile unei anumite categorii de oameni, numai pentru că vreau să fie clar și să nu existe vreun gram de dubiu despre statutul relațional al majorității. 

Bineînțeles că mai sunt multe alte fire de discuție despre modul în care este organizat acest Referendum, faptul că ține în mod absolut excepțional 2 zile, cât costă, motivele politice ascunse din spatele lui și așa mai departe.  Concluzia este totuși aceeați, nu merg la vot pentru că nu vreau să se valideze rezultatele.

Întrebarea nu mi se pare validă, deci de ce ar fi Referendumul?

Acum că am clarificat părerea mea despre Referendum, să continuăm cu Webstock.

V-am zis deja că sunt extrem de entuziasmată de acest eveniment? Hai, că e clar 🙂

Așa cum am scris și pe pagina de Facebook, Webstock pentru mine nu e doar despre blogging, e mult mai mult de atât, Webstock înseamnă:

  1. Inspirație. Panelul de dimineață vine cu poveștile de succes ale unor oameni care au făcut ceva bun în lumea asta. S-au luptat, au schimbat, au crescut și au devenit un exemplu. Numai energia emanată de acești oameni este incredibilă. E un fel de Mini TEDx
  2. Insight-uri prețioase de la bloggeri cu experiență. Cel mai mult imi plac panelurile de dezbateri din sesiunile de după-amiază, iar la această ediție mastodontică ce aniversează 10 ani de existență, numele oamenilor de pe afiș te fac să-ți dorești să te poți multiplica pentru 4 ore ca să poți să-i asculți pe toți.
  3. Tips & tricks despre social media și interacțiunea cu brandurile.
  4. Proiecte interesante, realizate de oameni talentati si pasionati, in cadrul galei Webstock Awards. Fie ca sunt proiecte sociale, fie ca sunt proiecte creative realizate de branduri, multe dintre ele sunt foarte utile și din păcate nu ajung altfel în bula mea de părinte grăbit să le fac pe toate într-o zi de 24h. În fiecare an în care am participat am făcut o lista cu preferatele mele și puteți să le citiți și voi pe cele din 2015 și 2017, unele încă mai sunt de actualitate.
  5. Comunitatea de bloggeri. Am ocazia sa revad oameni minunati din online. Mame blogger cu care nu reusesc sa stau de vorba mai mult de 5 minute in rest, iar anul acesta chiar voi avea ocazia să o cunosc în persoană pe Natalia Madan, mămică blogger din Republica Moldova pe care o puteți citi pe Planeta Mami

Preocupările săptămânii. Zile libere, Referendum și Webstock.Iată ce proiecte nominalizate la Webstock Awards mi-au atras mie atenția anul acesta, cu mențiunea că restul, nu sunt mai slabe ci pur și simplu, nu mă pasionează subiectul. Vă invit și pe voi să descoperiți restul proiectelor.

PUBLISHING

  • Tot ce vrei sa stii despre criptomonede– pentru cineva care nu știe nimic despre subiect, de aici cred că am să încep.
  • Scoala in lume– un proiect ce trebuie să-l urmăriți unde putetți afla cum este sistemul de învățământ în alte țări. Proiect realizat de o mamă blogger
  • Elita Romaniei– un site ce își propune să adune poveștile de succes ale românilor de ieri și de azi
  • Coca Cola – Hall of #1s– fun facts din 2007 și până azi
  • H.ELL – Cyber Cursed e clar că am o slăbiciune pentru benzile desenate, dar chiar este o campanie super ingenioasă!
  • STOP CONTRABANDA
  • Getout.Social– un site chiar genial, vă spun! Este un top al celor mai vizitate locații în funcție de check-in-ul de pe instagram. Genial!!!
  • Nu tasta ura – o petiție prin care se vrea includerea unui buton de raportare a cyberbullyingului pe Facebook

BEST USE OF PHOTOGRAPHY

INFLUENCER CAMPAIGNS

BLOGGERS PROJECTS

SPECIAL PROJECTS

MOBILE APPLICATIONS

  • Docbook – o aplicație prin care îți poți face foarte rapid și ușor programare la medic. Mi se pare tare faină! Eu duminica îmi amintesc de programările la doctor și ce să vezi, nu lucrează nimeni duminica în call center… logic 🙂
  • Pago Plătești toate facturile cu o singură aplicație! Brilliant!
  • Ape Rider nu știu aplicația, dar felicit ideea!

BEST PODCASTS.

Din păcate nu pot să recomand nimic aici. Ar fi trebuit să ascult câteva episoade ca să pot să-mi dau seama de calitatea lor. În schimb pot să vă recomand un podcast pe care îl ascult, PODCASTUL mame.

INNOVATION

nu mi se pare niciunul suficient de inovativ, e posibil sa nu mă ajute vârsta, dar nah…

BEST BRAND ON INSTAGRAM

Puțin dezamăgită, mă așteptam să găsesc conturi wow… doar unul m-a impresionat.

BEST SPECIALIZED YOUTUBE CHANNEL

BEST USE OF VIDEO

BEST SOCIAL GOOD CAMPAIGNS

Sper ca anul acesta DaddyCool să plece acasă cu premiul pe care ar fi trebuit să-l primească de anul trecut!

Cam asta ar fi despre proiectele frumoase (by my opinion) din acest an și mă bucur maxim pentru cei 7 bloggeri de parenting ce și-au înscris proiectele alături de nume mari din industrie, nume cu bugete și mai mari în spate!

Jos pălăria, dragilor! Vă țin pumnii să câștigați toți!!! 

Cât despre ținuta de anul acesta, o las ca surpriză, dar vă dau un indiciu. De aici mi-am luat inspirația:

Voi? Sunteți gata? Cine mai vine?

#webstockro #webstock2018 #webstockawards

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.